Witajcie!
Zjawiłem się tu ponieważ chciałbym się zapytać o jakąś wiatrówke(karabin) dla początkującego strzelca.Mam na oku jedną z wiatrówek firmy Kamdar Wf600p 4,5mm czy ta wiatrówka jest godna uwagi? Kosztuje ona 200zł więc nie za drogo
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=8509 także tego...Nie bierz bo to szajs. Chcesz "mondrze" wydać 200 zł to kup Crosmana Vigilante, będzie ok. W tej cenie nie ma dobrych długich wiatrówek. Minimum to pewnie koło 400 zł..
green_thunder pisze:Zasada taniości i niskiej jakości obowiązuje zawsze i wszędzie.
Tej tezie w żaden rozsądny sposób nie da się zaprzeczyć .
Coś mi się wydaje, że wymienione w pierwszym poście 200 zł to nie jest „nie za drogo” a niestety za tanio .
Jeśli początkujący strzelec nie chce się zrazić do strzelania to moim zdaniem powinien do 200 zł mniej więcej drugie tyle dociułać i polować na używany sprzęt z dobrej ręki albo nie przemęczać sobie głowy kombinowaniem i bez ryzyka po prostu oddać hołd nieśmiertelnemu Iżowi.
Co do tamtego tematu to czytałem cały i nic nie sie dowiedziałem.Wszyscy pojdają inne wiatrówki
Ogólnie ja też nie chce strzelać na 400m tylko tak do 100max ale tak się zastanawiam czy ta będzie chodziaż troche godna
Skoro wszyscy polecają inne wiatrówki, a nikt tej nie poleca, to może coś w tym jest?
Za 200zł godne uwagi trafiają się używki do remontu, najtańsza dobra na początek to Crosman Vantage lub Copperhead ze zwykłą sprężyną.
...czy Ty wiesz, co to jest 100 metrów dla zwykłej wiatrówki
...spróbuj z otwartych przyrządów trafić w zakrętkę od coli na 15 metrów i potem pogadamy, tym bardziej z nowego badziewia za 200 zł...albo słuchasz doświadczonych strzelców, albo baw się dobrze...z Twoich postów wynika, że nawet jednego posta w temacie nie przeczytałeś...chłam to chłam...
Używki wcale nie muszą być do remontu, tylko od razu do strzelania, to nówki "pudełkowce, szczególnie taniocha wymagają tęgich poprawek po manufakturze chińskiej lub tureckiej.
Za 200zł to mogę mu sprzedać swoje B- coś tam, Dopracowana, i w ogóle och i ach, gotowa do użytku, a jak poczyta opisy na alledrogo o tym sprzęcie, to wywnioskuje, że to "snajpera" jakich mało.