Wygląda tak:

Nie jest to pistolet z jakiejś szczególnie wysokiej półki - części metalowe wykonane ze ZnAlu, pomalowane czarnym lakierem, okładziny z paskudnego tworzywa, imitacja regulowanej szczerbinki. Z drugiej strony - świetnie leży w dłoni, mocny zatrzask lufy, niewyrobiona uszczelka lufy (nie oring, ale o kształcie walca).
To, co mnie zaciekawiło i skłoniło do zakupu, to dwie rzeczy:
- fakt, że praktycznie nie występuję w guglu. Jedyna wzmianka o nim to aukcja na gunseekers z 2014 roku.
- nietypowy kaliber. Sprzedający pisał, że 7 mm i miał rację. :^)
Pistolet jest w stanie dość dobrym - mocno przesmarowany, nie rozbierałem go jeszcze, ale sprężyna naciąga się bez skrzypienia, spust chodzi równo. Mam jednak kilka pytań, może ktoś z Was zetknął się z tymi pistoletem i będzie mi w stanie na nie odpowiedzieć:
1) gdzie kupić amunicję do tego? Na cytowanej aukcji napisane było, że strzela 6 mm kulkami BB. Guzik prawda - 6 mm kulka airsoftowa przelatuje przez lufę z luzem. Znalazłem informację, że strzela się kapturkami z miękkiej gumy. :^)
2) Zaglądałem w lufę i mniej więcej w środku znajdują się dwie wypustki uniemożliwiające strzelanie okrągłym śrutem:

stąd drugie pytanie - po co te wypustki? Lufa nie jest gwintowana, toteż wiertło 7 mm załatwiłoby sprawę przystosowania go do strzelania śrutem 7 mm. Ale skoro producent coś takiego wymyślił, to sądzę, że zrobił to celowo.
3) jak już pisałem, Gugiel niewiele o tym wie. Zapytanie "Condor air pistol" zwraca głównie karabinki. Dopiero na którejś dalszej stronie jest odnośnik do Condor Mirage Magnum, który wygląda jednak trochę inaczej. Może ktoś z Was wie coś więcej na ten temat?
Edit: chyba znalazłem coś więcej. :^)