Problem z Crossman C11
Moderator: Hiszpan63
-
Problem z Crossman C11
Więc tak:
Miałem taki problem, mianowicie przy wkładaniu magazynka mechanizm nie zatrzaskiwał go w środku, przez co nie można było nawet wystrzelić. Co powinienem zrobić? Rozkręciłem wiatrówkę, poczyściłem wszystko, pomocowałem dokładniej i teraz mam taki problemik, mianowicie nie jestem pewny do tego jak to złożyć. A intryguje mnie mianowicie taka malutka sprężynka, aczkolwiek byłbym zachwycony gdybym dostał jakieś schematy albo zdjęcie chociaż jak powinno to wyglądać i co gdzie leżeć. No i oczywiście o poradę w sprawie w/w.
Miałem taki problem, mianowicie przy wkładaniu magazynka mechanizm nie zatrzaskiwał go w środku, przez co nie można było nawet wystrzelić. Co powinienem zrobić? Rozkręciłem wiatrówkę, poczyściłem wszystko, pomocowałem dokładniej i teraz mam taki problemik, mianowicie nie jestem pewny do tego jak to złożyć. A intryguje mnie mianowicie taka malutka sprężynka, aczkolwiek byłbym zachwycony gdybym dostał jakieś schematy albo zdjęcie chociaż jak powinno to wyglądać i co gdzie leżeć. No i oczywiście o poradę w sprawie w/w.
-
-
Szukałem. Owszem, pytanie o schematy padło, ale odpowiedź padła na maila, z tego co się orientuję. W googlach nie mogłem znaleźć ;/ Próbowałem Crosman C11 schematy, wnętrze, aż w końcu wpadłem na to forum. Jeżeli byłoby coś na forum, prosiłbym o linka, bo za chiny nie moge znaleść ;/
EDIT: Przywitałem się w przywitalni, zgodnie ze zwyczajem. A co do początku tematu, to bardzo przepraszam i witam się teraz
Dzień dobry
. Heh... Pod latarnią najciemniej. Wydaje mi sie, ze znalazlem po wpisaniu "złożyć c11"
Aczkolwiek pytanie odnosnie magazynka pozostaje...
EDIT: Przywitałem się w przywitalni, zgodnie ze zwyczajem. A co do początku tematu, to bardzo przepraszam i witam się teraz

-
Miałem podobny problem, złamał mi się "haczyk" na sprężynkę trzymającą magazynek. Nie przebierając w środkach odgiąłem ze dwa zwoje sprężynki i wkręciłem małą śrubką w plastik... działa
Co do schematów rzeczywiście jest tego nie wiele.
Najlepiej porób zdjęcia i opisz z czym masz kłopot. Jakoś pomożemy.

Co do schematów rzeczywiście jest tego nie wiele.
Najlepiej porób zdjęcia i opisz z czym masz kłopot. Jakoś pomożemy.

Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
-
-
-
-
C 11, bym na Twoim miejscu od razu wyrzucił, głosny jak pistolet w dodatku idą momentalnie uszczelki, a zostaw jeszcze gaz nabity na pare dni, to masz po pistoleciku
w instrukcji nawet pisze nie trzymać nabitego powyżej 24 godzin (jak dobrze pamiętam) miałem to coś i sie szybko pozbyłem

Osiąganie zwycięstwa w zwykły sposób nie stanowi szczytu osiągnięć. Sun Tzu
-
Potwierdzam. Co do fotek to mam tylko taką na której niestety niewiele widać.Nelo pisze: Tam gdzie przycisk do zwalniana magazynka, opierała się na nim sprężynka, a z drugiej strony leżała na półeczce chyba..

A z wyrzucaniem C11 bym się nie spieszył- poza awarią tego samego elementu co u Kol.Nelo (tyle że ja dokupiłem zapasowy element w M.....a) mimo że prawidłowe włożenie sprężynki spustu po rozbiórce przyprawiło mnie o siwe włosy

pozdrawiam
Marek
Marek
WRESZCIE Vz.47
, FWB300S, Slavia631 i 634 ze szkłem,Iżyk 22,Łucznik wz.70, Beretta Elite, stado Crosmanów, LOV-2 o zasięgu rażenia 2 m 
WRESZCIE Vz.47

-
- Ściepnik
-