Pierwsza wiatrówka w życiu

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

TastemanPL

Pierwsza wiatrówka w życiu

Post autor: TastemanPL »

Witam jestem nowy na forum i od razu chciałbym zadać pytanie. Od Września będę uczęszczał do Liceum Policyjnego i z tego względu chciałbym na ten jeden miesiąc kupić wiatrówkę by obyć się trochę z bronią wiedzieć co i jak. Proszę o pomoc bo kompletnie nie wiem jaką wiatrówkę mam kupić. Dużo czytałem o tych za 100 i raczej mnie nie przekonały tak żebym jakąś kupił. Mój budżet to jest powiedzmy 300 zł bo więcej nie chce dokładać do interesu bo chodzi tylko o pierwszy kontakt i jakieś strzelanie w weekendy.
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

Sądząc po wieku , to długo sobie nie postrzelasz .
TastemanPL

Post autor: TastemanPL »

Haha to tak na szybko ustawiłem :D
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

Powiem tak. Po kilku latach zabawy wiatrówkami, jak miałem w ręku broń palną nie wiedziałem "co i jak". Jeśli chcesz kupić wiatrówkę tylko z tego powodu, to lepiej wydaj kasę na wizytę na strzelnicy z bronią palną.
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

A może tak przywitać się jak należy.
http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=18
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
2pawel2pawel

Post autor: 2pawel2pawel »

witeg pisze:Powiem tak. Po kilku latach zabawy wiatrówkami, jak miałem w ręku broń palną nie wiedziałem "co i jak". Jeśli chcesz kupić wiatrówkę tylko z tego powodu, to lepiej wydaj kasę na wizytę na strzelnicy z bronią palną.

Popieram, bardzo dobra propozycja ;)
Mieszkasz w dużym mieście więc nie będzie problemu żeby taką znaleźć.
HW 35 Standard 4,5mm
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

W tym wieku do liceum to raczej na woźnego...
Natomiast nie popieram całkiem zdania Kolegów. Owszem, strzelanie pneumatyczne do ostrego ma się nijak, natomiast można operując, "bawiąc się", czyszcząc, rozkładając, nabyć pewnych nawyków, które są niezbędne przy obchodzeniu się z bronią palną, która bywa niebezpieczna dla użytkownika-laika. Do tego jednak potrzebna jest replika, najlepiej metalowa, odwzorowująca możliwie jak najdokładniej oryginał. Z tańszych może być walther ppk/s, TT-33, makarow PM-49 umarexa, może trafić się colt 1911 A1 tanfoglio. Trzeba fora z K/S przeglądać a także OLX (dawna "tablica.pl", gdzie trafiają się niedrogie używki w bdb. stanie, sam nabyłem tam ppk/s za 140 zł bdb., czy TT za 160 zł).

Tu masz, na życzenie, od naszego forumowego Kolegi: http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?p=114011#114011
rafal22

Post autor: rafal22 »

Jak piszą koledzy wiatrówka od palnej różni się bardzo, jednak jeżeli będziesz strzelał z wiatrówki to i z palnej łatwiej będzie ci trafić. Jeżeli miałbym coś polecić to szukaj raczej pistoletu, bo z tym będziesz miał więcej do czynienia. Strzelnica też nie jest złym pomysłem.
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

TastemanPL pisze:chciałbym na ten jeden miesiąc kupić wiatrówkę
TastemanPL pisze:chodzi tylko o pierwszy kontakt i jakieś strzelanie w weekendy
Z całym szacunkiem Panowie, generalnie macie rację, ale przy takich założeniach kupowanie wiatrówki jest bez sensu.
Awatar użytkownika
januszmariusz

Post autor: januszmariusz »

pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Awatar użytkownika
green_thunder

Z całym szacunkiem Panowie Januszu i Mariuszu, ale z tych linków to tylko TT-33 jest godne uwagi oraz, oczywiście makarow, bo jego wykonanie z oryginalnych części pistoletu bojowego z Iżewska naprawdę wielce satysfakcjonuje :lol:
Awatar użytkownika
januszmariusz

Post autor: januszmariusz »

green_thunder pisze:Z całym szacunkiem Panowie Januszu i Mariuszu,
Z poważaniem Robercie , czyżbyś już zaczynał tetryczyć na stare lata :P
green_thunder pisze: z oryginalnych części pistoletu bojowego z Iżewska naprawdę wielce satysfakcjonuje :lol:
Podałem w miarę tanie oferty a kolega i tak sam coś wybierze ( o ile w ogóle wybierze ) ;)
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Awatar użytkownika
green_thunder

Żaden teatrzyk-geriatrzyk jeszcze mnie nie zatrudnił :mrgreen:
Ja organicznie nie znoszę plastikowych pstrykadeł, szczególnie tych niepodobnych z wyglądu zupełnie do niczego, stąd mój komentarz :lol:

...obawiam się, że wybierze...jakiegoś deserta :roll: