Zakup lunety
Moderator: Hiszpan63
-
Zakup lunety
witam.poszukuje lupki do pcp.Przybliżenie 4x 12 i minimum 40 średnica wyjściowa.Oczywiście z AO i mile widziane podświetlenie.nie wiem co wybrać bo nie mając w ręku nie można ocenić.Może ktoś zna jakiś konkretny model może leapersa.Wiem ,ze niektóre maja gruby krzyż.Interesuje mnie mil dot lub BDC. Cena ? moge dac 700 zł.Jest coś takiego na rynku?Vortex słyszałem,że jest ok ale jaka cena.Troche duzo jak dla mnie.Bsa też wchodzi w grę.a może coś czego nie znam.
-
- Ściepnik
To szukaj używanego lub testowanego Vortex-a Crossfire II . Bywają nówki , zakładane w celach testowych po 700 z groszami . Ostatnio BUBA taką sprzedawał na beżowym .
W podobnej cenie (710) zł poszła niedawno Delta Tytanium ... mDOT. Też warte zainteresowania .
W podobnej cenie (710) zł poszła niedawno Delta Tytanium ... mDOT. Też warte zainteresowania .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
-
Witam.
Posiadam wiatrówkę slavia 634 i chce strzelać na dalekie odległości (ok 85m)
Wiem że to nie odleglość na taką wiatrówkę ale to moje początki i chcę pomyśleć przed strzałem gdzie całować by trafić.
Kupiłem lunete 3-9x40 kander ale nie widzę wyraźnie celu przy tej odległości (przy zakresie 9x40 widzę tak jak bym wcześniej pocierał oczy).
Jaką lunete byście polecili?
Luneta ma być dobra na kilka lat tak jak wiatrówka więc chyba nie będę żałował kasy.
Jak się skończy gwarancja prawdopodobnie wymienię sprężynę na mocniejszą. Czy doradzanie wymalianę sprężyny?
Wiem że to nie odleglość na taką wiatrówkę ale to moje początki i chcę pomyśleć przed strzałem gdzie całować by trafić.
Kupiłem lunete 3-9x40 kander ale nie widzę wyraźnie celu przy tej odległości (przy zakresie 9x40 widzę tak jak bym wcześniej pocierał oczy).
Luneta ma być dobra na kilka lat tak jak wiatrówka więc chyba nie będę żałował kasy.
Jak się skończy gwarancja prawdopodobnie wymienię sprężynę na mocniejszą. Czy doradzanie wymalianę sprężyny?
-
- Ściepnik
Najpierw to przywitaj się ze wszystkimi tu:zabek900 pisze:Witam.
http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=18
Później zredaguj swojego posta tak żeby wiadomo było o co chodzi
Masło maślane
Daystate MK3 FT-R
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
Piotrze nie domyślasz się , żeby mógł strzelać nie na 85m tylko na 185m , a tu nasuwają się podejrzenia. Jako początkujący zaczyna od 85 m . Może trzeba przekierować go do "ajłeba" do działu FAC lub BPCortez pisze:...ciekawe po co???
To jest też dobre
Czy doradzanie wymalianę sprężyny?
Daystate MK3 FT-R
-
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=t8lnCA8PHJM[/youtube][/youtube]zabek900 pisze:Czy doradzanie wymalianę sprężyny?
-
- Ściepnik
Eeee tam, czepiacie się.
http://www.schmidtundbender.de/en/produ ... arget.html
Polecam z siatką FT3
No i masz rację, Jak kupić to coś dobrego!zabek900 pisze: Luneta ma być dobra na kilka lat tak jak wiatrówka więc chyba nie będę żałował kasy.
http://www.schmidtundbender.de/en/produ ... arget.html
Polecam z siatką FT3
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn...
-
- Ściepnik
Bo prawdopodobnie trzeba ją przefokusować na oległość na jaką chcesz strzelać . Jak przefokusujesz ją na 40 - 50 m to będzie wystarczająco ostrzyła obraz także na dalsze odległości . Trzeba odkręcić pierścień kontrujący na obiektywie ( z przodu ) i pokręcając zespołem soczewek wyostrzyć obraz . Zakontrować .zabek900 pisze:Kupiłem lunete 3-9x40 kander ale nie widzę wyraźnie celu
-
- Ściepnik
Tak to FOKUŚNIE fikuśnie że porysuje soczewki i nic nie zobaczy, takie porady Włodku to tak dla Ciebie dla mnie bo mamy czym przynajmniej a i łapki zdolne jak to Ty mówisz do DŁUBANIA. A sprężynę wymieni na mocniejszą żeby mieć samostrzał albo rozpipcyć system w mak. OT CO!!!
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.
( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
-
Jeżeli chodzi o podświetlenie, to odradzam. Kupiłem niedawno Deltę 4x32 s AO z podświetleniem krzyża MilDot. W każdych warunkach pogodowych to podświetlenie (tak samo zielone, jak czerwone) tylko przeszkadza. Podświetlony krzyż robi się jakby grubszy i mniej ostry (mniej kontrastowy). Może to jednak kwestia ceny - moja lupa to raczej dolna półka cenowa. Tak czy inaczej najlepiej celuje mi się na wyłączonym podświetleniu. Ewentualnie mogłoby się sprawdzić podświetlenie samego punktu przecięcia krzyża (punkt). Wtedy powstałoby coś na kształt kolimatora. Widziałem taką opcję w którejś z lunet na alle...
pozdrawiam, Jakubono