Zakupiłem wiatrówkę BMK19 z pękniętą sprężyną chciałem ją wymienić wyciągłem spust i nie umiem go złożyć jest tam jedna sprężynka i nie wiem jak ją zamontować czekam na porade
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 2011-01-03, 19:41 przez przemekborucki, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli mnie pamięć nie myli to Janusz wrzucił rysunek budowy spustu na forum, ktoś napisał że taki sam moduł ma BMK, trzeba tylko poszukać. No i znalazłem: http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?p=32844.
stiven22 pisze:Ja mam bmk20 ale spust powinien być taki sam
W BMK 20 jest kopia spustu Record , a w BMK19 ; Gamo ... więc absolutnie nie są takie same ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
stiven22 pisze:gdzie można coś takiego dostać czy muszę sobie dorobić
Najprędzej dorobić. Możesz także , samemu nakręcić taką sprężynkę ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
Amasz może jakąś sugestie z czego to zrobić bo nie mam pojęcia z skąd wziąć taki stalowy drut może z stalowej liny.
Dodam tylko ze spust po złożeniu działa bez zarzutu ale raz na jakiś czas nie mogie oddać strzału bo nie puszcza i wtedy łamie wiatrówkie jeszcze raz i wtedy działa ok.
Może to kwestia wyczyszczenia bo przed oksydowaniem było ok.
Air Arms s410f 4,5 mm +BKL 237 + Hawke varmint II 4-16x44 AO Mil Dot
Amasz może jakąś sugestie z czego to zrobić bo nie mam pojęcia
A idziesz do sklepu motoryzacyjnego , tudzież hurtowni o takim profilu , bierzesz połamańca na wzór , dopasowujesz grubość drutu do gotowych sprężynek od gażników , pomp itp . A resztę trzeba w domku cęgami przyciąć , wyprofilować .... ... no chłopie , proszę Cię ... ciut inicjatywy ... jak się uprzesz to z lepszego (stalowego) spinacza biurowego nakręcisz ...
stiven22 pisze:Wiesz ja nawet nie wiedziałem że można w sklepie kupić takowy drut i niby skąd miałem to wiedzieć jak nigdy nie musiałem czegoś takiego robić.
No fakt ... w sklepie "żelaznym" , castoramie lub inszym markecie budowlanym znajdziesz i drut i gotowe sprężynki , tylko będzie trzeba je uformować. Nie kupuj zbyt grubych , bo będzie ciężko spust pracował ...