Wystrzeliłem już troszkę pestek z mojej slavi i wydaje mi się ze coś jest nie tak. Wiatrówka ściąga w lewo Na początku myślałem ze coś źle robię ale gdy przyszła luneta zabrakło mi skali na wieżyczce. Szukając w google wyczytałem że to krzywa lufa Czy to normalne ? Co na to zaradzić ?
darcun16 pisze: Szukając w google wyczytałem że to krzywa lufa
... lub skrzywiona ..
... i nie od razu wymieniać lufę , bo naprostowanie lufy w Slavii zajmuje 5 min ... zwłaszcza skrzywionej prawo/lewo . Ale za nim prostowanie , to :
... jaki montaż pod optykę ???
... jaka optyka ???
... pokaż jak masz to zamontowane (fota) ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
Może dziwne pytanie z mojej strony, ale strzelałeś z innych sprzętów? Może to nie wina lufy, ale po prostu źle ściągasz spust? Chociaż jeśli jesteś prawo ręczny, to efekt powinien być w prawą stronę.
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
To moja pierwsza wiatrówka nie strzelałem z innych. Zanim zamówiłem lunete śróbke szczerbinki mialem na skrajnym położeniu. Jak wróce do domu wstawie zdjecia. Luneta Delta Optical Classic 3-9x40 MilDot, montaż sportsmatch 59.
Mam na to swoją koncepcję , bo niestety kilka przesyłek dotarło właśnie z przegiętymi lufami do klientów
... jeśli dobrze kumkam , to masz od nas karabinek ... w razie co , na początek tygodnia podeślesz i się zrobi ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
... ale , że co ??? ... ja go podeptałem w drodze do Grudziądza ???
... a o to .. Panie Kolego , to się za mnie nie zamartwiaj ... "Siódemka" już cztery razy beknęła za uszkodzenia , to nie widzę przeszkód , by pokryła koszty naprawy i przesyłek po raz piąty ...
Karton który do mnie dotarł nie był zgnieciony w żaden sposób. Jeśli lufa jest rzeczywiście krzywa to co powinienem zrobić ? Po takim czasie kurier się wymiga pewnie
Na zdjęciach nieprawidłowości nie widać ... nie widać również , żeby szczerbinka była przekręcona na max. prawo ...
JesperKyd pisze:Odwróć montaż i spróbuj na nowo ustawić lupkę.
... na początek ... a jak nie pomoże , to przysyłaj ...
Rozmawiałem przed chwilą z Hiszpanem. Panowie z Cekausa sprawdzili karabinek pod każdym kątem i jest ok. Problem rozwiązany okazało się że źle regulowałem optykę Narobiłem panom niepotrzebnej pracy