Hatsan 90

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

tomapaw5

Hatsan 90

Post autor: tomapaw5 »

Witam nabyłem Hatsana 90 - oczywiście po przeczytaniu wielu postów- zdecydowałem sie na zakup tego "potwora". Chce dokupić do niego taka lunetę Delta Optical 3-9x40 w cenie 199PLN . Niestety nie ma więcej żadnego opisu. Proszę o pomoc -czy to jest dobra cena. Czy lunetki te wychodziły w różnym wykonaniu. Nie chodzi o MD jest taka w ofercie ale droższa. Ja z racji tego że skupiam się na broni palnej wiatrówkę mam do zabawy i ćwiczenia niejako na sucho. Mogę podać link do sklepu ale nie chcę być posądzony o reklamę.

Z góry dziękuje za odpowiedź
Awatar użytkownika
kejkej
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: kejkej »

Daj link, nie krępuj się.
Strzelać nie umiem za bardzo, ale za to bardzo lubię.
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Pytasz o lunetę, ale zaśmiecasz temat "wiatrówki".

http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=62 zaledwie piętro niżej...

...przy tym nie ma takich lunet: "Delta Optical 3-9x40'...
tomapaw5

Sorry za błędne umieszczenie zapytania.
Pod tym linkiem jest ta luneta http://www.sklepszostak.pl/1908,luneta- ... cal-3-9x40
Dlatego zapytałem bo po przeczytaniu postów zawsze była Delta optical classic
Awatar użytkownika
green_thunder

OK., rozumiem. Nam wszystkim łatwiej jest szukać odpowiedzi we właściwym temacie.
Awatar użytkownika
kejkej
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: kejkej »

Luneta z linku to na podstawie zdjęć DOC 3-9x40 z nieznaną siatką celowniczą. Ciekawe. Jakość DOC z montażem za 199 złotych to dobra oferta. W tym samym sklepie można nabyć DOCa z krzyżem MD za 349 złotych. Za tyle, lub prawie tyle, chodzą używki na ajuebie. Hmmm...
Strzelać nie umiem za bardzo, ale za to bardzo lubię.
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php ... sc&start=0

Miłej lektury. Czasem zdradziecko jakiś wariat napisze o celowniku optycznym w dziale Optyka i jeszcze w Opisy naszych lupek , przez co za cholerę nie można tego znaleźć.
tomapaw5

W tym linku jest opis Delta Optical Entry a w ofercie sklepu jest tylko Delta Optical. Ale jak przyjdzie to napisze relację ze zdjęciami. Jeszcze jedno jaki polecacie montaż do Hatsana 90, żeby lunety nie "urwało" :D
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

A na zdjęciach w sklepowym linku są obie jako ta sama. :)
Dopytaj co to za model, ale cuda rzadko się zdarzają i jeśli w innych sklepach DOE kosztuje tyle samo a DOC 2xtyle nie spodziewałbym się Classica.
Awatar użytkownika
Ślubek
Administrator

Post autor: Ślubek »

tomapaw5 pisze:jaki polecacie montaż do Hatsana 90, żeby lunety nie "urwało" :D
A może postaw pytanie odwrotnie: "Co polecacie zrobić, aby Hatsan za bardzo nie kopał?"

Można, oczywiście, stosować montaże amortyzujące "kopa", ale nie wiem, czy przy sprzęcie z tej półki jest to uzasadnione ekonomicznie.
"My od lat już gawędzimy o Maryni
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

Ślubek pisze:"Co polecacie zrobić, aby Hatsan za bardzo nie kopał?"
Prosta odpowiedź brzmi : nie zapinać tłoka . Trudniejsza w zastosowaniu - smarować tłok i uszczelkę Smarolem PTFE do łańcuchów .
tomapaw5

Oczywiście zgodnie z poradami mądrzejszych i bardziej doświadczonych kolegów z forum Hatsan został rozebrany, wymyty, nasmarowany smarem do przegubów, drobne zadziory usunięte. Z tuningiem jeszcze poczekam z przyczyn prozaicznych. Aby o czymś mówić i to trzeba to poznać. Na razie Hatsan 10m do tarczy celność super. Może umiejętności jeszcze nie te ale w No Name którą miałem wcześniej śrut nie robił żadnej różnicy a teraz 3 rodzaje różnego śrutu i widać różnicę na skupieniu. Jak zrobię zdjęcia to prześle z opisem jaki śrut, i jaka odległość. Po strzeleniu kilku paczek śrutu mam zamiar zrobić Tuning zgodnie z Waszymi koledzy radami a wtedy mam nadzieję będę widział różnicę. Dlatego też zadałem pytanie odnośnie montażu "co by" moja nowa lunetka jakoś ten czas wytrzymała.
Awatar użytkownika
green_thunder

Gdybyś chciał to zrobić, to zapraszamy tutaj: http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=22