Magnum Sport POMOCY!!!
Moderator: Hiszpan63
-
Magnum Sport POMOCY!!!
Witam jestem nowy na forum i jeszcze zielony w temacie wiatrówek. Posiadam Magnum Sport (za 100 pare zloty raczej z serii B3?) problem jest ze spustem gdy go naciska bardzo szarpie i źle się celuje. Mam pytanie jak to naprawić samemu aby nie zrobić sobie krzywdy. Czy jeśli zdejmę sama kolbę będę mógł naprawić spust?? Proszę was bardzo pomoc i szczegółowe wyjaśnienie.
-
- Ściepnik
Między innymi ja opisywałem sprawę spustu. Można ją doprowadzić do ,powiedzmy,jako-takiej "kultury" domowym sposobem. Trzeba ogólnie poprawić wszystko.Nowa prowadnica ,wypolerować końce sprężyn,podkładki ślizgowe do sprężyny,wszystkie powierzchnie spustu które ze sobą współpracują,osłona pet ,korona lufy .
Ja dodatkowo wypolerowałem cylinder wewnątrz i zaczep spustu na tłoku.
Zależy też w wielkiej mierze ,jaki trafił Ci się egzemplarz,bo z tym to jak totoloto.
Pozdrawiam.
Ja dodatkowo wypolerowałem cylinder wewnątrz i zaczep spustu na tłoku.
Zależy też w wielkiej mierze ,jaki trafił Ci się egzemplarz,bo z tym to jak totoloto.
Pozdrawiam.
[scroll]# GAMO FALCON # SLAVIA 634#[/scroll]
-
-
-
-
- -#Srebrny Dobromir
Praca spustu w zależności od modelu wiatrówki różni się ekstremalnie. Chinki klasy B-cośtam to klasa sama dla siebie. Spust twardy nieprzewidywalny i nie dający się w pełni ucywilizować. Swego czasu robiłem koledze B3. Polerka stykających się powierzchni spustu i zaczepu na tłoku. Dobry smar i jest ociupinkę lepiej, ale NIGDY nie będzie ok. Wyjścia masz dwa. Pierwsze to nigdy nie brać w ręce lepszej niż masz wiatrówki w ręce.
Nie będziesz wiedział że może być lepiej. Drugie to spróbować uciułać trochę kasy i kupić coś z wyższej niż B-cośtam półki. Wiem, że to co piszę jest brutalne. Ale takie są fakty.

-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
Marcin ma rację. Największe 'kuku' można sobie zrobić przez własną bezmyślność.forestkorsze pisze:Jeżeli coś by stracił ,to tylko przez własną nie uwagę ,a nie przez to,że to chinol.
Nie ma znaczenia.Wystarczy być ostrożnym i trochę przewidywać co się może wydarzyć.
Swoje B cośtam rozbierałem duuuuużo razy i nigdy nie ucierpiałem z tego powodu.
Co do pracy spustu Sławek napisał wszystko. Można wygładzić tylko jego chropowatą pracę,
ale z racji takiej, a nie innej budowy i przenoszonych sił, nie będzie on lekki, miękki.
Swoją twardością będzie powodował zerwanie strzałów i frustrację u strzelca.
Uczę się strzelać od nowa

-
-
- Ściepnik
Przeczytaj posty kolegi Wesołego a będziesz wiedział na co uważać.
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn...