Jaka wiatrówka do 300zł? Gamo P900?
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Jaka wiatrówka do 300zł? Gamo P900?
Witam
Chcę kupić dla taty wiatrówkę sprężynową. Zdecydowałam się na ten typ, ze względu żeby nie trzeba było kupować kapsuł CO2 (tata wolałby mieć wiatrówkę na sam śrut, bez innych wkładów). Tata woli krótkie wiatrówki, głównie będzie służyć do strzelania do puszek, tarcz i do ogólnego odstraszania. Zależałoby mi też, żeby wiatrówka miała możliwość wkładów hukowych, czy jest coś takiego do tego typu wiatrówek? Chodzi o odstraszanie dzików.
Póki co znalazłam jeden model który wpadł mi w oko.
1) Gamo P900 - podoba mi się, ma relatywnie dużą szybkość początkową. Co o niej uważacie? Tata nigdy wcześniej nie miał żadnej wiatrówki, poza tym mam ograniczony fundusz (300zł)
Chcę kupić dla taty wiatrówkę sprężynową. Zdecydowałam się na ten typ, ze względu żeby nie trzeba było kupować kapsuł CO2 (tata wolałby mieć wiatrówkę na sam śrut, bez innych wkładów). Tata woli krótkie wiatrówki, głównie będzie służyć do strzelania do puszek, tarcz i do ogólnego odstraszania. Zależałoby mi też, żeby wiatrówka miała możliwość wkładów hukowych, czy jest coś takiego do tego typu wiatrówek? Chodzi o odstraszanie dzików.
Póki co znalazłam jeden model który wpadł mi w oko.
1) Gamo P900 - podoba mi się, ma relatywnie dużą szybkość początkową. Co o niej uważacie? Tata nigdy wcześniej nie miał żadnej wiatrówki, poza tym mam ograniczony fundusz (300zł)
-
- Ściepnik
Hiszpan zdaję się pisał o tej wiatrówce. O wiatrówkach za trzysta też jest masa postów.
Zatem poszukaj. Nam wyszukiwarka działa tak samo i nie warto z tego powodu przepisywać postów po raz enty.
Ps. Mały tip. Wpisz "p900"
Zatem poszukaj. Nam wyszukiwarka działa tak samo i nie warto z tego powodu przepisywać postów po raz enty.
Ps. Mały tip. Wpisz "p900"
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... 

-
Dziękuję za odpowiedź, czytałam te wątki, ale większość dotyczy Gamo Compakta, a on jest długi. Chodzi mi o coś krótkiego i żeby nie było na CO2. Przeglądałam wątki w tym dziale, jest tu opisanych wiele wiatrówek, a mi zależy na tych do 300zł i na krótkich, więc jeśli ktoś mógłby mi coś polecić, byłabym bardzo wdzięczna. Wpisuję te polecane z wątków i widzę że są one długimi strzelbami, albo karabinkami. Mi zależy na czymś krótkim. Jeśli mój post zobaczy ktoś, kto używał tego Gamo p900, to proszę napisać opinię
Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
Nie ma wkładów hukowych do wiatrówek sprężynowych, bądź na CO2.
Jedynie rewolwery kinetyczno-hukowe spełniają te oczekiwania, Zoraki, albo Keseru, różne ceny, w zależności od pocisków.,Mogą być gumowe w kal. 10 mm, albo ołowiane - 4,5 i 5,5 mm.
Ten może Cię zainteresować: http://olx.pl/oferta/rewolwer-hukowy-zo ... 1b87f902d5
Jedynie rewolwery kinetyczno-hukowe spełniają te oczekiwania, Zoraki, albo Keseru, różne ceny, w zależności od pocisków.,Mogą być gumowe w kal. 10 mm, albo ołowiane - 4,5 i 5,5 mm.
Ten może Cię zainteresować: http://olx.pl/oferta/rewolwer-hukowy-zo ... 1b87f902d5
-
- Ściepnik
... nie ma takiej wiatrówki , która by do tego służyłaLilianka pisze:i do ogólnego odstraszania

Gamo P900 jest niskoenergetycznym pistoletem sprężynowym . Prosty , niewysublimowany , strzela ... i tyle . Żadna rewelacyjna celność . Kiepskie przyrządy celownicze . Głównie do puszek , bo do mniejszych celów trzebab by nad nim mocno popracować . Ja go nie skreślam z listy , ale nie wymagajmy od niego cudów .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
Dziękuję za propozycję, podoba mi się ten Zoraki, widzę że ma szybką prędkość początkową i ogólnie jest ok. Jedyny minus to drogie kulki + hukowe. Gamo P900 też jest ok, ma tańsze naboje i jest ogólnie tańszy.
Czy możecie polecić mi coś jeszcze? Albo napisać z tych dwóch który byłby lepszy? Chodzi też o w miarę tanią eksploatację. Strzelanie do puszek itp. Z odstraszaniem chodzi o to, że tata woli mieć coś do samoobrony w razie potrzeby. Póki co tą rolę spełnia siekierka
Czy możecie polecić mi coś jeszcze? Albo napisać z tych dwóch który byłby lepszy? Chodzi też o w miarę tanią eksploatację. Strzelanie do puszek itp. Z odstraszaniem chodzi o to, że tata woli mieć coś do samoobrony w razie potrzeby. Póki co tą rolę spełnia siekierka

-
-
-
-
-
- Ściepnik
Iż Bajkał 53m
HW70
Browning BUCK MARK
Webley Tempest
W dowolnej konfiguracji.
... najsłabszy browning , ale też najłatwiejszy w obsłudze .
... Iż .. prosty , bezawaryjny , celny .
... weblej ... skoplikowany w obsłudze ... celny .
... Hw ... ciężki naciąg ... bardzo celny po opanowaniu .

HW70
Browning BUCK MARK
Webley Tempest
W dowolnej konfiguracji.
... najsłabszy browning , ale też najłatwiejszy w obsłudze .
... Iż .. prosty , bezawaryjny , celny .
... weblej ... skoplikowany w obsłudze ... celny .
... Hw ... ciężki naciąg ... bardzo celny po opanowaniu .
... to nie jest pistolet ...Bajkal iz MP-61 ...

Ostatnio zmieniony 2015-12-16, 19:41 przez Hiszpan63, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
... często nie tam , gdzie celujemy

-
-
-
-
- Ściepnik