Cześć!
Mam problem z gazówką Beretta Elite II. Strzelaliśmy z chłopakami i wszystko było ok! W pewnym momencie po skończeniu się kapsuły CO2 wkręciliśmy nową, tylko że podczas wkręcania gaz zaczął uciekać, cała kapsuła zostaje zmrożona i tak za każdym razem! Nie mam zielonego pojęcia co się stało????
Proszę o pomoc!
Pozdrawiam!!
Beretta Elite II
Moderator: Hiszpan63
-
- Ściepnik
Prawdopodobnie jakiś paproch dostał się pod uszczelkę zaworu. Nie rozbierzesz, to się nie dowiesz. Moja beretka wycina mi taki numer co 3-4 kapsuły (Crosman). Rozbieram, przecieram uszczelkę olejkiem silikonowym, składam i znów działa. Nie wiem ile razy tak można. Uciążliwe jest składanie. Sprężyna pcha dosyć mocno a plastik obudowy się wygina - wszystko się rozłazi i jeszcze bezpiecznik wypada . Nie lubię... Nie lubię...
Też Cię witamy na forum.
Też Cię witamy na forum.
Wiatrówki różne
-
- Ściepnik
Widzę , że również tu założyłeś temat Odpowiedziałem na Twoje PW , jak się okazuje niemal tak samo jak Kolega Piotrek. Zatem do dzieła...nie rozbierzesz , nie naprawisz , albo jak pisałem - gwarancja
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
-
-
- Ściepnik
Tam jest jeszcze taka stalowa obrączka wokół uszczelki. Ja ją trochę skróciłem papierem ściernym (dosłownie kilkanaście ruchów), żeby uszczelka bardziej z niej wystawała. Trzeba to zrobić ostrożnie, żeby nie przesadzić ze skracaniem.
Mówimy o uszczelce w zaworze. Zawór, to taki walcowaty "dynks" z cynkalu. Widać go nad rękojeścią, gdy odkręcisz obudowę. To w co uderza lufa. Trzeba rozkręcić i ta uszczelka jest w środku.
Nie mówimy też o "smarowaniu uszczelki silikonem", tylko o przetarciu uszczelki szmatką nasączoną olejem silikonowym. Ciśnienie CO2 i tak wszystko wydmucha.
A u mnie przyrządy celownicze są integralną częścią obudowy (jeden odlew).green_thunder pisze: ...i przygotuj się na to, że niedługo, nie wiadomo gdzie muszkę zgubisz...
Nie kolego!Dulak pisze:To mówicie że jak rozbiore to gdzie wchodzi butla to wyciągnąć uszczelke, taką zielonkawo-przezroczysta i posmarować silikonem?????
Poazdrawiam
Mówimy o uszczelce w zaworze. Zawór, to taki walcowaty "dynks" z cynkalu. Widać go nad rękojeścią, gdy odkręcisz obudowę. To w co uderza lufa. Trzeba rozkręcić i ta uszczelka jest w środku.
Nie mówimy też o "smarowaniu uszczelki silikonem", tylko o przetarciu uszczelki szmatką nasączoną olejem silikonowym. Ciśnienie CO2 i tak wszystko wydmucha.
Wiatrówki różne
-
Ale to jest taka puszeczka! Jej się nie da rozkręcić! Ona jest przymocowana do obramówki( w rękojeści) gdzie wchodzi kapsuła CO2! Ta obramówka jest połączona z tą puszeczką!
Jak rozbierzemy to na 2 czesci to pod puszeczką jest taki ogrągły otwór w którego środku znajduje się dzyndzel który przebija kapsułe po dokręceniu a wokół tego znajduje się uszczelka taka przezroczysta! I to ją wymienić?????
Jak rozbierzemy to na 2 czesci to pod puszeczką jest taki ogrągły otwór w którego środku znajduje się dzyndzel który przebija kapsułe po dokręceniu a wokół tego znajduje się uszczelka taka przezroczysta! I to ją wymienić?????
-
- Ściepnik
Jakby się nie dało, to też bym nie rozkręciłDulak pisze:Ale to jest taka puszeczka! Jej się nie da rozkręcić!
Z przodu walca jest to, w co uderza lufa a z tyłu zakrętka z głębokim i szerokim nacięciem na narzędzie do odkręcenia. Tak to wygląda w mojej Berettcie Elite II. Może masz jakiś inny model?
Wiatrówki różne
-