Moja blondyna

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

soda

Moja blondyna

Post autor: soda »

Cześć,
Od kolegi z klubu zakupiłem hw97(chyba rok temu).
Strzelałem, strzelałem ale coś było nie tak. Początkowo posiadałem i posiadam D75.
I to był mój wyznacznik, jak powinien leżeć w ręce karabinek. Osada HW97 mi kompletnie nie pasowała. Jakbym strzelał z kija od szczotki. Powstał pomysł dorobienia osady. Kolega Grzesiek M. przyjął zamówienie i zaczęło się oczekiwanie ;).

Któregoś dnia dotarła paczka.... oj cieszyłem się jak dziecko ;-).
Wkręciłem system w drewno... Cud miód i orzeszki. Pasuje jak ulał. Jakbym zakładał stare jeansy na dupę.
Nie wiem jak to Grzesiek zrobił, chyba telepatycznie pobrał pomiary ;-), ale osada jakby na miarę 'szyta'. Nie cieszyłem się długo.... karabinek się przewórcił, padła optyka....
Zakupiłem drugą, chwila radości..... i znów problemy. Karabinek odwiedził Waldka... i żeby nie przedłużać, mam 3-cią optykę ;-) i już jest okej ;-).

Karabinek bardzo mi leży, strzela się z niego bosko. Na ostatnich zawodach udało mi się przegonić sporą grupę PCP'iarzy.

No a teraz trochę fotek.

Tutaj w duecie z D57:

Obrazek
Obrazek

A tutaj na słońcu:

Obrazek
Obrazek

Oba karabinki pozostaną u mnie na wieki wieków. Czasem mnie kusi PCP, ale chyba za bardzo lubię to puknięcie w ramie przy strzale ;)

Pozdrawiam
soda
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

soda pisze:Osada HW97 mi kompletnie nie pasowała. Jakbym strzelał z kija od szczotki.
Mam drobne ręce , więc w chwycie HW97 kciuk mi ledwie dotykał palca wskazującego . To zdecydowanie osada dla " chłopa ".