Pytanie crosman 3576

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

Pytanie crosman 3576

Post autor: pala30 »

Witam kolegów.Mam pytanko co do crosa 3576.Jak rozpoznać w nim gwintowana lufę???Będzie pisać na opakowaniu czy trzeba zaglądnąć w lufkę??Będzie widać???Piszę bo podobno gwintowana dużo lepsza a oferty są i takie i takie, a cena jedna.Chodzi mi oto że jutro po niego jadę a nie chcę zostać oszukany.I jeszcze jedno można do niego dostać bez problemowo uszczelki na wymianę.Pozdrawiam z góry dzięki za odp.
Awatar użytkownika
sp7

Post autor: sp7 »

Najlepiej jednak na "macanego" - w pisane, pomny doświadczeń, nie zawsze wierzę.
motto tak mądre, że aż ukraść je koledze musiałem:
"Jeśli broń zabija, to długopisy robią błędy ortograficzne"
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Jak go złamiesz, to zobaczysz, bo jak wygląda gwint, to chyba wiesz ;) - jak reklamówka z "Bonda"... :lol:
Uszczelki nabywałem, nie pamiętam już gdzie, ale szybko nie siądzie, trzeba tylko pamiętać o dosłownie minikropelce olejku silikonowego na czubek bombiczki przed zainstalowaniem,każdorazowo.Skombinuj też z 10 cm taśmy dwustronnej, najlepiej takiej o grubości 0,5-0,7 mm, bo okładziny chwytu lekko skrzypią, trzeba je podkleić, nie zrywając zabezpieczenia taśmy z jednej strony, bo przylgnie na amen. Magazynki dodatkowe bez problemu na alle w cenie do 10 zł/szt., można stosować zarówno 6-cio, jak i 10-cio komorowe, ząbki przerzutnika pasują. Nic nie misiam, miałem chyba ze trzy...

Lufka 8"
Obrazek
Mamy też (chyba w naprawach) parę zdjęć bebechów, schematów, bo składałem z woreczka i uprzejmi koledzy pomagali...
Awatar użytkownika
shreq

Post autor: shreq »

green_thunder pisze:Skombinuj też z 10 cm taśmy dwustronnej
podkleić, nie zrywając zabezpieczenia taśmy z jednej strony
To może i jednostronna wystarczy? :)

Edit:
Hehe... jednostronnie klejąca, się znaczy :)
Zapisałem się do Anonimowych Alkoholików z Texasu, mam BMI 200 i grupę krwi Mk3 :D
Awatar użytkownika
green_thunder

...ale te dwustronne bywają grubsze i są lekko elastyczne, przynajmniej ja taką miałem...najlepsza jest taka, jakiej używa się do przyklejania np. dzwonka bezprzewodowego do ściany, itp.
Janusz FWB

Post autor: Janusz FWB »

Odradzam Tobie zakup tego pistoletu !!!

Rozczarujesz się na 100% i uleczy Cię po raz kolejny znany portal aukcyjny :mrgreen:

Posiadałem ten pistolet trochę dłużej niż Ty plastikowe Gamo.

Nie bierz dosłownie wszystkiego co przeczytałeś na temat tego pistoletu.

Szkoda Twoich eksperymentów i pieniędzy wydanych na testowanie takich zakupów.

Ten pistolet to ani zabawka dla dziecka, ani wiatrówka dla starszych.

A jak już zrobisz swoje i mnie nie posłuchasz - to nie wydawaj kasy na dodatkowe magazynki z portalu aukcyjnego.

Tu masz używany za 70 zł.
Mniej stracisz

http://allegro.pl/wiatrowka-rewolwer-cr ... 60713.html
Ostatnio zmieniony 2011-09-02, 09:52 przez Janusz FWB, łącznie zmieniany 1 raz.
Łuk z badyla i sznurka
Awatar użytkownika
shreq

Post autor: shreq »

green_thunder pisze:...ale te dwustronne bywają grubsze i są lekko elastyczne
Nie, no ok, sam tak kleiłem baterię w starej Nokii 6250 żeby się nie gibała; spodobała mi się okazja do żartu :)
Zapisałem się do Anonimowych Alkoholików z Texasu, mam BMI 200 i grupę krwi Mk3 :D
Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

Ten za 70zł to lipa uszkodzony bez szczerbinki.No i teraz mam mętlik w głowie nie wiem co robić .Mam tylko około 170 zł na zakup wiatrówki dla syna 10 letniego.Opinie ogólne ma dobre ten cros.A tu Janusz tak go odradza.??hmmm.W tej cenie to tylko crosy c11,i reszta bandy ,..ALE DYLEMAT..... :cry: :shock:
Awatar użytkownika
sp7

Najlepiej "dozbieraj" takie większe trochę i będziesz z Twinmastra do puszek przy grilu se strzelał za drobne 1500 zł !! :lol:
Albo dozbieraj ciut mniej i kup se SlaVie - ona wszak dobra na wszystko. :oops:
A ta okazja z Alledrogo to może z lufką gwintowaną ci jest ?
Bo tanio podejrzanie.:?
Jak posłuchasz poniektórych kolegów to nie należy zaczynąc poniżej marki co ma w cenie mniej niż niż cyfr cztery. :-?
A tak na serio masz optymalny za tą kasę rewolwerek, celny i mocny, na normalny przewidywalny śrut, a nie kulkowe badziewie.
Awatar użytkownika
green_thunder

Janusz FWB pisze:Odradzam Tobie zakup tego pistoletu !!!

