Epp pisze:Zastanawiam się jaką lunetke kupić. Może pomożecie?
Wszystko zależy do jakiego strzelania ci potrzebna i ile pieniędzy chcesz na nią przeznaczyć. Tak przy okazji może zrobiłbyś opis tej chinki w sprężynowych i dał trochę fotek? Zawszeć przyda się wiedza o tym karabinku.
HW-80ksd + DOT 4-16x42AO, QB78 Deluxe - UKRADZIONY PRZEZ MACIEJA BAJKOWSKIEGO Z PSEUDO SERWISU WIARUS, Crosman 1077 + Leapers Mini 4x32, a Swawolna uber alles!
W tej cenie nie ma wielkiego wyboru. Na start można coś takiego: http://www.zielonysklep.pl/index.php?pr ... prod_id=28
Chińszczyzna, sporo tych lup poszło do ludzi i niewiele padło a w tej cenie to już nieźle. Troszkę wiecej jest o nich w dziale optyka tu na forum. Najlepsze w nich to 2 lata gwarancji. Dość czasu, żeby wyleczyć się ze strzelania, albo dojrzeć i dozbierać do droższej optyki. W tym modelu najlepiej od razu popytać o tańszą wersję bez montażu, bo seryjny jest g... warty. Inne opcje czyli Leapers, Nikko Stirling, Delta Optical Classic, to już większe pieniądze, a z trwałością bywa różnie. Przez jakiś czas DOC 3-9x40 był świetny (dają na niego 3 lata gwarancji, niedrogi, optycznie porównywalny z Bushnellem Trophy) ale ostatnio, są problemy z jakością nowych dostaw tych lup. Na takiego tu na forum się nadział Wujek. Sensowna optyka i małe pieniądze to rzadkie połączenie.
HW-80ksd + DOT 4-16x42AO, QB78 Deluxe - UKRADZIONY PRZEZ MACIEJA BAJKOWSKIEGO Z PSEUDO SERWISU WIARUS, Crosman 1077 + Leapers Mini 4x32, a Swawolna uber alles!
Ostatnio kupiłem pp 3-9x40 (159 zł) i odesłałem, bo nie ostrzyła dobrze na 12 m. Przysłali mi nową i jest ok. Montaż faktycznie taki jakiś jednorazowy, ale na razie trzyma lupke. Luneta wytrzymała ok 3000 strzałów na mocno kopiącym Hatsanie i ok 2000 strzałów na brzęczącym Kralu. Teraz lupka mniej cierpi, bo dopieściłem Kralka,więc może jeszcze posłuży.
Bo niestety, optyka normalna musi kosztować i kosztuje tu się nie da nic przeskoczyć. Jak widzę to co na allegro sprzedają to mnie krew zalewa, a ludzie ten badziew kupują, a oczy jedne są i na całe życie muszą wystarczyć.
Irak pisze:Bo niestety, optyka normalna musi kosztować i kosztuje tu się nie da nic przeskoczyć. Jak widzę to co na allegro sprzedają to mnie krew zalewa, a ludzie ten badziew kupują, a oczy jedne są i na całe życie muszą wystarczyć.
eee, nie przesadzajmy, mialem pp 4x32 i byl spoko .wytrzymal na fabrycznej wierzgajacej cf -30 lekko ponad 2500 tys strzalow. obraz byl ostry i jasny nie meczyl wzroku . lupke sprzedalem wraz z gamoniem sprawna.
Kiedyś mówiłem tak jak ty Czejen i usłyszałem wtedy że pewnie patrzyłem przez niewiele lupek. Pomyślałem wtedy " banda snobów " a teraz niestety muszę się zgodzić z tym co mówili koledzy. Jak trochę postrzelasz z innych szkieł to zmienisz zdanie ale to normalne i każdy tak miał
Wiem że temat stary, lecz myślę że ciągle aktualny. Moje wyniki na 8m, pozycja stojąca nie podparta, Diana 75 Pięć strzałów z 8 metrów
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mVGd_DJS7Lg[/youtube]