Diana 75
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze, krzysztof
-
Diana 75
Witam, chciałbym przedstawić moją nową panią - Dianę 75.
Dostała się w moję ręce dzięki nieocenionej pomocy AndrzejaK z dzikiego zachodu .
Jako że jestem w wieku dojrzałym to i kobieta dla mnie musi być pełnoletnia więc data urodzenie pani Diany to sierpień 1981 rok.
Kiedy pani dojechała dostała szybko emulatorek lupki i została przetestowana na 30 metrów - wyniki mogą być napewno lepsze bo ledwo co widziałem
w mojej lupce , wyszło tak :
A to dianka po przyjeździe :
007
019
024
023
Naklejki nieco psuły widok całości więc zostały usunięte a dianka wyszorowana delikatnie szczoteczką ...
043
042
039
032
Wyniki szorowania lekko mnie zdziwiły - okazało się że dianka nie jest lakierowana ani olejowana - czyste drewienko na którym niestety
naklejki pozostawiły dość brzydkie ślady . Na razie muszę się nacieszyć i trzeba pomyśleć o olejowaniu osady .Niestety osada ma dwa małe
mankamenty ktoś zeszlifował łoże pod kciuk - wygląda to nieciekawie i nie wiem jak uzyskać fakturę dewna jak na chwycie ?
oraz drobny ubytek drewna na dole chwytu. Ogólnie bardzo podoba mi się mój nowy nabytek . Oksyda na dianie jest w stanie bardzo dobrym żadnych nalotów jedynie na nakrętce muszki tunelowej i otworach korka małe ślady rudej. Strzelanie to po prostu poezja.
CDN.
Tomek.
Dostała się w moję ręce dzięki nieocenionej pomocy AndrzejaK z dzikiego zachodu .
Jako że jestem w wieku dojrzałym to i kobieta dla mnie musi być pełnoletnia więc data urodzenie pani Diany to sierpień 1981 rok.
Kiedy pani dojechała dostała szybko emulatorek lupki i została przetestowana na 30 metrów - wyniki mogą być napewno lepsze bo ledwo co widziałem
w mojej lupce , wyszło tak :
A to dianka po przyjeździe :
007
019
024
023
Naklejki nieco psuły widok całości więc zostały usunięte a dianka wyszorowana delikatnie szczoteczką ...
043
042
039
032
Wyniki szorowania lekko mnie zdziwiły - okazało się że dianka nie jest lakierowana ani olejowana - czyste drewienko na którym niestety
naklejki pozostawiły dość brzydkie ślady . Na razie muszę się nacieszyć i trzeba pomyśleć o olejowaniu osady .Niestety osada ma dwa małe
mankamenty ktoś zeszlifował łoże pod kciuk - wygląda to nieciekawie i nie wiem jak uzyskać fakturę dewna jak na chwycie ?
oraz drobny ubytek drewna na dole chwytu. Ogólnie bardzo podoba mi się mój nowy nabytek . Oksyda na dianie jest w stanie bardzo dobrym żadnych nalotów jedynie na nakrętce muszki tunelowej i otworach korka małe ślady rudej. Strzelanie to po prostu poezja.
CDN.
Tomek.
Diana 54 , Diana 75 , Diana 24 ,Colt 1911 , Walther CP2
-
- -#Złoty Dobromir
-
- Ściepnik
Super Karabinek.
Zawsze przerażała mnie w nim komplikacja mechanizmów.
Jeśli chodzi o zeszlifowanie pod kciuk to nie ma tragedii, ale za te durne naklejki to powinno się... no właśnie.
Tak, czy siak. Gratulacje!
Może przyłączysz się do Zimowej Ligi Domowej?
Zawsze przerażała mnie w nim komplikacja mechanizmów.
Jeśli chodzi o zeszlifowanie pod kciuk to nie ma tragedii, ale za te durne naklejki to powinno się... no właśnie.
Tak, czy siak. Gratulacje!
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Ur., łącznie zmieniany 1 raz.
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
-
Tak ale stracę piękne słoje na rękojeści , kolega dremelował taką dianę i utracił dużo z wyglądu. Ta wiatróweczka ma pięknie wyglądać i rzadko, rekreacyjnie strzelać a dopiero dalej stawiam na funkcjonalność ( zastanawiam się nawet nad całkowitym wygładzeniem rękojeści ).
Tomek.
