Latarka Jacob A60 made by MŻR in China

Moderator: Hiszpan63

crash85

Latarka Jacob A60 made by MŻR in China

Post autor: crash85 »

Witam. Od jakiegoś czasu monitorowałem allegro i wpadłem na dziwna latareczke o dziwnej nazwie Jacob A60. Poszperałem w necie i sie okazało że to tak jakby prawie kopia SOLARFORCE M8

dostepna na DX i podaje linka:
http://dx.com/p/jacob-a60...-x-18650-114268

latareczka świeci napewno nie doskonale ale calkiem fajnie,daje stosunkowo bardzo skupione światło, dokupilem ladowarke i 2 ogniwka 18650 Trustfire 2400 maH tez na allegro ale ze sklepu mhunt - jak najbardziej polecam ten sklep.

Zestaw właśnie zaczynam testować, dołącze zdjęcia co by nie byc gołosłownym ale już teraz smialo powiem że na scianie bloku oddalonego o ok 60m daje bardzo skupiona wiązke nie wieksza niż 4m średnicy, na bloku oddalonym o ok 200m jest to juz cala sciana ale bardzo dobrze doswietlona.

Latarka ma 3 tryby hi-low-strobo - brakuje pamieci ostatniego trybu.
Ref jest plastykowy i cały SMO,brak OP przy diodzie.

Z zakupu jestem stosunkowo zadowolony, na dniach napisze cos wiecej o natezeniu swiatła i czasie swiecenia na zakupionych aku.

Zdjęcia marne ale mozliwe ze coś pokażą,kilka samej latareczki i w terenie, dystans dokładnie 51metrów do ściany która posłużyła za ekran a szerokosc widocznego pola ściany to jakieś 7,5metra.
http://www.fotosik.pl/u/crash85/album/1368874
Awatar użytkownika
Negza
Ściepnik
Ściepnik

Re: Latarka Jacob A60 made by MŻR in China

Post autor: Negza »

crash85 pisze: Ref jest plastykowy i cały SMO,brak OP przy diodzie.
Mógłbyś to jakoś zrozumiale napisać? Będę potrzebował dobrej latarki dopiero wiosną. Na razie próbuję się zorientować odrobinę w tym temacie, ale nie wiele rozumiem z takich opisów :oops:
Wiatrówki różne
crash85

Post autor: crash85 »

Ref- reflektor
SMO-gładki
OP- faktura pomarańczy

polecam kolegom forum swiatelka.pl, ja zakupilem latarkę po jakimś czasie czytania tamtego forum,są testy,opisy, itp itd

tam znajdzie się wiele odpowiedzi na pytania dotyczące światełek