Jaki montaż ?

Moderator: Hiszpan63

Awatar użytkownika
variot

Jaki montaż ?

Post autor: variot »

Hej to znowu ja :) W związku z tym, iż zakupiłem slavie 631 chciałbym przy okazji poszukać jakiejś optyki do niej. Nie wiem tylko jakiego rodzaju montaż na ten karabinek będzie lepszym rozwiązaniem. Nadmieniam, że planuję wysłać sprzęt do Cekausa celem ustawień, tuningu i smarowania. Lupka oczywiście budżetowa - najprawdopodobniej PP, chyba, że trafi jest jakaś lepsza używka w tej cenie.

Możecie mi przybliżyć czy montaż jedno, czy dwu częściowy. Wysoki/średni/niski ? Nie mam możliwości podpatrzenia u innych, do tego muszę sprzęt skompletować zanim wrócę do PL, bo na miejscu raczej nie będę miał "wolnych" funduszy - ponownie się osiedlam w ojczyźnie :)
Slavia 631
Walther CP99 Compact
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Montaż średni . Ważny jest wiek karabinka , a co za tym idzie długość i szerokość szyny pod optykę . Od tych parametrów zależy jaki montaż będziesz musiał zakupić .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
variot

Jest to karabinek z 1997r.
Slavia 631
Walther CP99 Compact
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Krótka szyna z rozstawem 13 mm . Najtaniej i najsensowniej SM E59 ...
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
variot

Tym razem się udało z ceną, dzięki wielkie za informację, bo pewnie kupiłbym standardowe 11mm. :)

Ale pojawia sie problem - nie znalazłem nigdzie sklepu, który ma go na chwilę obecną w ofercie...
Slavia 631
Walther CP99 Compact
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

www.cekaus.pl/
...i nie sugeruj się informacją, że czekają na dostawę, jak zadzwonisz, to okaże się, że są...
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

variot pisze: nie znalazłem nigdzie sklepu, który ma go na chwilę obecną w ofercie...
... to nasz wynalazek i tylko my go mamy w ofercie ... może coś się znajdzie .
Awatar użytkownika
variot

Tak też zrobię :)
Slavia 631
Walther CP99 Compact
Nabuchodonozor

Post autor: Nabuchodonozor »

Hiszpan63 pisze:... to nasz wynalazek i tylko my go mamy w ofercie...
Yhyymmmm..... czyli można przez to rozumieć, że Wy go zaprojektowaliście a SM go tylko robi na wasze zlecenie, oczywiście ściśle wedle waszego projektu, specjalnie oraz tylko i wyłącznie dla Was :>
Awatar użytkownika
green_thunder

Nabuchodonozor pisze:specjalnie oraz tylko i wyłącznie dla Was
...dobrze kombinujesz, mam taki i jestem bardzo z niego zadowolony, sprawuje się idealnie zarówno na pcp, jak i na kopiących sprężynach, nie martwię się o szerokość frezów, zawsze centrycznie... ;)
Nabuchodonozor

Montaż znam, miałem kiedyś taki i bardzo mi się podobał ;)
Z tym, że ja go kupowałem kilka lat temu w zupełnie innym sklepie, a wtedy widywałem go też w stacjonarnych sklepach u siebie. Także zdziwiło mnie to stwierdzenie że "nasz i tylko u nas" :P
Awatar użytkownika
green_thunder

Nabuchodonozor pisze: Także zdziwiło mnie to
...a co Cię jeszcze zdziwiło :shock:

...powinno być, aby to zdanie miało sens, o który chodziło : tak, że
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Nabuchodonozor pisze:Także zdziwiło mnie to stwierdzenie że "nasz i tylko u nas" :P
... to się nie dziw :idea: ... projekt Kurierexa , wykonanie SM . Ponieważ było swego czasu kilku dystrybutorów , a my sprzedajemy również hurtowo , to i mogłeś sobie kupić nawet na bazarku .

... dziwny sposób negowania ... mam Ci dostarczyć jeszcze dokumenty patentowe ????
Nabuchodonozor

Hiszpan63 pisze:a my sprzedajemy również hurtowo
Troszkę to śmiesznie brzmi, bo kiedy się do Was nie zadzwoni lub nie napisze to wiecznie "aktualnie nie mamy, ale może kiedyś sprowadzimy" :lol:
Hiszpan63 pisze:mam Ci dostarczyć jeszcze dokumenty patentowe ????
Jak dla mnie to możesz to sobie trzymać tam gdzie światło nie dochodzi :P
Awatar użytkownika
green_thunder

No widzisz, Przemek, pewnie pod Chińczyków się podpięliście i Kolega kulturalnie wyjaśnił Ci, co możecie z tym zrobić...