Pytanie crosman 3576
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- Ściepnik
Pytanie crosman 3576
Witam kolegów.Mam pytanko co do crosa 3576.Jak rozpoznać w nim gwintowana lufę???Będzie pisać na opakowaniu czy trzeba zaglądnąć w lufkę??Będzie widać???Piszę bo podobno gwintowana dużo lepsza a oferty są i takie i takie, a cena jedna.Chodzi mi oto że jutro po niego jadę a nie chcę zostać oszukany.I jeszcze jedno można do niego dostać bez problemowo uszczelki na wymianę.Pozdrawiam z góry dzięki za odp.
-
-
Jak go złamiesz, to zobaczysz, bo jak wygląda gwint, to chyba wiesz - jak reklamówka z "Bonda"...
Uszczelki nabywałem, nie pamiętam już gdzie, ale szybko nie siądzie, trzeba tylko pamiętać o dosłownie minikropelce olejku silikonowego na czubek bombiczki przed zainstalowaniem,każdorazowo.Skombinuj też z 10 cm taśmy dwustronnej, najlepiej takiej o grubości 0,5-0,7 mm, bo okładziny chwytu lekko skrzypią, trzeba je podkleić, nie zrywając zabezpieczenia taśmy z jednej strony, bo przylgnie na amen. Magazynki dodatkowe bez problemu na alle w cenie do 10 zł/szt., można stosować zarówno 6-cio, jak i 10-cio komorowe, ząbki przerzutnika pasują. Nic nie misiam, miałem chyba ze trzy...
Lufka 8"
Mamy też (chyba w naprawach) parę zdjęć bebechów, schematów, bo składałem z woreczka i uprzejmi koledzy pomagali...
Uszczelki nabywałem, nie pamiętam już gdzie, ale szybko nie siądzie, trzeba tylko pamiętać o dosłownie minikropelce olejku silikonowego na czubek bombiczki przed zainstalowaniem,każdorazowo.Skombinuj też z 10 cm taśmy dwustronnej, najlepiej takiej o grubości 0,5-0,7 mm, bo okładziny chwytu lekko skrzypią, trzeba je podkleić, nie zrywając zabezpieczenia taśmy z jednej strony, bo przylgnie na amen. Magazynki dodatkowe bez problemu na alle w cenie do 10 zł/szt., można stosować zarówno 6-cio, jak i 10-cio komorowe, ząbki przerzutnika pasują. Nic nie misiam, miałem chyba ze trzy...
Lufka 8"
Mamy też (chyba w naprawach) parę zdjęć bebechów, schematów, bo składałem z woreczka i uprzejmi koledzy pomagali...
-
-
-
Odradzam Tobie zakup tego pistoletu !!!
Rozczarujesz się na 100% i uleczy Cię po raz kolejny znany portal aukcyjny
Posiadałem ten pistolet trochę dłużej niż Ty plastikowe Gamo.
Nie bierz dosłownie wszystkiego co przeczytałeś na temat tego pistoletu.
Szkoda Twoich eksperymentów i pieniędzy wydanych na testowanie takich zakupów.
Ten pistolet to ani zabawka dla dziecka, ani wiatrówka dla starszych.
A jak już zrobisz swoje i mnie nie posłuchasz - to nie wydawaj kasy na dodatkowe magazynki z portalu aukcyjnego.
Tu masz używany za 70 zł.
Mniej stracisz
http://allegro.pl/wiatrowka-rewolwer-cr ... 60713.html
A jak już zrobisz swoje i mnie nie posłuchasz - to nie wydawaj kasy na dodatkowe magazynki z portalu aukcyjnego.
Mniej stracisz
Ostatnio zmieniony 2011-09-02, 09:52 przez Janusz FWB, łącznie zmieniany 1 raz.
Łuk z badyla i sznurka
-
-
- Ściepnik
-
Najlepiej "dozbieraj" takie większe trochę i będziesz z Twinmastra do puszek przy grilu se strzelał za drobne 1500 zł !!
Albo dozbieraj ciut mniej i kup se SlaVie - ona wszak dobra na wszystko.
A ta okazja z Alledrogo to może z lufką gwintowaną ci jest ?
Bo tanio podejrzanie.
Jak posłuchasz poniektórych kolegów to nie należy zaczynąc poniżej marki co ma w cenie mniej niż niż cyfr cztery.
