Śrut BB - jaki najlepszy, najcelniejszy wg Was

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

jasiek23

Śrut BB - jaki najlepszy, najcelniejszy wg Was

Post autor: jasiek23 »

Postanowiłem napisać osobny temat o śrucie BB ponieważ chcę wypróbować inny niż Umarexa i chcę zebrać opinie na temat śrutów z których Wy korzystacie.
Polecono mi tu śrut Swiss Arms bo podobno najlepszy. Macie jakieś opinie o nim?
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

Wg. moich ( niewielkich ) doświadczeń najlepszy jest najtańszy . Sprawdzane przeze mnie śruty miały wszystkie średnicę kulki 4,37 mm , są więc mocno podkalibrowe . Wygląda na to , że wszyscy kupują u tego samego chińczyka i konfekcjonują w swoje opakowanie . Zauważ zresztą ,że większość sprzętu na kulki to " dmuchawki " w których kulkę " porywa " strumień CO2 , a mniej wypycha jego ciśnienie . Znakomita część gazu może się bowiem wydostawać przez szczeliny wzdłuż szeregu kulek zgromadzonych w magazynku niezależnie od tego jak bardzo uszczelnimy sam magazynek . Nieco lepiej wygląda to w magazynkach rewolwerowych . Wpływ powtarzalności średnicy kulek na celność jest chyba nieznaczny a reszta nie ma znaczenia .
Ostatnio zmieniony 2015-08-04, 08:31 przez Filo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jacentus
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Jacentus »

Filo pisze:najlepszy jest najtańszy
;)
Podobno ten jest bardzo dobry - ołowiany :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Daystate MK3 FT-R
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

jacentus pisze:Podobno ten jest bardzo dobry - ołowiany
... bo jest bardzo dobry . Tyle , że prócz magazynków do Haenela lub Vz 47 , nie nadaje się do użytkowania w replikach Co2. Gniecie się w magazynkach i kleszczy .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

...mnie się udało zapchać pewien drogi pistolet na CO2 właśnie tymi kulkami, tyle, że ja pomysłowy Dobromir jestem...tak czy owak nie polecam ołowianych kulek do CO2 z magazynkiem, niektóre są zamaskowane, bo pokryte miedzią, charakteryzują się też kalibrem - 4,4 mm.