Chciałbym kupić coś dobrego do strzelania na ok 25m max 50m. Przeważnie jako cel służy mi zakrętka od wody mineralnej czy też napoju, opakowanie po zapałkach lub śrutach itd. Rzadko kiedy strzelałem do tarcz oraz z odległości większych niż 15m ponieważ nigdy nie miałem porządnej firmowej wiatrówki.
Mam na ten cel ok 500zł na karabinek oraz ok 200zł na lunetę.
Nie chciałbym wydać na całość więcej jak 750zł. Dlatego chyba najlepszym wyborem będzie sprężynówka ?
Nie mam specjalnych wymagań co do wyglądu ma dobrze strzelać - celnie i w miarę mocno

Jedyny mój wymóg to koniecznie wiatrówka o kal. 4,5mm i raczej klasyczna czyli drewienko

Wyczytałem w czeluściach tego forum, że ktoś polecał w tej kwocie BAIKAŁ IŻ MP 61.
Podoba mi się w nim to, że posiada magazynek, niestety jest słaby no i to chyba sam plastik.
Muszę się przyznać, że lubię nieraz strzelić w szklana butelkę albo grubszą puchę

Jestem raczkujący w temacie więc jeśli mogę jeszcze jakoś sprecyzować moje wymogi to proszę pytajcie.
A tak szczerze to sam nie wiem nawet o co konkretnie zapytać aby dobrze wybrać..
Pozdrawiam serdecznie.