[ Dodano: 2007-12-08, 12:41 ]
Tomek.
[ Dodano: 2007-12-08, 12:41 ]
Niestety nie jestem dobrym strzelcem , strzelam raz w roku zawody kżr , raz zakładowe a tak to tylko czysta rekreacja bez parcia na wynikKbUr35 pisze:Super Karabinek.
-
No ładne cacko . Nad osadką troszkę popracujesz i będzie pięknotka. A jak bebeszki, jaką energię to posiada, coś na temat skomplikowanej budowy, rozbierałeś ją sam ?
A w Lidze nie ma parcia na wyniki, to ma być dobra zabawa, z nutką rywalizacji. Nikt nikogo nie skarci za kiepski wynik. A z takim sprzęcikiem pewnie nie miałbyś się czego wstydzić
A w Lidze nie ma parcia na wyniki, to ma być dobra zabawa, z nutką rywalizacji. Nikt nikogo nie skarci za kiepski wynik. A z takim sprzęcikiem pewnie nie miałbyś się czego wstydzić
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...
żyj , a nie istniej
PS+GS
żyj , a nie istniej
PS+GS
-
Niestety energii jeszcze nie mierzyłem, jutro pomiary i jeśli się uda bezwietrznie to testy skupienia na 50 metrów, bebeszków dokładnie nie oglądałem tylko tyle co rozbiórka do mycia, z tego co widać to nie takie straszne - okaże się jeśli była by konieczność wymiany uszczelek lub sprężyny . Co do ligi to pomyślimy, wczoraj strzelałem pierwszy raz na 7m po przeczytaniu postów na temat ligi o wynikach przemilczę ,lepszym celem rekreacyjnym jest puszka po słusznym napoju na 75metrów z tx :mrgreen
ps. Andrzeju witaj na forum
ps. Andrzeju witaj na forum
-
Witam, Dianka przeszła pomiary na chrono i wyszło że we wewnątrz gania 8,8 żula roboczego . Jako że starszy z synów myśli o strzelaniu kpn pannie dianie należało się ubranie
po krótkim namyśle drogą wymiany pieniędzy ma dobro materialne i AndrzejowiK przeszła do mnie walizeczka :
Jako że młodszy z synów nie bardzo miał z czego postrzelać w walizce znalazła się diana 24 :
A oto Diana 75( jeszcze moja ?) w nowym ubranku :
I Dwóch zuchów na strzelanku rekreacyjnym :
Pozdrawiam Tomek.
po krótkim namyśle drogą wymiany pieniędzy ma dobro materialne i AndrzejowiK przeszła do mnie walizeczka :
Jako że młodszy z synów nie bardzo miał z czego postrzelać w walizce znalazła się diana 24 :
A oto Diana 75( jeszcze moja ?) w nowym ubranku :
I Dwóch zuchów na strzelanku rekreacyjnym :
Pozdrawiam Tomek.
-
- Ściepnik
-
- -#Złoty Dobromir
-
Taki widok oko cieszy, bardzo. Też bym chciał zobaczyć swojego chłopaka ale jak na razie ma 6 miesięcy i będę musiał trochę poczekać.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
-
-
Świetny sklep z częściami do Diany 75 http://www.sportwaffen-schneider.de/ za 105 zeta można kupić komplet sprężyn + uszczelki !! . To chyba jedyna strona z częściami do Danki 75
Sprzęt: Diana 75
-
-
- Ściepnik
Jest jeszcze wersja 75VH. Co prawda nie różni się aż tak bardzo od wersji podstawowej jak wersja U ale mi bardzo się spodobała.
Główne różnice to regulowana baka, inny wzór baki, inaczej ryflowany chwyt pistoletowy i ryflowany chwyt lewej ręki.
I moja interpretacja tej wersji z wersji podstawowej
[/img]
Dodaję jeszcze dwa skany kart katalogowych znalezionych w necie:
Jak widać na załączonych obrazkach była jeszcze wersja S i K
Główne różnice to regulowana baka, inny wzór baki, inaczej ryflowany chwyt pistoletowy i ryflowany chwyt lewej ręki.
I moja interpretacja tej wersji z wersji podstawowej
[/img]
Dodaję jeszcze dwa skany kart katalogowych znalezionych w necie:
Jak widać na załączonych obrazkach była jeszcze wersja S i K
C.3576, Ka.CaP-1 - jeszcze się robi