pierwsza wiatrówka budżet 500-600zł
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
pierwsza wiatrówka budżet 500-600zł
Witajcie,
oficjalnie jestem tutaj nowy i witam Was serdecznie, nieoficjalnie czytam Wasze forum od jakiegoś tygodnia lub dwóch i sporo się już dowiedziałem.
Zamierzam kupić swoją pierwszą wiatrówkę w życiu, postrzelałem kilka razy u kolegi z hatsana 80 i spodobał mi się ten sport.
Wiatrówkę chcę w drewnie (wygląda bardziej elegancko), dowiedziałem się tutaj, że kaliber 4,5mm jest dokładniejszy. Przymierzyłem się w sklepie do Crosmana Qest 1000 oraz do hatsana 95, ta pierwsza lepiej leżała mi w ręku jednak sprzedawca ja odradzał. Wiem, że przy hatsnanie jest sporo roboty i powinienem się zgłosić do Alchemika.. (jakby ktoś powiedział gdzie go znaleźć- może to kolega z forum?). Mam nadzieję, że doradzicie co kupić... nie mam nic przeciw używkom.
Domyślam się, że ktoś mi napisze dozbieraj i kup uzywane hw... nie chcę uzbierać więcej bo to nie na tym problem polega:) Zwyczajnie nie chcę na początek więcej wydać.
oficjalnie jestem tutaj nowy i witam Was serdecznie, nieoficjalnie czytam Wasze forum od jakiegoś tygodnia lub dwóch i sporo się już dowiedziałem.
Zamierzam kupić swoją pierwszą wiatrówkę w życiu, postrzelałem kilka razy u kolegi z hatsana 80 i spodobał mi się ten sport.
Wiatrówkę chcę w drewnie (wygląda bardziej elegancko), dowiedziałem się tutaj, że kaliber 4,5mm jest dokładniejszy. Przymierzyłem się w sklepie do Crosmana Qest 1000 oraz do hatsana 95, ta pierwsza lepiej leżała mi w ręku jednak sprzedawca ja odradzał. Wiem, że przy hatsnanie jest sporo roboty i powinienem się zgłosić do Alchemika.. (jakby ktoś powiedział gdzie go znaleźć- może to kolega z forum?). Mam nadzieję, że doradzicie co kupić... nie mam nic przeciw używkom.
Domyślam się, że ktoś mi napisze dozbieraj i kup uzywane hw... nie chcę uzbierać więcej bo to nie na tym problem polega:) Zwyczajnie nie chcę na początek więcej wydać.
-
http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=18 zacznij tutaj...
a tu masz coś ciekawego: http://www.e-tawerna.pl/viewtopic.php?t=8808

a tu masz coś ciekawego: http://www.e-tawerna.pl/viewtopic.php?t=8808
-
-
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
-
-
oto link do tego zakupu: http://allegro.pl/bsa-supersport-doe-4x ... 06515.html
i teraz pytanie ta lunetka jest OK czy mam już coś innego szukać?
jaki śrut używać? a o konserwacji sobie poszukam na forum i dopytam jak coś
i teraz pytanie ta lunetka jest OK czy mam już coś innego szukać?
jaki śrut używać? a o konserwacji sobie poszukam na forum i dopytam jak coś

-
na początek spokojnie wystarczy lupka
co do śrutu to do rekreacji Ci spokojnie wystarczy crosman pointed albo słowacki "ktk".
A co do konserwacji - na razie karabinek powinien być przesmarowany, więc do zimy masz raczej spokój, tylko przecierać co jakiś czas oksydę PKB (albo jakimś innym podobnym środkiem - ja używam i polecam brunoxa). Miłej zabawy

A co do konserwacji - na razie karabinek powinien być przesmarowany, więc do zimy masz raczej spokój, tylko przecierać co jakiś czas oksydę PKB (albo jakimś innym podobnym środkiem - ja używam i polecam brunoxa). Miłej zabawy

-
Narazie nic nie szukaj. Na początek luka bardzo fajna. Powiększenie nie duże ale za to głębia ostrości będzie nie zła. Na początek drogi strzeleckiej nic więcej nie trzeba. Co do śrutu no to musisz popróbować. Z tanich to pewnie KTK a z droższych to sprawdz exacta i crosmana tego w tekturowym pudełku pakowanym po 1250 szt, w BSA nieźle latają.
Diablik + Waver v10 2-10x38
-
tak przy okazji
tak przy okazji jak Wam sie podoba ten Bajkał: http://akhobby.pl/index.php?a=opis&k=39&id=791
Osiąganie zwycięstwa w zwykły sposób nie stanowi szczytu osiągnięć. Sun Tzu
-
- Ściepnik
U mnie w obydwu Besach KTK lata b.dobrze. To tani śrut, znany też jako "czarny Słowak"
, kupiłem od razu 10 paczek i mam spokój na chwilę
Można go dostać po 9 zł/paczka, czy jakoś podobnie. Co jakieś kilkadziesiąt strzałów może się zdarzyć "odskok w bok", ale za te pieniądze .... nie mam pretensji.

orzeszki....koniecznie