Długo się nie nie zastanawiałem, a prawdę mówiąc to się wcale nie zastanawiałem:)
Po krótkim oczekiwaniu dotarł do mnie szakal ze swoją 14 calową lufą i dorobionymi kostkami montażowymi. Więc zechciało mi się ów kostki wykorzystać. Po chwili stwierdziłem że kolejna strzelba z optyką mi nie potrzebna jest i pozostanę z otwartymi.
Wiadomo że crosmanowskie otwarte są niezbyt udane, lecz da się z nich korzystać.
Zdjąłem jedną kostkę montażową w celu obniżenia wagi (a zrobione są z sporego kawałka metalu) a w jej miejscu zamontowałem oryginalną ósemkę.
Troszkę przeszkadzał mi na początku huk wystrzału, który to jest głośny! Zacząłem więc dumać o jakimś tłumiku...
Z czasem pomysł z tłumikiem mi przeminą, gdyż stwierdziłem że bez huku nie był by to ten sam szakal.

Niestety szakal nie dawał mi spokoju i postanowiłem coś w nim zmienić...
Metalowy zamek! To będzie właśnie to!
Miki szybko mi ostudził zapał podając cenę owego bajerka osiągającą prawie cenę sklepowego C2240!!!

Przeżyłem rozczarowanie.
Po pewnym czasie napisałem gdzieś o pomyśle z innymi otwartymi. Z pomocą przyszedł kolega Heniu (SP7), kierując mnie do kolegi m.j.
Szybka wymiana zdań email'em, cennik, zamówienie, oczekiwanie, długie oczekiwanie i ...
w końcu mam nowe otwarte!

A oto i one

kliknięcie powiększa

W tym momencie nie omieszkam polecić kolegi Marcina (m.j.).
Wykonał dobrą robotę przy bardzo atrakcyjnym cenniku! Nie to co inni, którzy myślą że są jedyni na świecie i mogą popłynąć z cenami.
A tu szakal w całej okazałości.

kliknięcie powiększa
Niestety nie udało mi się dzisiaj zestroić nowych otwartych.