vzduhovka vojenska wz. 35 - Czechy)
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze, krzysztof
-
vzduhovka vojenska wz. 35 - Czechy)
Witam wszystkich forumowiczow...
Przyznaje sie od razu ze nie jestem zadnym pasjonatem ani tez kimkolwiek w tym rodzaju.
Znalazlem sie na tym forum poniewaz chcialbym dowiedziec sie czegos od fachowcow a za takowych szanownych kolegow uwazam na temat tej wiatrowki.
jest ona w mojej rodzinie odkad siegam pamiecia. niedawno dalem ja pewnemu panu do odrestaurowania.Zarzadal 900 zl czy to duzo czy malo nie mam pojecia?wzgledem oczywiscie jej wartosci.dlatego prosze pomozcie mi jak potraficie...czy jest tego warta ?i co to za sprzet?
Przyznaje sie od razu ze nie jestem zadnym pasjonatem ani tez kimkolwiek w tym rodzaju.
Znalazlem sie na tym forum poniewaz chcialbym dowiedziec sie czegos od fachowcow a za takowych szanownych kolegow uwazam na temat tej wiatrowki.
jest ona w mojej rodzinie odkad siegam pamiecia. niedawno dalem ja pewnemu panu do odrestaurowania.Zarzadal 900 zl czy to duzo czy malo nie mam pojecia?wzgledem oczywiscie jej wartosci.dlatego prosze pomozcie mi jak potraficie...czy jest tego warta ?i co to za sprzet?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Ściepnik
... kazałeś pozłocić ???NARCYZ401 pisze: niedawno dalem ja pewnemu panu do odrestaurowania.Zarzadal 900 zl
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
-
- Ściepnik
To zależy co by wchodziło w zakres prac. Jeśli miałaby to być kompletne odrestaurowanie - nowa oksyda, odnowienie drewna (olejowanie?), zrobienie środka tak żeby była w pełni sprawną wiatrówką, to licząc materiały i przede wszystkim czas potrzebny na wykonanie.... Cena może wydawać się wysoka, ale za kompletne, dobrze wykonane odnowienie niska nie może być, jeśli wykonawca ma jeszcze coś na tym zarobić.
Czy warto? Nie wiem. Jeśli chciałbyś ją potem sprzedać, raczej nie. Z uwagi na wartość sentymentalną, posiadanie pamiątki rodzinnej może warto.
edyta:
za długo posta pisałem i nie widziałem odpowiedzi
z tego co na zdjęciu widać i napisałeś, przepłaciłeś
Czy warto? Nie wiem. Jeśli chciałbyś ją potem sprzedać, raczej nie. Z uwagi na wartość sentymentalną, posiadanie pamiątki rodzinnej może warto.
edyta:
za długo posta pisałem i nie widziałem odpowiedzi
z tego co na zdjęciu widać i napisałeś, przepłaciłeś
Ostatnio zmieniony 2012-10-20, 09:03 przez witeg, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Jak to mówią , mądry polak po szkodzie !!!NARCYZ401 pisze:niedawno dalem ja pewnemu panu do odrestaurowania.Zarzadal 900 zl
Moim zdaniem za to co było wykonane w tej wiatrówce to słono przepłaciłeś a mogłeś wcześniej wpaść na forum i popytać co i jak .
fotka oryginału.
Czeski karabinek ćwiczebny wz35 produkowany dla armii .
Zobacz jaka jest cena tego karabinka w idealnym stanie
http://aukro.cz/vojenska-vzduchovka-i2609429162.html
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
-
Witam.
Jak na moje oko to vz.47, nie 35...35 powinna mieć po prawej stronie, między szyjką a kolbą takie "coś" w drewienku, 47 tego nie ma.
Ja za swoją z przesyłką z Czech zapłaciłem w sumie ok.600 zł (kupiona na Aukro).
http://www.vzduchovka.cz/
...i jeszcze pytanie: skąd ten gościu wziął pierścień, który wymienił, bo to ważny element ?
http://www.bvs.cz/soucastky_dily_cz_47.html
Jak na moje oko to vz.47, nie 35...35 powinna mieć po prawej stronie, między szyjką a kolbą takie "coś" w drewienku, 47 tego nie ma.
Ja za swoją z przesyłką z Czech zapłaciłem w sumie ok.600 zł (kupiona na Aukro).
http://www.vzduchovka.cz/
...i jeszcze pytanie: skąd ten gościu wziął pierścień, który wymienił, bo to ważny element ?
http://www.bvs.cz/soucastky_dily_cz_47.html
-
Sprawa jest taka że jeśli przygotowywał system do oksydy czyli usunięcie rdzy, polerka i oksyda. Do tego odnowienie osady czyli zdzierania starej powłoki wykończenie papierami i olej i do tego poprawa w bebeszkach tego co napisałeś to cena nie jest bandycka rzekł bym nawet że ok. A czy warto? Ja bym tyle zapłacił za przywrócenie świetności pamiątce rodzinnej.
Diablik + Waver v10 2-10x38
-
Twierdzi ze konsultowal to w jakims muzeum a pierscien i pomoc uzyskal w jakiejs jednostce wojskowej...zapomnialem dodac jeszcze ze posiadam do niej bagnet..Jak mi wyjasnil nie jest to orginalny bagnet poniewaz oryginal byl w drewnie a ten jest juz produkowany jako masowka z metalowa raczka podczas wujny do mauserow.Z kolei model 35 byl wzorowany na wczesniejszym modelu mausera niz 98. kustosz twierdzi ze wyprodukowano jej tylko 10,000 szt. dla porownania mauserow wyszlo ponad 18 000 000.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
-
-
-
-
- Ściepnik
... najszybciej to czeskie aucro lub szukać w K/S-ach lub na allegro ...adaś pisze:A jak jesteśmy juz w temacie ,to w jaki sposób można wejść w posiadanie vz 47?
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
-