Wiatrówka dla dziecka 8 lat
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Wiatrówka dla dziecka 8 lat
Cześć,
mam małą zagwozdkę. Wczoraj na imprezie był szwagier z rodziną i trochę z dzieciakami postrzelaliśmy w wiatrówek. Ja mam na stanie Hastan 55 i WinGun701. Po tym strzelaniu,
syn szwagra zapalił się do strzelania i chcą kupić coś dla syna. A że jako jedyny w rodzinie posiadam wiatrówki, to się mnie o zdanie pytają. I tu jest właśnie mały problem:
- karabinek - jest za duży i za ciężki dla dziecka, nawet w postawie leżącej
- rewolwer - zabawka, początkowo jest frajda, ale szybko się znudzi.
Myślałem o Crosman 2240 i do tego kolba.
Co o takim rozwiązaniu myślicie?
Macie doświadczenia z dziećmi w tym wieku i z wiatrówkami?
mam małą zagwozdkę. Wczoraj na imprezie był szwagier z rodziną i trochę z dzieciakami postrzelaliśmy w wiatrówek. Ja mam na stanie Hastan 55 i WinGun701. Po tym strzelaniu,
syn szwagra zapalił się do strzelania i chcą kupić coś dla syna. A że jako jedyny w rodzinie posiadam wiatrówki, to się mnie o zdanie pytają. I tu jest właśnie mały problem:
- karabinek - jest za duży i za ciężki dla dziecka, nawet w postawie leżącej
- rewolwer - zabawka, początkowo jest frajda, ale szybko się znudzi.
Myślałem o Crosman 2240 i do tego kolba.
Co o takim rozwiązaniu myślicie?
Macie doświadczenia z dziećmi w tym wieku i z wiatrówkami?
Hatsan 55 QT Ultra
-
- Ściepnik
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=9236
Tu masz opisaną moją przygodę z dzieciakami.
-
- Ściepnik
Taa, w tym wieku czas przestać się oszukiwać. Czyli potrzebne są dwie: jednak dla szwagra, druga dla jego syna.galber pisze:syn szwagra zapalił się do strzelania i chcą kupić coś dla syna
Dla młodego to może Iżyk 61?
Zupełnie odradzam Crosman Marlin Cowboy - kupiłem swojemu, ale ten karabinek to porażka pod każdym względem - spust do d..., ciężki naciąg, rozbiórka i złożenie bardzo problematyczne, celność żadna... Może jeszcze kiedyś spróbuje go wykastrować energetycznie (jakby było z czego! ) i poprawić koronę, spust... ale nawet mi się nie chce jak patrzę co w środku...
Ciekawie zapowiada się nowa pompka Umarexa (APX, USX jakoś tak... ) Ktoś coś o nim już pisał., Poszukaj.
Super byłoby HW30 - ale tu już trzeba około 800zł. Ale i szwagier by postrzelał.
:-D
-
Czytałem, czytałem :-)javiki pisze:http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=9236
Ale dzieciaki starsze i różnica 3 lat to naprawdę dużo.
Hatsan 55 QT Ultra
-
-
- Ściepnik
C2100 - raczej gabarytem bedzie ok, ciezar-to jak moja córa-moze byc ciezko, napompowac nie da rady długo. Iżyk - na pewno lzejszy naciag-dzieci daja rade. Tyle ze nie ma blokady wystrzału...
https://www.youtube.com/watch?v=rrl39I8pgNE
https://www.youtube.com/watch?v=rrl39I8pgNE
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
... a jednak ... trzeba mieć sporo zapału , żeby to popsuć . Jest tu na naszym forum wielu , wieloletnich użytkowników tego ustrojstwa . Poza kosmetycznymi zmianami , konstrukcja nie zmieniła się od lat . To wytrzymuje pierdyliony wiader śrutu .galber pisze:Iż 61, ciekawy, ale przyznam że nie wygląda na solidnie wykonany karabinek.
Sam mam , używam intensywnie ... trza się nauczyć strzelać , ale dzieciaki spokojnie dają radę .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
Jest też na forum użytkownik, któremu się udało, i to dość szybko. Widocznie miał wystarczająco dużo zapału.Hiszpan63 pisze:... a jednak ... trzeba mieć sporo zapału , żeby to popsuć . Jest tu na naszym forum wielu , wieloletnich użytkowników tego ustrojstwa .galber pisze:Iż 61, ciekawy, ale przyznam że nie wygląda na solidnie wykonany karabinek.
Szyna w tym Iżyku jest plastikowa?
Strzelać nie umiem za bardzo, ale za to bardzo lubię.