Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
W kwocie którą podałeś nie ma wiatrówek z dolnym naciągiem, są tylko wyroby wiatrówkopodobne. Najtańsza wiatrówka, to chyba HW 57 - jakieś 1200zł, ale ona nie każdemu pasuje z różnych powodów.FochJoker pisze: Najlepiej gdyby była "drewniana" i z dolnym naciągiem, ale łamana też będzie ok
Wyzwaniem dla wiatrówki są poszczególne literki na tej puszce. Sama puszka jest wyzwaniem dla pistoletu pneumatycznego z tej odległości i to z jednej ręki.FochJoker pisze:Miałem 4 lata magnuma sport nawalałem w puszki (był z dolnym naciągiem ) z 50 m![]()
Po co Ty w ogóle pytasz o to samo w dwóch wątkach, skoro sam wiesz co jest bardzo dobre?FochJoker pisze:CZEMU TANIE ZNACZY ZŁE? AirMaster 200 4,5mm bardzo dobra wiatrówka nie mam pojęcia czym się różni od innych drogich "lepszych" jest masa wiatrówek z dolnym naciągiem
Miałem swego czasu Krala 02 (AirMaster 300) w drewienku ( turecki orzech ) nie powiem aby była bardzo dobra tak jak ty to okresliłeś ale w swojej klasie i cenie jest dosyć dobrą wiatrówką , rozwiazania bezpiecznego portu ładowania i dobre wykonanie dolnego naciągu i niezła celność i ładne drewienko za nią przemawiają . Moją miałem jakieś 3- miesiące i gdyby nie kaliber 5,5 (duży opad śrutu ) to może i gościła by u mnie do dziś . W sumie razem z lupką marki Tasco poszła na alee.. za 350 zeta.FochJoker pisze: AirMaster 200 4,5mm bardzo dobra wiatrówka
To fakt , masz rację ,niestety podróbki spustu gamo w tych modelach a szczególnie zaczep spustu były wykonane z kiepskiej stali co owocowało częstymi przypadkami uszkodzenia pazura zaczepu , sam dorabiałem nowy z twardej staligreen_thunder pisze:Kral 02 kilka lat temu pięknie ściachał zaczep spustu,
Nie przesadzaj teraz.Negza pisze:W kwocie którą podałeś nie ma wiatrówek z dolnym naciągiem, są tylko wyroby wiatrówkopodobne. Najtańsza wiatrówka, to chyba HW 57 - jakieś 1200zł, ale ona nie każdemu pasuje z różnych powodów.FochJoker pisze: Najlepiej gdyby była "drewniana" i z dolnym naciągiem, ale łamana też będzie ok
Hatsan powiadasz... Mówisz o tym cudzie z "suwaną lufą", czy "klapką" z dwiema uszczelkami za 800, czy o Dominatorze za 1200? A BMK 40 to gdzie tanio sprzedają, bo sam bym sobie kupił? Gamo też tanie nie jest a za 800, sam wiesz, są lepsze wiatrówki.JesperKyd pisze: Nie przesadzaj teraz.
Jest całkiem fajne Gamo CFX, CF30. Hatsan też dla rozrywki podejdzie i dla nieco bardziej "pro" jest i BMK40.