Uszczelka potrzebna

Moderator: Hiszpan63

Rlyeh

Uszczelka potrzebna

Post autor: Rlyeh »

Potrzebna uszczelka. Bardziej z czegoś plastikopodobnego niż z gumy. Poniżej zdjęcia zwłok starej, zanim dosłownie pokruszyła się na kawałki (ja nie wiem jak na takim czymś pistolet strzelał jak strzelał, w ogóle to okazało się że pęknięta była). Średnica zewnętrzna to mniej więcej 5 mm, wewnętrzna coś koło 3mm, długość to 2mm - ale mogłaby być jakieś 0,2 mm dłuższa.
Nie musi być ultraelastyczna, bo popychacz składa się z dwóch elementów i nie ma problemów z włożeniem jej na miejsce.
Widział ktoś takie coś?
Mailowałem z przedstawicielstwem Pardiniego ale do K60 nie mają, a od K58 raczej nie pasuje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Post autor: bonzoo »

A próbowałeś oring 3x2? nie darady uszczelnić? Mam taką podkładkę z czegoś gumopodobnego o grubości 2mm jak sobie wybijesz podkładkę z tego to ci mogę podesłać.

Obrazek Obrazek

Jutro poszukam jeszcze, ale takich małych to raczej nie będę miał. A gdybyś chciał oring to chyba bym miał.
Abenader

Post autor: Abenader »

Sewer , nie wiem czy gafy nie strzelę , ale może da się dopasować symering ? Byłby elastyczny . Nie widzę wewnątrz ...
Hatsan 125 TH 6.35 , No name 6x42 .
Rlyeh

No właśnie nie znalazłem dzisiaj oringa 5 x 3 z materiału niegumianego, jutro będę poszukiwał dalej. Guma może być ścinana i szarpana, a jakiś elastomer lub coś podobnego jak raz zostanie przetarty, to nie będzie się strzępił.
Za podkładkę dzięki, ale nie mam jej na czym wybić. A 3 x 2 - za mały będzie.

Oddałem dzisiaj parę strzałów bez uszczelki, i jestem trochę zaskoczony. W sumie nic się nie zmieniło. Czyli albo stara uszczelka w ogóle nie uszczelniała, albo... brak mi pomysłów ;)

Sprawdzę tylko co to symering, i zaraz napiszę ;) edit: mógłby pasować, ale po pobieżnym przejrzeniu netu nie wiem, czy w sklepie znajdę takie małę rozmiary.
Fotę elementu na którym to siedzi załączę wieczorem.
Abenader

Post autor: Abenader »

Takie małe pizdryki to może uszczelniacze zaworów głowicy silnika ... To też symeringi .
Hatsan 125 TH 6.35 , No name 6x42 .
Rlyeh

No u mnie w mieście to jakiś dramat jest, albo nie wiedzieli co to oring, albo co to ertalon, albo nie ma rozmiarów.

Tak czy inaczej element, na którym ma być ta uszczelka, wygląda tak:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
krystian

Post autor: krystian »

Jak będę miał chwilkę czasu na warsztacie to Ci dorobię.

Mam pod ręką czarny i biały polamid - czarny trochę twardszy i lepiej sie obrabia ale wybieraj co wolisz .

K
Lgm2 + Doc
Rlyeh

Byłbym mocno bardzo wdzięczny.
Baobab
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Baobab »

A może po prostu utnij z przewodu paliwa . Kiedyś było tego trochę po sklepach motoryzacyjnych.
Rlyeh

No niestety z uszczelek od Krystiana nic nie wyszło, serwis też urwał korespondencję. Poradziłem sobie wykorzystując strzykawkę.

Obrazek

Konkretniej cześć wskazaną. Działać działa, ale to tak profesjonalne rozwiązanie że och ach.
Tak więc temat nadal aktualny. Potrzebuję

Obrazek

A - 5,1 mm
B - 4 mm
C - 4 i wiecej mm, potnę i wyjdzie więcej sztuk.
miki

Post autor: miki »

Oringi się wymiaruje średnicą wewnętrzną i grubością wałka - oring 3x2 ma całkowity wymiar zewnętrzny 7 mm

Osobiście wykonywałbym tę uszczelkę albo z oringa 2,5x2 albo brutalnie z dwu-trzech warstw koszulki termokurczliwej. Dotaczanie tego z ertalonu jest możliwe, ale cięzko o fachowca, który tego dokona.
Rlyeh

Wyszły moje braki w wiedzy, nie wiedziałem jak to fachowo opisać.
W koszulkę termokurczliwą nie wierzę, już próbowałem i nie jest to zbyt pewne rozwiązanie. To co mam teraz też zresztą nie, ale jakoś tak bardziej solidnie wygląda. No nic, może ktoś tu zajrzy.
Baobab
Ściepnik
Ściepnik

Koszulka igelitowa z kabla elektrycznego albo z przewodu antenowego do CB radia (ma 5 mm).Łatwo wejdzie na ciepło.
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

Masz tu adres może tam znajdziesz coś jak wejdziesz na stronkę z boku wejdź na WYCINANIE USZCZELEK http://www.instalgum.pl/ może to Ci pomoże rozwiązać problem.
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
Baobab
Ściepnik
Ściepnik

Sewerynie, użyj o'ringa od zapalniczki gazowej . Znajdziesz ją w zwykłej jednorazówce na krzesiwko w zaworku. Sprawdzałem ,po założeniu na średnicę
4mm ma 5mm i ciut. I nie marudź już. :D