Fajna snajperka na CO2 - pomożecie ? :)

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Matkurczak

Fajna snajperka na CO2 - pomożecie ? :)

Post autor: Matkurczak »

Witam,

zwracam się z uprzejmą prośbą, o poradę w zakupie "snajperki" na CO2... zestaw do max 1700zł.

Na dzień dzisiejszy taki sprzęt mam na oku:

http://www.bron.pl/wiatrowki-i-akcesori ... kal-4-5-mm

-karabinek
- dwójnóg
- celownik
- tłumik

Będę wdzięczny za Wasze propozycje

Pozdrawiam
Mateusz
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

...daj spokój... nie dość, że CO2 - to jeszcze "snajperka".... :roll:

Poszukaj czegoś normalnego.
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Awatar użytkownika
mironTG
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mironTG »

Kolego za takie ćaćki to masz fajną ucywilizowaną sprężynę trafi się że i z optyką. CO, fajne ale drogie w strzelaniu a więcej poczytaj na forum. Nic nie sugeruję ale poszukaj na forum czasem ktoś coś ciekawego ma na zbyciu. Kupisz nowe to i tak trzeba poprawić więc kasiorka niezbędna. Szukaj używki, znajdziesz pochwal się koledzy ocenią. I mamy taki kontek w którym nowi swawolni się witają ZAPRASZAM. :mrgreen:
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.

( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
Matkurczak

Post autor: Matkurczak »

Jako postać swawolna, pierwsze co zrobiłem przywitałem się :) można sprawdzić :D

Więc , Panowie szanowni, co polecacie ?:)

Czułem, że pójdzie mocna krytyka w stronę CO2 , ale chciałem trochę na tym postrzelać, dlatego proszę o radę :)
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Hammerli = droga chińszczyzna...CO2 to tak do 360 zł można dać, to nie pistolet - zimą nie postrzelasz, bo nie ogrzejesz w dłoni ani za paskiem, do tego nikt, dokumentnie nikt tego nie odkupi za oczekiwane pieniądze...zapomnij o wygladzie "bojowym", bo potem Ci będzie wstyd przyjść na strzelnicę, natomiast ze sprężyną z wysokiej półki tego nie ma, strzelasz zawsze i wszędzie, i jeszcze ludzie proszą, żeby dać im "spróbować"...łoj, rozpisałem się, ale wiedziałem, że tak będzie, jak zobaczyłem hatsana w stopce...tyle kasy... :roll:

(Hammerli, onegdaj szwajcarska marka, wykupiona została przez chinoli), chyba, że umarex akurat tę część firmy wziął dla siebie, czy tam inne Niemce, nie wiem...

...i nie pytaj, co MY polecamy, bo załamiesz się, jak odpowiemy...określ swoje oczekiwania (i tak na końcu każą kupić Ci slavię, albo hatsana 55, tu innych nie znaja)...
Ostatnio zmieniony 2015-04-24, 15:37 przez green_thunder, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Post autor: Starszy_Pan »

Taaa !! Pomożemy ;)
Jak napisali koledzy powyżej - odpuść CO2 :!:!:! W chłodne dni potrzebował byś jeszcze elektrowni od ogrzania "bombiczek" :P
Za taką kasę to naprawdę trafisz porządną sprężynę i to nawet może z optyką.
Nie śpisz się :! Szukaj, pytaj.
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

Cortez pisze:daj spokój... nie dość, że CO2 - to jeszcze "snajperka"....
mironTG pisze:Kolego za takie ćaćki to masz fajną ucywilizowaną sprężynę trafi się że i z optyką.
Każda ptaszka swój ogonek chwali , pochwalę i ja .
Jeśli chcesz tanio strzelać z CO2 to trzeba poszukać polecanych na forach , przerabianych butelek 88g do wielokrotnego ładowania i zakupić butlę matkę w cenie ok. 170 zł . Napełnienie 5000g matki kosztuje mniej niż jednorazowa butelka 88g , bo ok. 25 zł . CO2 jest więc w ten sposób ponad 50 razy tańsze . Ja poszedłem dalej i do swojej AR2079A zakładam butlę 330g którą ładuję może 2 razy w sezonie , bo mam jeszcze inne karabinki , z luf których też muszę czasem przegonić pająki ;) .
CO2 , jak każde rozwiązanie ma swoje " zady i walety " . Mam karabinki w każdym rozwiązaniu technicznym łącznie z PCP , ale to właśnie ta chinka ma u mnie zapewnione dożywocie . Przewaga PCP nad CO2 uwidacznia się dopiero w FAC-kach , bo trudno z rozwiązań na CO2 wycisnąć ponad 17 Julianków .
Energia strzału zależna od temperatury i konieczność lekkiej korekty zerowania lunety po każdym wyjściu na dwór to przecież pikuś . Dla mnie dodatkowa atrakcja . Zaletą jest o wiele większa krotność strzału z jednego ładowania butli niż z kartusza PCP . Z butli 330g przeganiam całe pudełko śrutu ( 500 szt. ). Mam jescze jedną uwagę . Czasem elementy zebrane do zestawu kosztują w sumie drożej niż liczone oddzielnie i to w tej samej firmie . Mam też dla Ciebie propozycję odsprzedania nieużywnej lunety Leampers UTG 6-24x50 z regulacją paralaksy ,która znacznie lepiej nadaje się na karabinek o taktycznym charakterze niż zestawowy Walther . Jak kupisz do niej oddzielnie nowy karabinek i bipod to zmieścisz się w założonym budżecie . Szczegóły na PW .
Awatar użytkownika
Ślubek
Administrator

Post autor: Ślubek »

Bez przesady z tym ogrzewaniem bombiczek. Faktem jest, że w niższych temperaturach mają niższą wydajność z grama gazu, ale po pierwsze wtedy niższą wydajność mają ręce (i inne części ciała) strzelca, a po drugie ta 850-ka ma zasobnik 88g. Jeśli by go przerobić na ładowanie z butli, to i tak strzelanie wyjdzie bardzo tanio. Gdy dodamy do tego magazynek i czterotaktowy zamek, to funkcjonalnie wyjdzie bardzo fajny sprzęt. Oczywiście, pod warunkiem, że będzie strzelać z w miarę dobrym skupieniem.
Problemy z w/w 850-ką są tylko dwa: cena i niedostępność w kolba.pl :^)
"My od lat już gawędzimy o Maryni
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
Awatar użytkownika
mironTG
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mironTG »

To ja też chce coś co można dopompać i niech mi żoden nie proponuje balona :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.

( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
Awatar użytkownika
green_thunder

No widzisz, jakie to proste ? Kup karabinek, właduj w niego, cholera wie po co, bo i tak zostanie CO2 na 20 metrów - jakieś pięć paczek, i wszystko, postrzelasz do września i zobaczysz, czego ludzie używają, więc bedziesz zmieniał, twojego nikt nie kupi, bo każdy boi się niespodzianki w środku...to taka maniera: kupić, rozgrzebać, bo albo nie da się inaczej strzelać, albo "tak wypada"...
Wolałbym kupić to: http://allegro.pl/wiatrowka-karabinek-w ... 00695.html tylko zamówić w www.cekaus.pl/ , do niego lupę DOC na SM-mie
i wszystko, cekaus zrobi tuning (nie przeróbki/grzebanie), za który bierze odpowiedzialność w sensie gwarancji, ale wybierzesz, jak chcesz, popatrzę sobie z przjemnością, bo nikt mnie tu pod pistoletem nie trzyma :lol: ...

...jeśli już musi być CO2, to może to, przynajmniej wygląda jakoś http://www.sklepdora.pl/odziez,2045031, ... erado.html
Ostatnio zmieniony 2015-04-24, 15:38 przez green_thunder, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Cortez

Filo pisze:.... Przewaga PCP nad CO2 uwidacznia się dopiero w FAC-kach ....
...nie no sorry.... :shock:

Inne wydatki przy zakupie - to na pewno....potem luzik.
Awatar użytkownika
green_thunder

...nie ma "innych wydatków", gdzie napisane, że ma być tanio, na sto metrów i dziura w dziurę, otrząśnijcie się, może zrezygnujcie, popatrzcie sobie, jak inni strzelają i wsio...
Awatar użytkownika
Cortez

..."inne wydatki" są zawsze - zwłaszcza jak ktoś chce "Tacticala".... ;)
Awatar użytkownika
green_thunder

...chodziło mi o to, że jak już się zdecydowałeś, to nie ma "innych", są te wliczone i szlus, jak nie, to nie zaczynaj...kupić se volvo i jęczeć, żeby palił tyle, co ulubiony maluch, albo inna 105-tka...to wracaj do malucha, wielkiej płyty, FWP...
Ostatnio zmieniony 2015-04-24, 16:26 przez green_thunder, łącznie zmieniany 1 raz.
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

Napiszę Ciebie tak - jakbym miał do wydania 1700zł i chciał coś bez odrzutu rozglądałbym się za PCP, a zakup butli/pompki potraktował jako wydatek na konto przyszłych oszczędności na bombiczkach CO2. CZ 200 i Air Arms S 400 dałoby radę znaleźć w tych pieniądzach, pewnie coś jeszcze też by się znalazło. Nad zestawem z linka może bym się zastanawiał, jakby kosztował połowę tego, podobnie jak się zastanawiałem (tylko nic z tego nie wyszło) nad nową AR2079 za niecałe 400zł. Godząc się na wierzgającą plujkę można za te pieniądze kupić dobrą sprężynę.