WALTHER CP88 czy WALTHER CP99

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Blaschka

WALTHER CP88 czy WALTHER CP99

Post autor: Blaschka »

Witam serdecznie po długiej nieobecności,
sprawy zawodowe i prywatne - ale nareszcie znowu znalazłem czas na strzelanie czysto hobbystyczne :) po ostatnim strzelaniu z karabinka stwierdziłem, że chcę kupić sobie pistolet zasilany kapsułą CO2. Mam dylemat, ponieważ nie mogę znaleźć konkretnej różnicy, która by stanowczo przemawiała za jednym z pistoletów wymienionych w temacie.
Chętnie "wysłucham" a raczej przeczytam opinie użytkowników posiadających te modele, bądź mających doświadczenie z ww. modelami,
pozdrawiam
Zoraki HP 01
HW 57
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Ponieważ posiadałem kilkakrotnie oba modele, to piszę - nie ma żadnej różnicy, jedynie CP88 występuję z dłuższą lufą ukrytą w "separatorze", podobno celniejszy, nie zauważyłem.
Ja preferuję pistolety o wadze zbliżonej do palnego oryginału, więc wolę full metal, zresztą z urody i składności (doskonałego chwytu), przedkładam 88 nad 99, ale to subiektywnie. Oba są dobre do rekreacji, nie oczekuj niczego niezwykłego na tarczy. Do 99 można doczepić różne odpustowe gadżety w niczym nie pomagające, utrudniające chowanie do kaburki lub kasetki, podbudowujące ego właściciela oraz konto sprzedawcy...

Obrazek Obrazek
oryginalna, francuska kaburka do pistoletu MAS 50 (skórzana, demobil, magazynowa nówka)
Awatar użytkownika
Blaschka

Nie sprecyzowałem w pierwszym poście, mam na myśli 4,5mm a nie na kulki bbs. Rozumiem, że posiadasz wersje na śrut?
Zoraki HP 01
HW 57
Awatar użytkownika
green_thunder

Blaschka pisze:Nie sprecyzowałem w pierwszym poście, mam na myśli 4,5mm a nie na kulki bbs. Rozumiem, że posiadasz wersje na śrut?
...sprecyzowałeś podając poprawnie nazwy modeli pistolecików...ja już nie mam żadnego, to stare zdjęcia, ale piszę tylko o tym co mam, lub miałem (poza 634, oczywiście :P :mrgreen: )

...a CP99 też nieżle leży...
Awatar użytkownika
Blaschka

faktycznie :) na kulki bb to w nazwie ma compact, uprzedziłeś moje pytanie odnośnie czy miałbym możliwość strzelić sobie z niej, w tym przedziale cenowym to chyba CP88 wychodzi na prowadzenie, chociaż ciekawym wyborem wydaje się Beretta 92 FS, ale wracając do tematu ....
Zoraki HP 01
HW 57
Awatar użytkownika
green_thunder

Ta beretta ma dość tęgi chwyt, nie każdemu to odpowiada, mnie nie, osiągi zapewne te same.