Pomyślałem że po kilku miesięcznej pracy nad moim pierwszym karabinkiem PCP wypadało by się podzielić tym co uzyskałem . W dużym skrócie to : kilka modyfikacji zespołu zbijaka , oraz jak na pierwszy rzut oka widać większy kartusz o pojemności około 175 ml , czyli jakieś 50 więcej od pierwowzoru .
Zrezygnowałem także z oryginalnego łoża dwu częściowego na rzecz jedno częściowego , tu tej uśmiech do kolegi Grubego który mi odsprzedał klejonkę bukową a ja ją dopasowałem do swoich łapek .

Zaowocowało to takim wyglądem i znacznie większą wagą , dla mnie na korzyść bo lubię czuć masę .
I z profila :

Dzięki tym modyfikacjom , uzyskałem na niezbyt powtarzalnym śrucie Umarex –grzybek , masy nie podam ale wiem że w porównaniu z JSB różnica wynosi -4 dla Exacta . Tu mała uwaga , wkradł się mały błąd otóż do każdego strzału należy dodać 6 m/s . Tyle bowiem zaniża moje Combro .

No i może fragment tego co poniekąd się przyczyniło do takiej charakterystyki , w połączeniu z wielokrotną regulacją .

Na temat celności nie będę nic pisał bo wszyscy doskonale wiedzą co potrafi ten sprzęcik a w/w jest tego doskonałym przykładem .
Co myślicie o moich dokonaniach ?? Proszę o słowa krytyki lub uznania , lub sugestie co by tu jeszcze poprawić . Ponieważ jestem osobą czerpiącą wiele radości z modyfikacji , i jak już nic nie będzie to .... będę musiał ją sprzedać .
PS
Dziękuje za życzenia urodzinowe .