suhl 311

Sprzęt sprzed 1985 roku

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze, krzysztof

100szek

suhl 311

Post autor: 100szek »

Prosze moze ktos mi podpowie mam pozwolenie na wiatrowke ,suhl model 311 a wiatrowki juz nie mam . policja chce zobaczyc ,zeby wyrejestrowac , lub musze dostarczyc dane ,parametry ze nie przekracz .17j .moze jakas dokumetacja ,nawet niemiecka .moje ifo to 500359515 ..dziekuje stanislaw .
Awatar użytkownika
Cezar

Post autor: Cezar »

Witaj w naszych skromnych progach :)
Z tego co się orientuję, to ten model nie przekracza energii 17J, więc pozwolenie nie jest potrzebne. Chyba, że to było dawno temu...Ale jeśli obecnie jej nie posiadasz, to albo policja niech sobie poszuka informacji o niej, albo Ty im dostarcz. Są do znalezienia w internecie zarówno schematy, jak i dane techniczne...
pozdrawiam, Cezar
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...

żyj , a nie istniej
PS+GS
Awatar użytkownika
jarn
Administrator

Post autor: jarn »

Nom niestety ja nie posiadam dokumentacji. Na 100% wiatrówka nie przekracza 7,5J taki niemiecki limit był i jest.
Awatar użytkownika
Ur.
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Ur. »

Cześć Staszku.
Szukałem w sieci, ale póki co nic nie znalazłem.
Niestety może być z tym problem.

Na razie jedyne rozwiązanie jakie mi przyszło do głowy, to popytać posiadaczy (np. sprzedających na eGun'ie) o skan dokumentacji.

Jak coś się dowiem, to napiszę, a Ty może napisz dokładniej czego Policja chce od Ciebie.

Pozdrawiam.
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
Awatar użytkownika
Irak

Post autor: Irak »

Można też to chyba załatwić u rusznikarza, coby pomiar energi zrobił i papier wystawił (ktoś z iwebu robił takie coś). Albo daj im do ekspertyzy nic Cię nie będzie kosztowało bo karabinek poniżej limitu, tylko będziesz musiał czekać trochę.
PFTA
Awatar użytkownika
Cezar

Post autor: Cezar »

100szek pisze:mam pozwolenie na wiatrowke ,suhl model 311 a wiatrowki juz nie mam . policja chce zobaczyc
Ireczku, nie ma co dawać do sprawdzenia. Wiatrówki już nie ma...Więc ciężko dać do rusznikarza, lub pokazać policji...
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...

żyj , a nie istniej
PS+GS