Przygotowania do strzelania w zimę
Moderatorzy: Hiszpan63, SlaweQ
-
Przygotowania do strzelania w zimę
Osobiście mogę powiedzieć, że nie zamierzam strzelać na dworze w zimę bo jestem straszny zmarzluch i ręce skostniałe mi nie służą. Myślę o tym by znaleźć sobie jakaś miejscówkę, posiadam 15m długości strych i 9m szopę, niestety strych jest bardzo słabo oświetlony, zaledwie jedno małe okienko i słabe żarówki 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 2014-11-29, 15:49 przez Ban1ta, łącznie zmieniany 1 raz.
Hatsan 80 STG SAS Quattro Trigger+Gamo 3x7x28
-
-
-
- Administrator
Urządzenie strzelnicy w piwnicy znacząco zmniejsza entropię, czyli, jak to byłeś łaskaw sformułować, "bajzel". :^)
Wiem z własnego doświadczenia - zaczyna się od porządkowania drogi dojścia do śrutochwytu, a kończy montażem odkurzacza odciągającego wióry spod pił oraz filtra wyłapującego pyły.
Wiem z własnego doświadczenia - zaczyna się od porządkowania drogi dojścia do śrutochwytu, a kończy montażem odkurzacza odciągającego wióry spod pił oraz filtra wyłapującego pyły.

"My od lat już gawędzimy o Maryni
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
-
-
-
- Ściepnik
Mieszkam w kamienicy, mam mieszkanie na całym piętrze i dzięki temu 22 metry "toru", od ściany do ściany. Zwykle strzelam z pokoju-szafy, pozycja siedząca z oparciem pleców, często poduszka, dystans 10 metrów.
"Kulochwyt", czyli deska oklejona gąbkami samoprzylepnymi, między dwoma oknami, niestety nie ma innej możliwości, jedynie rolety i doświetlanie lampką ze sklepu wielkopowierzchniowego portugalskiej sieci handlowej.
Cele to głównie nakrętki po sokach: marchwiowym, pomarańczowym i pomidorowym. W pracy mamy kartonik na nakrętki "na wózek". Wielu kolegów wrzucało tam także nakrętki metalowe, więc postawiłem obok kartonik na nakrętki metalowe, odpowiednio opisany i mam źródełko celów reaktywnych.

[img]http:///oi59.tinypic.com/2rf9640.jpg%20[/img]
"Kulochwyt", czyli deska oklejona gąbkami samoprzylepnymi, między dwoma oknami, niestety nie ma innej możliwości, jedynie rolety i doświetlanie lampką ze sklepu wielkopowierzchniowego portugalskiej sieci handlowej.

Cele to głównie nakrętki po sokach: marchwiowym, pomarańczowym i pomidorowym. W pracy mamy kartonik na nakrętki "na wózek". Wielu kolegów wrzucało tam także nakrętki metalowe, więc postawiłem obok kartonik na nakrętki metalowe, odpowiednio opisany i mam źródełko celów reaktywnych.

[img]http:///oi59.tinypic.com/2rf9640.jpg%20[/img]
-
- Ściepnik
-
-
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
-
Ostrożnie z tymi drzwiami wejściowymi pełnymi - Kiedy jeszcze pracowałem, podczas przerwy śniadaniowej strzelałem do zawieszonego na futrynie, na szpilce papierosa, kiedy kolejny raz ściągałem spust w moim Colcie Pythonie (2,5), drzwi się otworzyły, a kulka przeleciała przez górę w nowo nabytym kapeluszu mojego dyrektora, którym przyszedł się pochwalić.
Do dziś nie rozumiem dlaczego na moją uprzejmą propozycję, że mu otwór wylotowy zakleję butaprenem, wykrzyknął: "Dupę sobie butaprenem zaklej!"
Do dziś nie rozumiem dlaczego na moją uprzejmą propozycję, że mu otwór wylotowy zakleję butaprenem, wykrzyknął: "Dupę sobie butaprenem zaklej!"
Strzelam na dystansie: "jak wzrok sięga" - w moim przypadku jest to ok. 12,5 metra.
Ludzkie słowo tego nie wypowie jak się cieszę gdy czasami trafiam.
I chwała Bogu, że dzięki Bogu, bo jak by tak nie daj Boże, to niech Pan Bóg broni!!!
Ludzkie słowo tego nie wypowie jak się cieszę gdy czasami trafiam.

I chwała Bogu, że dzięki Bogu, bo jak by tak nie daj Boże, to niech Pan Bóg broni!!!