A tak na serio masz optymalny za tą kasę rewolwerek, celny i mocny, na normalny przewidywalny śrut, a nie kulkowe badziewie.
Albo dozbieraj ciut mniej i kup se SlaVie - ona wszak dobra na wszystko.
A ta okazja z Alledrogo to może z lufką gwintowaną ci jest ?
Bo tanio podejrzanie.
Jak posłuchasz poniektórych kolegów to nie należy zaczynąc poniżej marki co ma w cenie mniej niż niż cyfr cztery.
A tak na serio masz optymalny za tą kasę rewolwerek, celny i mocny, na normalny przewidywalny śrut, a nie kulkowe badziewie.
motto tak mądre, że aż ukraść je koledze musiałem:
"Jeśli broń zabija, to długopisy robią błędy ortograficzne"
-
Skoro jesteś taki kategoryczny, to może wyjaśnisz Koledze (i nam), dlaczego tak sądzisz, dlaczego używany z allegro (bez szczerbinki - wskaż miejsce, gdzie można ją nabyć), z niewiadomym stanem zaworu i uszczelek jest lepszy od nówki za 120 zł (4 cale), lub ok170-180 zł (6 cali), albo 100 zł na K/S iwebu, a także, dlaczegóż to nie kupować dodatkowych bębenków z allegro ?Janusz FWB pisze:Odradzam Tobie zakup tego pistoletu !!!
Mniej stracisz
Wiesz, z każdym sprzętem trzeba umieć się obchodzić...
-
- Ściepnik
-
Tu nie ma co opisywać - żadne cuda, typowysprzęt pt. Crosman.
Da się z tego trafiać w sposób powtarzalny.
W zasadzie na początku to nie ma nawet w czym fabryki poprawiać.
Na mistrzostwa się raczej nie nadaje - ale gdzieś mi się o uszy obiło że pewien posiadacz C-3576 tyłki posiadaczom markowych plujek na jakiś krajowych zawodach zerżnoł.
Proste do bólu ustrojstwo celownicze.
Proste - ale o pełnej regulacji w pionie i w poziomie.
Da się z tego trafiać w sposób powtarzalny.
W zasadzie na początku to nie ma nawet w czym fabryki poprawiać.
Na mistrzostwa się raczej nie nadaje - ale gdzieś mi się o uszy obiło że pewien posiadacz C-3576 tyłki posiadaczom markowych plujek na jakiś krajowych zawodach zerżnoł.
Proste do bólu ustrojstwo celownicze.
Proste - ale o pełnej regulacji w pionie i w poziomie.
motto tak mądre, że aż ukraść je koledze musiałem:
-
Jak dla mnie w tej cenie jest to najlepszy, nowy pistolecik. Dobrze jest mu zrobić poprawnie koronę lufy. Trafienia powtarzalne na 20 m to dla niego nic nadzwyczajnego.
Jeśli dzieciak się zniechęci w ogóle, bo to może akurat nie jego bajka, to zawsze go odsprzedasz, albo będzie dodatkowym pistolecikiem do bardziej zabawowych strzelań. Z reguły bezawaryjny.
Jeśli dzieciak się zniechęci w ogóle, bo to może akurat nie jego bajka, to zawsze go odsprzedasz, albo będzie dodatkowym pistolecikiem do bardziej zabawowych strzelań. Z reguły bezawaryjny.
-
- Ściepnik
Panie komendancie,Robercie właśnie o to chodzi , że mój łebek strasznie się zaraził strzelaniem.Pykał z mojego harnasia 55 .Powiem szczerze , że przeładowanie idzie mu ciężko ale jeżeli chodzi o celność to naprawdę mi zaimponował.Wymiata nim na dystansie 30-40 metrów i trafia w cele ,oczywiście z podpórki.Dlatego właśnie dałem mu się namówić na gamo P900.Zgrabny pistolecik ,lekki ale celność tragedia.I o mały włos bym go zraził do strzelania.Ten gamoń nie może trafić w puszkę z 5 metrów.Nie szukam pistoletu do wyczynów tarczowych a wiatrówki , za małą kaskę która będzie operować na dystansie 10-20 metrów.Cele puszki małe duże i butelki plastykowe .Nie poradziłem się nikogo co do zakupu P900 bo mały mnie zaskoczył w sklepie i właśnie jechaliśmy na strzelnice i nie było czasu popytać.Wziąłem na oko i niestety zawód na całej linii..... :|Ważne , że go odsprzedałem z nie dużą stratą......
-