Niedawno otrzymałem od Rafała Skifa A 3000 ładny i zgrabny pistolet, tylko miał jeden mankament był rozłożony prawie że na czynniki pierwsze. Jednak po złożeniu okazało sie że śrut aby znajdował się w osi z lufą to brakuje mu 1,5mm. Za lekturą z iwebu gdzie boryc radził co zrobić aby było dobrze postanowiłem poprawić fabrykę. Pierwszą rzecz jaką zrobiłem to podpiłowałem ograniczenie położenia magazynku w rękojeści o 1,5mm(zaznaczone na rysunku). Następnie odwrotnie jak zrobił to boryc ja podpiłowałem stopkę magazynaka również o 1,5mm(zaznaczone na rysunku). Teraz trzeba było wkleić tylko to brakujące 1,5mm aby zaczep ustalał wysokość położenia również o 1,5mm(zaznaczone na rysunku).
No i próba zakładam magazynek, sprawdzam jest idealnie, sukces haha. Jednak ja się za chwilę okazało sukces tylko połowiczny. Bo magazynek nie wchodzi przy założonym zamku. Brakuje dosłownie 0,5mm tylko skąd wziąć te brakujące dziesiątki milimetra. Postanowiłem że jedyne wyjście to podfrezować zamek, który i tak był juz cienki. Frezik od dremelka w ruch wiertarka stołowa imadełko i frezuje te 0,5mm.
Po tym zabiegu dopiero można było zatrzasnąć magazynek.
Oczywiście materiału było tak mało że w dwóch miejscach przefrezowałem na wylot. Zakleiłem to poxipolem a zamek pomalowałem na złoto.
A tu złożony i pomalowany pistolecik