No i jest w końcu gotowy następca Skorpiona, daliśmy mu taką swojską nazwę Gacek.
Gacek będzie się rozwijał więc przypisaliśmy mu cyferkę 1. Na razie zdjęcia samego systemu, kolba się wycina i jak dobrze pójdzie to jutro zamieszczę zdjęcia całości.
Waga systemu tak jak pokazuje zdjęcie 1837 gram i myślę że jest odpowiednia. Kartusz pojemność 180cm3 jeszcze nie wiem ile wyjdzie strzałów. Energia 16,1 J i nie przewidujemy większej. Kaliber 4,5, 5,5. Na zdjęciu pokazałem możliwość barwienia aluminium, ale myślę że tymi kolorami to raczej będzie zainteresowanie wśród płci pięknej.
Na zdjęciu wersja z zamkiem 4 taktowym i to będzie opcja, bo seria będzie z przeładowaniem SL. Karabinek będzie również dostępny w wersji bullpup. Jeśli ktoś zażyczy sobie osadę lewą to też nie będzie problemu. Na razie to tyle, na pytania chętnie odpowiem.
Ostatnio zmieniony 2012-04-16, 17:11 przez daras, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy w nowych egzemplarzach będziecie już stosować czeskie lufy czy tez innego producenta ?
Sam system wygląda na smukły i lekki w porównaniu z poprzednim
Ostatnio zmieniony 2012-04-14, 17:58 przez januszmariusz, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Fajny ten Gacek Poczekajmy na osadę - to ona decyduje o całości wyglądu. Gratulacje Prezesie, nie zasypujecie gruszek w popiele (jak tu co niektórzy sugerowali). Powodzenia
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
Zwarta solidna konstrukcja, przypomina trochę "CZ200" ale tylko trochę.
Jestem ciekaw osady jaką dostanie Gacek, coś czuje że pierwszym moim pcp'em będzie Gacek.
Ostatnio zmieniony 2012-04-14, 21:07 przez Jarcyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Niestety, ze źródeł zbliżonych do NASA słyszałem że jest przewidziana opcja z magazynkiem albo zasilanie z taśmy..
A poważnie: dołączam się do pytania Piotra!
Całkiem zgrabna robótka, a elementy z barwionego alu dodają smaczku i nie tylko płeć piękna może się na nie skusić!
No i ciekaw jestem pierwszych testów "jak to lata"
AAS400 + BE3200 10x40
Iż 61 CPR evo1
Oraz JA czyli Operator - śrutopsujca!
Jednym słowem Pekator się rozkręca i to ostro. Do takiego systemu mega klasyczna osada sztucerowa. Magazynek samoindeksujący się? Te kolorowe wstawki tez są ciekawe, bo wystarczy w osadzie też porobić i wyglądać będzie bardzo ciekawie (oczywiście bardziej nowocześnie).
Fajny, ale wolę cały czarny. Choć mojej córce ten róż pasi.
No i mam parę pytań:
1 - jaka lufa (czeska czy inna)
2 - jaka długość lufy
3 - czy osłona lufy z alu
4 - jaka średnica lufy
5 - czy Gacek ma regulator
6 - napiszcie coś o spuście - 1 czy 2 drogowy, opory itp
7 - cena Panowie, jaka cena!
Pozdrawiam
robfra pisze:Fajny, ale wolę cały czarny. Choć mojej córce ten róż pasi.
No i mam parę pytań:
1 - jaka lufa (czeska czy inna)
2 - jaka długość lufy
3 - czy osłona lufy z alu
4 - jaka średnica lufy
5 - czy Gacek ma regulator
6 - napiszcie coś o spuście - 1 czy 2 drogowy, opory itp
7 - cena Panowie, jaka cena!
Pozdrawiam
AD1 lufa w standardzie czeska od 634
AD2 długośc chyba 43 cm
AD3 osłona z aluminium
AD4 chyba 15 mm
AD5 tak Gacek w standardzie ma regulator(będzie pokazany na zdjęciach)
AD6 spust 2 drogowy
AD7 cena w standardzie około 2000 zł, ale dokładnie jeszcze nie liczyłem.
Lufy będą do wyboru od 634 lub LW z czokiem lub bez, jeśli ktoś będzie miał swoją to też nie będzie problemu.
Daras, mam pytanie w związku z magazynkiem; czy da się zastosować średni montaż? Widzę, że magazynek nie jest w osi karabinka, więc taka moja nadzieja że się da. To jest właśnie to, co mnie wkurza w Daystate: świetne karabinki, ale z magazynkiem to tylko lunety na wysokim montażu