Koledzy,na wstępie wszystkiego naj naj naj w nowym roku 2013 . Mam mały problem,mianowicie kupiłem Dianę 27 i powoli ją restauruje....i niestety sprężyna tłoka jest nie oryginalna do tego stopnia że ktoś poprostu ją uciął z jakiegoś kawałka innej,wiec nie znam wymiarów oryginalnej....czy może ktoś je zna?Niżej link do tej wiatrówki
http://www.network54.com/Forum/662823/m ... WW1+mod+27
Diana Luft Gewehr 27
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze, krzysztof
-
-
- Ściepnik
Tu masz wersję eksportową i podane wymiary ... http://www.akhobby.pl/index.php?a=opis&k=51&id=495 ...
... naj naj w nowym 2013 roku ... leniuszku ...
... naj naj w nowym 2013 roku ... leniuszku ...

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
-
- Ściepnik
-
- -#Srebrny Dobromir
Zacznij od zmierzenia średnicy wewnętrznej tłoka. To mniej więcej średnica zewnętrzna sprężyny. Model ten o ile mnie pamięć nie myli, w tej wersji ma stałą zintegrowaną z korkiem prowadnicę sprężyny. Zmierz jej średnicę i będziesz mieć średnice wewnętrzną sprężyny. Mając te dwa parametry dobierzesz sprężynę. Nie ma znaczenia od jakiego modelu. Byle średnice wew/zew były zbliżone do zmierzonych. Ilość zwojów dobierzesz zapinając tłok na spust i mierząc miejsce pomiędzy korkiem a końcem tłoka. Mając tą wielkość i grubość zwoja policzysz ile ich ma być. Dotniesz ile trzeba, splanujesz i po kłopocie.
Edyta:
Poszperałem w necie. Systemy będą się różnić. Inny moduł spustu, inny tłok. Ale sprężyny mogą pasować. Najpewniejszy jednak sposób to zrobić pomiary.
Edyta:
Poszperałem w necie. Systemy będą się różnić. Inny moduł spustu, inny tłok. Ale sprężyny mogą pasować. Najpewniejszy jednak sposób to zrobić pomiary.