Jak zapewne już wszyscy się domyślacie chodzi o pytanie dotyczące zakupu wiatrówki lecz będzie to troszkę inny temat niż pozostałe. Nie będzie to zapytanie o "najlepszą wiatrówkę do 500zł" ani o to "co kupić, wiatrówkę X czy Y". Moje pytanie będzie bardziej elementarne. Chodzi o to jak w ogóle zebrać się do kupna dobrego sprzętu. Przeglądałem inne wpisy w tematach z serii "wiatrowka do 300 zł" i tam często pojawia się odpowiedź, "lepiej dozbieraj parę złotych i kup coś lepszego", nasuwa się pytanie ile złotych to te "parę złotych". Ile trzeba wydać na wiatrówkę, która nie będzie (cytując jednego kolegę z tego forum)
"nadawać się... ale tylko na złom"? Kolejne pytanie które nasuwa mi się po przejrzeniu tematów w tym dziale to sprawa wyboru miejsca zakupu. Czy warto kupować na allegro "lekko używane" sprzęty czy może warto zainwestować w coś słabszego lecz nówkę sztukę? A może zamiast kupować drogą wiatrówkę ze sklepu lepiej kupić coś słabszego i lekko podkręcić? Tak jak wspominałem w moim pierwszym postcie, jestem totalnie zielony w temacie broni i chciałbym aby ktoś kto zna się na rzeczy powiedział mi jasno... ile powinienem uzbierać kasy i jaką wiatrówkę kupić by dobrze się nią pobawić zarówno w "ogórkowym" strzelaniu jak i w bardziej wymagający sposób

Dzięki za przeczytanie do końca i z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam, Ros0maK