Wczoraj przez dwie godziny strzelałem na 6 m w piwnicy z hw40. Narysowałem dużo okręgów o średnicy ok.25 mm. Oświetlenie sztuczne, niespecjalne. Używałem śrutów:
-H&N płaski
-KTK
-Crosman Pointed
-Diabolo Boxer z Kovohute, Przybram
I tu zaskoczenie - najlepiej wypadł Boxer Traktowałem go zawsze byle jak, używałem właściwie tylko do sprawdzenia, czy jakaś jednostka strzela, ot, taki szary, ciężki.Crosman wyprzedził trochę H&N, który to z kolei zrównał się z KTK.
Tego Boxera używałem na końcu, może byłem dobrze rozgrzany, wstrzelany...
Nie robiłem fotek, nie traktowałem tego jako test, siebie chciałem sprawdzić (jak to pisywał jeden z userów - konkurowałem sam ze sobą ), a ponieważ jestem wstrząśniety, nie zmieszany, to musiałem podzielić się tym z Wami
hw40/śruty
Moderator: Hiszpan63
-
- Ściepnik
Czy ja wiem , czy takie zaskoczenie ?? ... kiedyś/kiedyś do dużych Gamo kupowałem Boxera i do rozpierduchy , a wogóle do strzelania był bardzo dobry . A i cena przystępna i na każdym bazarku był ... ;)Do tego moletowany , to i w gładkich lufach celny był . Ooo .. takie to bylo w metalowej puszce ..green_thunder pisze:I tu zaskoczenie - najlepiej wypadł Boxer
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
-
-
-
Jeśli chodzi o Boxera, to są dwa rodzaje, ja na bazarze kupiłem za 15zł pudełko i był rewelacja, no to postanowiłem zakupić tam gdzie Kinkong i lipa, to zupełnie inny śrut, brudzi jak diabli ( ten z bazaru wogóle nie brudził ) i sieje strasznie. Postanowiłem obejżeć dokładnie pudełka i różnica jest jedna bardzo widoczna, ten dobry ma nazwę na naklejce, a na tym lipnym wszystko nadrukowane jest od razu na pudełku, a no i cena, za lipny płaciłem prawie 3 razy mniej
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
-
-
Różnica w tych dwóch śrutach jest kolosalna, ten drugi nawet nikomu za darmo dać nie chciałem, bo by sobie tylko ludzie lufy zasyfili, od razu do kosza, po paru strzałach poszedł.Rlyeh pisze:Dobrze że to napisałeś bo również kiedyś miałem (a i chyba rozsyłałem) Boxera w wersji "węgielek". Złom to był.
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...