UMAREX FUSION

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Zajcew

UMAREX FUSION

Post autor: Zajcew »

Panowie, możecie mi powiedzieć swoje opinie na temat karabinka UMAREX FUSION
czy jest wart swojej ceny i jak daleko można z tego strzelać?
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Pewnie nikt Ci konkretnie nie odpowie, bo pewnie nikt go nie posiada. Mam dwa karabinki napędzane CO2 i oba spełniają moje oczekiwania, jeden na diabolo, drugi na kulki bb. Żadna rewelacja, ale celne i dobre do określonej zabawy. To ważne, bo to determinuje wybór. Nie sugeruj się opisami handlowymi, ale też zauważ, że inni użytkownicy mają swoje preferencje i będą Cię przekonywać do nich, w rezultacie zostaniesz z hatsanem...
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

Wydaje się , że to może być mechanizm Umarex 850AirMaster , bez magazynka i jego napędu . I bardzo dobrze , bo to najbardziej awaryjne elementy . Nawet po zmianie konstrukcji bębenka potrafi się zacinać i wymaga powtórzenia indeksacji . Odpowiednikiem Umarexa Fusiona jest QB 78/79 oraz ich wersje matchowe ( polecam ) AR2078 lub AR2079A lub B . Do QB jest w necie mnóstwo elementów do tuningu .
Zajcew

Post autor: Zajcew »

Dzięki za konkretne nfo :)
Awatar użytkownika
SlaweQ
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: SlaweQ »

Fotka poglądowa UMAREX-a z QB-ietą oraz tarczki testowe na krótkim dystansie w temacie poniżej:

-> http://www.archerairguns.info/2013/09/u ... s-and.html

Filmik z przed półtora roku na YouTubie z przed półtora roku, z testem na trochę większym dystansie:

-> https://www.youtube.com/watch?v=sjVvMJF39hg

Zwróć uwagę na lekkie problemy przy wprowadzaniu śrutu przez popychacz do lufy :roll:

Uczę się strzelać od nowa 8-)