Rozczarujesz się na 100% i uleczy Cię po raz kolejny znany portal aukcyjny :mrgreen:

Posiadałem ten pistolet trochę dłużej niż Ty plastikowe Gamo.

Nie bierz dosłownie wszystkiego co przeczytałeś na temat tego pistoletu.

Szkoda Twoich eksperymentów i pieniędzy wydanych na testowanie takich zakupów.

Ten pistolet to ani zabawka dla dziecka, ani wiatrówka dla starszych.

A jak już zrobisz swoje i mnie nie posłuchasz - to nie wydawaj kasy na dodatkowe magazynki z portalu aukcyjnego.

Tu masz używany za 70 zł.
Mniej stracisz

http://allegro.pl/wiatrowka-rewolwer-cr ... 60713.html
Skoro jesteś taki kategoryczny, to może wyjaśnisz Koledze (i nam), dlaczego tak sądzisz, dlaczego używany z allegro (bez szczerbinki - wskaż miejsce, gdzie można ją nabyć), z niewiadomym stanem zaworu i uszczelek jest lepszy od nówki za 120 zł (4 cale), lub ok170-180 zł (6 cali), albo 100 zł na K/S iwebu, a także, dlaczegóż to nie kupować dodatkowych bębenków z allegro ?
Wiesz, z każdym sprzętem trzeba umieć się obchodzić...
Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

A i nie będę go kupował przez internet.Mam ,,sztucera'' sklep pod nosem.Więc kwestia gwarancji bezproblemowa.Cenę maja niezłą 160 złotych, więc mieszczę się w budżecie.Jak możecie podzielcie się jeszcze wrażeniami z użytkowania tego modelu...... :-?
Awatar użytkownika
sp7

Tu nie ma co opisywać - żadne cuda, typowysprzęt pt. Crosman.
Da się z tego trafiać w sposób powtarzalny.
W zasadzie na początku to nie ma nawet w czym fabryki poprawiać.
Na mistrzostwa się raczej nie nadaje - ale gdzieś mi się o uszy obiło że pewien posiadacz C-3576 tyłki posiadaczom markowych plujek na jakiś krajowych zawodach zerżnoł.
Proste do bólu ustrojstwo celownicze.
Proste - ale o pełnej regulacji w pionie i w poziomie.
Awatar użytkownika
green_thunder

Jak dla mnie w tej cenie jest to najlepszy, nowy pistolecik. Dobrze jest mu zrobić poprawnie koronę lufy. Trafienia powtarzalne na 20 m to dla niego nic nadzwyczajnego.
Jeśli dzieciak się zniechęci w ogóle, bo to może akurat nie jego bajka, to zawsze go odsprzedasz, albo będzie dodatkowym pistolecikiem do bardziej zabawowych strzelań. Z reguły bezawaryjny.
Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

Panie komendancie,Robercie właśnie o to chodzi , że mój łebek strasznie się zaraził strzelaniem.Pykał z mojego harnasia 55 .Powiem szczerze , że przeładowanie idzie mu ciężko ale jeżeli chodzi o celność to naprawdę mi zaimponował.Wymiata nim na dystansie 30-40 metrów i trafia w cele ,oczywiście z podpórki.Dlatego właśnie dałem mu się namówić na gamo P900.Zgrabny pistolecik ,lekki ale celność tragedia.I o mały włos bym go zraził do strzelania.Ten gamoń nie może trafić w puszkę z 5 metrów.Nie szukam pistoletu do wyczynów tarczowych a wiatrówki , za małą kaskę która będzie operować na dystansie 10-20 metrów.Cele puszki małe duże i butelki plastykowe .Nie poradziłem się nikogo co do zakupu P900 bo mały mnie zaskoczył w sklepie i właśnie jechaliśmy na strzelnice i nie było czasu popytać.Wziąłem na oko i niestety zawód na całej linii..... :|Ważne , że go odsprzedałem z nie dużą stratą......
Awatar użytkownika
green_thunder

Nie przejmuj się, ja też miałem nietrafione zakupy...Jeśli nie będziesz wymagał od tego crosa skupienia typu LOV, to puszki nie są dla niego żadnym przeciwnikiem.

Podobno marsz należy zaczynać od pierwszego kroku...