Mam pytanie: Jaka sprężyna jest lepsza podwójna (mała w dużej),
Czy dzielona (jedna łączona z drugą)?
Jaka sprężyna lepsza
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Jaka sprężyna lepsza
Lider 44 (4,5mm)+ PP 3-9x32
-
- Ściepnik
-
Re: Jaka sprężyna lepsza
Pewnie jedno jak i drugie rozwiązanie jest dobrym, nie mniej to pierwsze rozwiązanie jest zdecydowanie droższe w wykonaniu stosują to w np Diana 6/6G/6M ,Anschütz LG 380sniper31 pisze:Mam pytanie: Jaka sprężyna jest lepsza podwójna (mała w dużej),
Czy dzielona (jedna łączona z drugą)?
A jeśli myślimy o sprężynie podwójnej mała w dużej w wersji oferowanej na allegro to zdecydowanie taki tuning mija się z celem i kończy się wielkim rozczarowaniem

Miałem już okazje poprawiać karabinek z pseudo podwójną sprężyna ! konkretnie był to Hatsan i wszystko zakończyło się na założeniu poczciwej pojedynczej Otevy 70SC i zestawu prowadnic.
Natomiast to drugie rozwiązanie miałem okazje wielokrotnie sprawdzić w HW97k i powiem że czuć różnice miedzy sprężyna podwójną prawo i lewo skrętną a pojedyncza. Zastosowałem również takie rozwiązanie w AirMasterze 300 ale w przypadku tego karabinka poprawa kultury pracy nie była odczuwalna ? Myślę że generalnie jest to efektem niższej kultury pracy tego karabinka w porównaniu do HW97
HW 100S FSB 4-16X50
HW 97K 3,5-10x40
AirArms ProSport 4-12x40
BSA Lightning XL 3-9x40
HW 97K 3,5-10x40
AirArms ProSport 4-12x40
BSA Lightning XL 3-9x40
-
No nie wiem czy taka droga to impreza
u mnie na targu ruskie sprzedają wiatrówki i części też mają, są tanie bo sprężynę kupiłem za 20zł
Mój znajomy ma sprężyne w sprężynie i mówił że butelkę z wodą przebija:?
tylko tylę że na początku trochę chrupoczę jak się ładuje, i musiał też sprężynkę do spustu dorabiać bo oryginalna pękła na pierwszym naciągnięciu:?
mówie o zwykłych tanich Liderach z dolnym naciągiem.
Pytanie: czym i jak obliczacie moc wystrzału

Mój znajomy ma sprężyne w sprężynie i mówił że butelkę z wodą przebija:?
tylko tylę że na początku trochę chrupoczę jak się ładuje, i musiał też sprężynkę do spustu dorabiać bo oryginalna pękła na pierwszym naciągnięciu:?
mówie o zwykłych tanich Liderach z dolnym naciągiem.
Pytanie: czym i jak obliczacie moc wystrzału

Ostatnio zmieniony 2010-05-23, 02:51 przez sniper31, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- słaby to wskaźnik mocy.sniper31 pisze:butelkę z wodą przebija
Moja QB78 napędzana CO2 też przebija plastikową butelkę z wodą na wylot.
A ma około 8-9 J czyli połowę limitu.
o matko jedyna, to zaraz bebechy szlag trafi bo tam w środku to materiał lichy (wiem bo mam)sniper31 pisze:na początku trochę chrupoczę jak się ładuje
do tego potrzebne będzie Ci chrono a ono kosztuje więcej niż 3 Lidery44 razem wzięte.sniper31 pisze:Pytanie: czym i jak obliczacie moc wystrzału
Chyba że masz od kogo pożyczyć.
-
Siemka
na pytania:
Nie nie mam od kogo pożyczyć bo mało kto zajmuje się wiatrówkami mojej okolicy na poważnie, dzieciaki latają i strzelają do autobusów oczywiście policji to nie obchodzi, może
nawet to dzieciaki policjantów to robią bo nikt nie chce na ten temat nic mówić...
Sprężyna się dotarła i nie chrupocze, trzeba tylko było dobrze przetowotować.
Jak wyciszyć tłok? jakieś specjalne podkładki są czy poprostu dokleić z gumy???

Nie nie mam od kogo pożyczyć bo mało kto zajmuje się wiatrówkami mojej okolicy na poważnie, dzieciaki latają i strzelają do autobusów oczywiście policji to nie obchodzi, może
nawet to dzieciaki policjantów to robią bo nikt nie chce na ten temat nic mówić...
Sprężyna się dotarła i nie chrupocze, trzeba tylko było dobrze przetowotować.
Ostatnio zmieniony 2010-05-23, 02:52 przez sniper31, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ściepnik
Warto nieco poczytać.sniper31 pisze: Sprężyna się dotarła i nie chrupocze, trzeba tylko było dobrze przetowotować.
http://kanciapka.cba.pl/index.php?str=PET
http://kanciapka.cba.pl/index.php?str=PET
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn...