Crosman C11-wypadający magazynek
Moderator: Hiszpan63
-
Crosman C11-wypadający magazynek
Witam
Jestem posiadaczem crosmana C11. Po wczorajszym strzelaniu zauważyłem że magazynek wypada. Razem z magazynkiem wczoraj wypadł mi malutki kawałek plastiku(prostokątny).Chciałbym zapytać czy da się to naprawić w jakikolwiek sposób?
Jestem posiadaczem crosmana C11. Po wczorajszym strzelaniu zauważyłem że magazynek wypada. Razem z magazynkiem wczoraj wypadł mi malutki kawałek plastiku(prostokątny).Chciałbym zapytać czy da się to naprawić w jakikolwiek sposób?
-
- Ściepnik
Mamy TU taki ładny zwyczaj ; http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=18 , wtedy też wiedząc z kim rozmawiamy ... rozmawiamy Ale skoro już ...
to nie wiem czy mam odpowiedzieć kobiecie czy mężczyźnie ?? ... pewnie się da ; super glutem ...bombel135 pisze:Chciałbym zapytać czy
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
-
- Ściepnik
W zasadzie już Ci jej udzieliłem , ale raz jeszcze ; spróbuj przykleić ten kawałeczek. Prawdopodobnie ułamał się zatrzask magazynka. Niestety ten pistolet nie grzeszy doskonałością i może się okazać , że nie da się naprawić Trzeba rozbierać ... niestety ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
-
-
Powiem Ci tak. Sam rozkręciłem C11 bez schematu i w pierwszym momencie umęczyłem się z ponownym jego złożeniem, ale się udało tak na logikę.
A rozbierałem mojego Crosa bo też wypadał magazynek (ja kupiłem używkę od kol. Nelo z naszego forum wiec byłem swiadom że oryginalny zatrzask jest modyfikowany).
Okazało się że zamontowana przez Nelo sprężynka było nieco za słaba.Wymiana na twardszą i trzyma jak diabeł sołtysa. Może u Ciebie też to zadziała. Mam wrażenie że kawałek który Ci wypadł do mocowanie sprężynki. Moja jest teraz przykręcona na stałe małą śrubką do blokady magazynka. Rozwiązanie zdaje egzamin (Nelo - )
A rozbierałem mojego Crosa bo też wypadał magazynek (ja kupiłem używkę od kol. Nelo z naszego forum wiec byłem swiadom że oryginalny zatrzask jest modyfikowany).
Okazało się że zamontowana przez Nelo sprężynka było nieco za słaba.Wymiana na twardszą i trzyma jak diabeł sołtysa. Może u Ciebie też to zadziała. Mam wrażenie że kawałek który Ci wypadł do mocowanie sprężynki. Moja jest teraz przykręcona na stałe małą śrubką do blokady magazynka. Rozwiązanie zdaje egzamin (Nelo - )
-
Oryginalny zatrzask jest zmodyfikowany... kurde jak to brzmi.
Ja tylko przykręciłem na "chama" w plastik sprężynkę od długopisu, ale ciesze się że działa.
Nie ma to jak prowizorka
Klejenie tego kropelką, może okazać się kiepskim pomysłem. Klej pod wpływem naprężeń puści za którymś razem.
Ja tylko przykręciłem na "chama" w plastik sprężynkę od długopisu, ale ciesze się że działa.
Nie ma to jak prowizorka
Klejenie tego kropelką, może okazać się kiepskim pomysłem. Klej pod wpływem naprężeń puści za którymś razem.
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
-
-
-
-
-
-
Generalnie, jak pamiętam składało się to łatwo i przyjemnie. Niestety teraz nie dysponuje pistoletem i nie jestem wstanie zrobić poglądowej fotki, może któryś z kolegów pomoże, a jak nie to ty porobisz fotki o jakie Cie poproszę, a ja to jakoś opiszę, ale to trochę potrwa. Zawalony tydzień mam.
Hatsan85 + PP 4x32AO
-
-
Jak nie wiesz jak poskładać, to zrób fotke plastikowego boku, tak gdzie jest dziurka na bezpiecznik, a drugie ze wszystkimi częściami jakie są luzem. Wyślij mi na maila, a ja się w Gmocha pobawię i opisze ( o ile pamiętam jeszcze ), oczywiście jeżeli to pomoże
Hatsan85 + PP 4x32AO