Złoty zamek czyli jak przerobiłem Skifa A 3000

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Złoty zamek czyli jak przerobiłem Skifa A 3000

Post autor: daras »

Niedawno otrzymałem od Rafała Skifa A 3000 ładny i zgrabny pistolet, tylko miał jeden mankament był rozłożony prawie że na czynniki pierwsze. Jednak po złożeniu okazało sie że śrut aby znajdował się w osi z lufą to brakuje mu 1,5mm. Za lekturą z iwebu gdzie boryc radził co zrobić aby było dobrze postanowiłem poprawić fabrykę. Pierwszą rzecz jaką zrobiłem to podpiłowałem ograniczenie położenia magazynku w rękojeści o 1,5mm(zaznaczone na rysunku). Następnie odwrotnie jak zrobił to boryc ja podpiłowałem stopkę magazynaka również o 1,5mm(zaznaczone na rysunku). Teraz trzeba było wkleić tylko to brakujące 1,5mm aby zaczep ustalał wysokość położenia również o 1,5mm(zaznaczone na rysunku).

Obrazek

No i próba zakładam magazynek, sprawdzam jest idealnie, sukces haha. Jednak ja się za chwilę okazało sukces tylko połowiczny. Bo magazynek nie wchodzi przy założonym zamku. Brakuje dosłownie 0,5mm tylko skąd wziąć te brakujące dziesiątki milimetra. Postanowiłem że jedyne wyjście to podfrezować zamek, który i tak był juz cienki. Frezik od dremelka w ruch wiertarka stołowa imadełko i frezuje te 0,5mm.

Obrazek

Obrazek

Po tym zabiegu dopiero można było zatrzasnąć magazynek.
Oczywiście materiału było tak mało że w dwóch miejscach przefrezowałem na wylot. Zakleiłem to poxipolem a zamek pomalowałem na złoto.

Obrazek

A tu złożony i pomalowany pistolecik

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2007-12-05, 01:32 przez daras, łącznie zmieniany 1 raz.
guntuning.com
Awatar użytkownika
hyena

Post autor: hyena »

No to teraz odleciałem :shock: :shock: :shock:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Awatar użytkownika
Cezar

Post autor: Cezar »

Daruś, no ładnie, a innego kolorku nie masz ??
Tak będziesz malował zależnie od dnia tygodnia ?
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...

żyj , a nie istniej
PS+GS
Awatar użytkownika
Ur.
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Ur. »

Nasz Admin po prostu robi się na "Nowo-Ruska" oligarchę.
Dokupił już do zestawu złoty łańcuch, srebrny garnitur i buty z 10-centymetrowym czubkiem.
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
virus

Post autor: virus »

najpierw złoty iż, teraz skiff, co będzie następne :? :lol:
HW97K by Hogan + DOT 6x24x42 MD
IŻ-38
Awatar użytkownika
hyena

Myślę że dedukując koncepcje KbUr35-a będzie złoty ząb i sygnet. :mrgreen: :mrgreen:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Awatar użytkownika
krzysztof
-#Kustosz
-#Kustosz

Post autor: krzysztof »

Ja uważam,że trzyma linię. Zawsze coś na złoto. nie trzeba podpisywać broni, wiadomo kogo.
Krzysztof

Quackenbush i nowsze
Awatar użytkownika
onichimor

Post autor: onichimor »

Scaramanga... ;)
HW-80ksd + DOT 4-16x42AO, QB78 Deluxe - UKRADZIONY PRZEZ MACIEJA BAJKOWSKIEGO Z PSEUDO SERWISU WIARUS, Crosman 1077 + Leapers Mini 4x32, a Swawolna uber alles!
Awatar użytkownika
hyena

Chciełem zauważyć że jutro minieło wczoraj, więc pan Administrator puszcza słowa na wiatr lub jak woli na wodę.
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Pan administrator sie zastanawia czy ten pistolet jest wart opisu.
guntuning.com
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Stwierdziłem że przeróbka jednak jest warta opisania. Patrz wyżej
guntuning.com
Awatar użytkownika
Ur.
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Ur. »

No i siuper.
Pewnie, że warto opisać. Nie jeden jeszcze będzie to pewnie robił :D
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
Awatar użytkownika
onichimor

Daras, jak lubisz takie cudeńka techniki to może chciałbyś mojego K-19 jako częściowe rozliczenie za drewienko? ;) Przebieg 1000 bbs'ów, zgubiony jeden bolec i nie strzela - chyba uszczelkę szlag trafił a nie chce mi się go rozbierać bo straciłem do niego serce. Odmiennie do tego Marudy - spust sprawny, magazynek też, farba się trzyma... nic tylko ozłocić! :mrgreen: Aaa... bym zapomniał do cudu techniki dorzucę nieruszane bbs'y crosmana - lekko zleżałe. :P
HW-80ksd + DOT 4-16x42AO, QB78 Deluxe - UKRADZIONY PRZEZ MACIEJA BAJKOWSKIEGO Z PSEUDO SERWISU WIARUS, Crosman 1077 + Leapers Mini 4x32, a Swawolna uber alles!
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Po prosu oferta nie do odrzucenia, nie wiem nawet jak on wygląda ale sobie poszukam i przemyślę sprawę haha.
guntuning.com
Awatar użytkownika
onichimor

Ależ proszę myśleć... :P Do kompletu luksusowa walizeczka (taka jak od Skifa) ;)