Diana 75 w teren?
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- Ściepnik
Diana 75 w teren?
Panowie
Zastanawiam się od jakiegoś czasu co zrobić z pewnym fantem.
Ponieważ co jakiś czas spotykam się ze znajomym z okolicy trenującym HFT zastanawiam się czy jest sens dokładać do Diany lupkę tak aby móc z nim postrzelać ze swojego karabinka. Karabinek ma w tym momencie 9,2J
Najlepiej było by zakupić kolejny karabinek (np. AA400, 410) jednak mnie na to nie stać a do tarczy z zakrytych też by czasem postrzelał.
A może lepszym pomysłem będzie zamienienie Diany na coś mocniejszego? Chociaż szkoda by było bo już trochę się z nią zżyłem podczas remontów i przeróbek.
Sam już nie wiem...
Co o tym myślicie?
Zastanawiam się od jakiegoś czasu co zrobić z pewnym fantem.
Ponieważ co jakiś czas spotykam się ze znajomym z okolicy trenującym HFT zastanawiam się czy jest sens dokładać do Diany lupkę tak aby móc z nim postrzelać ze swojego karabinka. Karabinek ma w tym momencie 9,2J
Najlepiej było by zakupić kolejny karabinek (np. AA400, 410) jednak mnie na to nie stać a do tarczy z zakrytych też by czasem postrzelał.
A może lepszym pomysłem będzie zamienienie Diany na coś mocniejszego? Chociaż szkoda by było bo już trochę się z nią zżyłem podczas remontów i przeróbek.
Sam już nie wiem...
Co o tym myślicie?
C.3576, Ka.CaP-1 - jeszcze się robi
-
- Ściepnik
9 Julianów z powodzeniem wystarczy do pykania w terenie . Posadzenie niedużej optyki spokojnie pomoże w trafianiu nawet na 50m . Szkoda dobry sprzęt wymieniać na ... inny sprzęt ... 

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
- Ściepnik
Antyodrzut w Dianie daje efekt taki jakbyś strzelał z PCP-a, także możesz posadzić każda lupkę.
Wybierz tylko taką, która będzie miała trochę przeszkadzajek na krzyżu, ułatwią branie poprawek na dalsze dystanse.
Kiedyś gdy była kategoria HFT3/4 startowałem w niej z FWB300 i Trofikiem na pokładzie.
Przy energii około 8J, jednym zerze na 20 metrze, figurki na 41 metrze namierzałem pomiędzy 3, a 4 Dotem.
Dobrej zabawy życzę
Wybierz tylko taką, która będzie miała trochę przeszkadzajek na krzyżu, ułatwią branie poprawek na dalsze dystanse.
Kiedyś gdy była kategoria HFT3/4 startowałem w niej z FWB300 i Trofikiem na pokładzie.
Przy energii około 8J, jednym zerze na 20 metrze, figurki na 41 metrze namierzałem pomiędzy 3, a 4 Dotem.
Dobrej zabawy życzę

Uczę się strzelać od nowa

-
- Ściepnik
-
Ale to było/jest chyba do 8J...a Kolega maSlaweQ pisze:Kiedyś gdy była kategoria HFT3/4
Także musiałby zjechać z energiąblucas pisze:Karabinek ma w tym momencie 9,2J

Ale założyć lupkę i do strzelania rekreacyjnego super .
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...
żyj , a nie istniej
PS+GS
żyj , a nie istniej
PS+GS
-
- Ściepnik
Siatka Mil-Dot i jej podobne wystarczą czy raczej coś w stylu crossbow żeby był większy margines w dół?SlaweQ pisze:Wybierz tylko taką, która będzie miała trochę przeszkadzajek na krzyżu, ułatwią branie poprawek na dalsze dystanse.
może polecicie jakąś nie zbyt ciężką budżetówkę? Bo nigdy się za tym nie rozglądałem.
C.3576, Ka.CaP-1 - jeszcze się robi
-
- Ściepnik
... wystarcząblucas pisze:Siatka Mil-Dot i jej podobne wystarczą

-
- Ściepnik
-
- -#Kustosz
-
- Ściepnik
krzysztof, ... na spokojnie da radę
... testowaliśmy na Hatsanach wytrzymałość , a Piotr już od dawna strzela na swoich niskoenergetykach . Ostatnie wypusty miały bardzo fajny MD i jasną klarowną optykę
Problem , że ostatnio zniknęły z oferty . Trzeba się mocno postarać , by upolować ...

-
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik