obróbka zdjęć

Można wpisywać tu rady które przydadzą sie nowym posiadaczom wiatrówek. Rady związane z użytkowaniem wiatrówki jak również z bezpieczeństwem podczas strzelania.

Moderator: Hiszpan63

Awatar użytkownika
krzysztof
-#Kustosz
-#Kustosz

obróbka zdjęć

Post autor: krzysztof »

Potrzebuje porady w temacie:
Mam kolorowe zdjęcie . Chce wygenerować kontury elementu widocznego na tym zdjęciu jako linie czarne na białym tle. Potem nałożyć i dopasować otrzymane kontury na inne zdjęcie nr 2, na którym kontury będą widoczne jako ozdoba powierzchni ze zdjęcia nr 2. Zawile ale chyba po polsku.
Inaczej jest zdjęcie wzorku na kolbie. Przerabiam na linie czarno-białe i nanoszę celem dopasowania na zdjęcie innej kolby. Jak to zrobić - krok po kroku.
Krzysztof

Quackenbush i nowsze
Awatar użytkownika
Ur.
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Ur. »

Wyślij mi na mail;a zrobię to, powiesz czy o to chodzi i jeśli tak to napiszę jak to zrobiłem.
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
Awatar użytkownika
bastek_34_WALCZ

Post autor: bastek_34_WALCZ »

jakby co pracuje zawodowo w temacie, ale za dużo do rozpiski, łatwiej na GG:5220282
Osiąganie zwycięstwa w zwykły sposób nie stanowi szczytu osiągnięć. Sun Tzu
Awatar użytkownika
Santafer

Re: obróbka zdjęć

Post autor: Santafer »

krzysztof pisze:Potrzebuje porady w temacie:
Mam kolorowe zdjęcie . Chce wygenerować kontury elementu widocznego na tym zdjęciu jako linie czarne na białym tle. Potem nałożyć i dopasować otrzymane kontury na inne zdjęcie nr 2, na którym kontury będą widoczne jako ozdoba powierzchni ze zdjęcia nr 2. Zawile ale chyba po polsku.
Inaczej jest zdjęcie wzorku na kolbie. Przerabiam na linie czarno-białe i nanoszę celem dopasowania na zdjęcie innej kolby. Jak to zrobić - krok po kroku.
Nie wiem co chcesz otrzymać w efekcie końcowym :/ .
1/kontury-program zajebisty
fotofiltr
2/nakładanie-wybór duży:
ja uzywam corel draw
3/do elastycznej obróbki można uzyc corel trace
pzdro
były kochane 9,był szmelc,był FWB 300,jest Baikal 512M i do tego dodam inne wyzwanie ...