Jestem posiadaczem wiatrówki hatsan 90 która ma już 3 lata , rok temu była tuningowana rok temu u znanego kolegi Alchemika , lecz ostatnio spotkała mnie przykra sprawa dokupiłem do wiatrówki lupkę PP 3-12 42mm lecz lufa nie dopina się do końca gdzie jest obniżona o około 1 mm w dół . Wszystkie odane strzały lecą w dół , na lunecie musze celować samym dołem choć jest na full ustawiona.
Jest jakiś sposób żeby poprawić zaczep lufy żeby pozostawała w pełnym pionie , czy konieczna jest wysłanie wiatrówki do naprawy co się wiążę z kosztami.
Dziękuje wszystkim z góry za pomoc . Pozdrawiam Leszek.
A nic nie ma Jak kolega wyżej napisał z postu nie wynika nic a raczej to ze założył łupkę i lufa sie nie domyka lub po załozeniu jej zauwazył cos nie tak z lufą . Ot i tyle
Dzeyson pisze:Jest jakiś sposób żeby poprawić zaczep lufy
... nowa sprężynka i/lub nowy zaczep . Najlepiej jedno i drugie jednocześnie .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
Właściwie to mogą być trzy przyczyny awarii
1.wyrobiony trzpień bądź sprężyna wspomniane wcześniej.
2.wyrobiony sworzeń/wałek,o który blokuje się trzpień.
Na fotce sworzeń poniżej śruby mocującej lufę do systemu.
3.Wyrobiona/niedociągnięta śruba mocująca lufę do systemu,ale wtedy lufka również telepałaby się na boki.
Fakt fotki się przydadzą Marcinie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ale co ma wynikać ?
Przecież to nie żaden kosmos aby usterkę usunąć i dyplomu profesorskiego do diagnozy nie trzeba.
Napisał wyraźnie że nie domyka się lufa,więc to chyba nie wina spustu czy tłoka,a tym bardziej lupki...
Marcin Wiem ja tylko zobrazowałem być może przyczynę opadania lufki.Będzie kolega na forum to może wstawi fotki.
Ostatnio zmieniony 2016-01-30, 18:19 przez Michał, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale nadpisał ze wsadził lupkę i lufa mu sie nie domyka wiec pociągnąłem temat bo mam tę samą PP
A ty co tak sie irytujesz ? Mieszkasz w kato na 5 pietrze albo w Sosnowcu?
Dzeyson pisze:Jestem posiadaczem wiatrówki hatsan 90 która ma już 3 lata , rok temu była tuningowana rok temu u znanego kolegi Alchemika ,
... to co , zgubiłeś kontakt ??
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy