slawia 634 a optyka

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

robek

slawia 634 a optyka

Post autor: robek »

czy szyna 13 nie będzie problemem w kupnie i montażu dobrej optyki i co jest z tymi wymienianymi w niektórych modelach nowych prowadnic na metalowe (fabryczne są do bani czy co
Awatar użytkownika
Ur.
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Ur. »

Nie każdy montaż posadzisz na szynie 13mm, ale ludzie takie szyny mają i jakoś z tym żyją, więc i Ty sobie pewnie poradzisz.
Prowadnice zaś wymienia się przede wszystkim dlatego, że fabryczne są niespasowane ze sprężyną. Ponadto, często są za krótkie i kiepsko wykonane.
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
Awatar użytkownika
Cezar

Post autor: Cezar »

Szyny w slavii są od 11,2 mm do 13 mm, zależy na jaką trafisz. Są montaże na takie szyny, te lepszej marki głównie w 13 mm, ale na 11 też jest SM, a pośrednie regulowane również kupisz bez problemu. Prowadnice się wymienia głównie z powodu chęci polepszenia kultury pracy. Oryginalnie jest blaszana, dorabiane stalowe lub tworzywo. Ogólnie tuning, tzn wymiana prowadnicy, sprężyny, dokładne wymycie i przesmarowanie odpowiednimi smarami i inne pozytywnie wpływa na przyjemność ze strzelania.
Optykę musisz szukać max do długości ok 34 cm, przy ustawieniu odległości od oka ok 7-8 cm. Stosując dłuższą nie złamiesz lufy.
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...

żyj , a nie istniej
PS+GS
Awatar użytkownika
ugluk

Post autor: ugluk »

Jeżeli przy zakupie będziesz miał możliwość pooglądaj dokładnie szynę. Konkretnie głębokość frezu, u mnie frez jest praktycznie pionowy bez "wcięcia".
SG3MIASTO
Awatar użytkownika
Texas_Blues

Post autor: Texas_Blues »

u mnie też jest pionowy bez wcięcia w 634, czy może być wtedy problem z mocowaniem montażu??
Awatar użytkownika
Cezar

Post autor: Cezar »

Też na slavii miałem taką pionową szynę. Trzeba czujnie, dokładnie przyłożyć montaż, dobrze skręcić i powinno być OK. U mnie trzymało nikko stirlinga, nie było problemów,
pozdrawiam, Cezar
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...

żyj , a nie istniej
PS+GS
Awatar użytkownika
Texas_Blues

Post autor: Texas_Blues »

to git:) prawdopodobnie już idzie do mnie ten montaż na który dałeś mi namiar.
Mam nadzieje że nie bedzie żadnego wałka hehe