przede wszystkim dzień dobry (to mój pierwszy post

Kupuję wiatrówkę, głównie do celów rekreacyjnych (czyt. odstresowanie się, czy zabawka na grill), ale fajnie gdyby była w miarę celna z niedużych odległości (w miarę = abym drżącą ręką od nadmiaru kawy i kofeiny trafiał w puszkę/tarczę (niekoniecznie w środek, wystarczy w tarczę) czy w inny niepotrzebny już obiekt). Przede wszystkim, żeby wyglądała jak pistolet (ale nie musi to być replika), miała system blowback (tak, znam minusy - tak jak zaznaczyłem wyżej - mogę zrezygnować z mocy/ilości strzałów dla większego funu) oraz żeby była napędzana CO2 (grilla nie odpalę przy minusowych temperaturach

Na początku zainteresował mnie Umarex Walther CP99 Compact, o którym przeczytałem prawie wszystko, wydawał się że spełnia moje wymagania w 100%... i gdy już go kupowałem... wpadł mi w oko Tanfoglio Limited Custom. Tutaj dygresja - wolałbym Gold Custom i zdjąć szynę (którą bym założył z powrotem po dorobieniu się kolimatora), ale niestety ta wersja nie ma muszki i szczerbinki...
Przeszukałem internet na temat Tanfoglio Limited Custom, niestety polskie fora i strony wspominają tylko o 1911 (notabene bardzo go zachwalając). Na podstawie anglojęzycznych źródeł jednak, powoli skłaniam się ku Tanfoglio. Fajnie, że można go rozebrać jak prawdziwego, że pasują prawdziwe części i dodatki, że w miarę celnie strzela (choć mniej ekonomicznie niż Umarex), no i wygląda fajnie.
Czy ktoś wie coś o nim/miał w ręce? Co polecacie? A może w ogóle co innego brać?
Z góry dzięki za pomoc!