Stojak do tarcz

Można wpisywać tu rady które przydadzą sie nowym posiadaczom wiatrówek. Rady związane z użytkowaniem wiatrówki jak również z bezpieczeństwem podczas strzelania.

Moderator: Hiszpan63

Awatar użytkownika
krzysztof
-#Kustosz
-#Kustosz

Stojak do tarcz

Post autor: krzysztof »

Tak popatrzyłem co wożę w bagażniku. Stojak do niwelatora plus imadło maszynowe plus kawałek sklejki i wykładziny, plus trzy sruby i kilka zacisków z pudełka marynistycznego = fajny stojak na tarcze A4. lekkie przeróbki i mamy na tarcze 14 x 14cm. Najważniejsze, że ma możliwość regulacji wysokości i ustawienia poziomo w każdym terenie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz myślę nad montażem jednoczęściowym dla niwelatora.
Krzysztof

Quackenbush i nowsze
Awatar użytkownika
Ur.
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Ur. »

Pobiegłem do samochodu, zaglądam... ech, jednak nie :( nie mam stojaku do niwelatora ;/
A tak bez żartów to fajny pomysł tylko czy nie boisz się trochę, że ostrzelasz ten stojak?
Powiem Ci jeszcze, że można by z tego zrobić super stojak pod wiatrówkę - np. żeby skupienie sprawdzić bez tarzania się po ziemi.

Strzelałeś już? ciekaw jestem jak się wykładzina pod tarczą sprawdza.
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
Awatar użytkownika
krzysztof
-#Kustosz
-#Kustosz

Post autor: krzysztof »

Wiesz jakoś mi stojaka nie szkoda. Fakt, może być do wszystkiego. Masz pomysł na montaż?
Krzysztof

Quackenbush i nowsze
Awatar użytkownika
hyena

Post autor: hyena »

No proszę, jak sprytnie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Awatar użytkownika
Ur.
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Ur. »

krzysztof pisze:Masz pomysł na montaż?
Trzeba by pomyśleć, do sprężynówek stałego montowanie nie ma co robić - chyba że na jakiś wózkach, które niwelowały by odrzut. Sugerowałbym coś zastępującego przysłowiowy już "zwinięty koc" może kawałek rynny z poduchą. Wszystko zależy od tego co masz pod ręką.
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
Awatar użytkownika
newman**_

Post autor: newman**_ »

A ja coś takiego zrobiłem,miałem kawałek blachy(obudowy od komputera) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c7 ... 40047.html wyciołem dziury żeby przykręcić część obudowy od zasilacza http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9e2 ... 1ef5f.html ito wygląda mniej więcej tak http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c95 ... 3e416.html oczywiście obudowa od zasilacza jest odpowiednio wyprofilowana żeby trzymałą tarczę.
Awatar użytkownika
forestkorsze
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: forestkorsze »

ja mam stare dwa kompy,może tez coś wymyślę . zobaczymy.
[scroll]# GAMO FALCON # SLAVIA 634#[/scroll]