Problem z Crossman C11

Moderator: Hiszpan63

Jabber

Problem z Crossman C11

Post autor: Jabber »

Więc tak:
Miałem taki problem, mianowicie przy wkładaniu magazynka mechanizm nie zatrzaskiwał go w środku, przez co nie można było nawet wystrzelić. Co powinienem zrobić? Rozkręciłem wiatrówkę, poczyściłem wszystko, pomocowałem dokładniej i teraz mam taki problemik, mianowicie nie jestem pewny do tego jak to złożyć. A intryguje mnie mianowicie taka malutka sprężynka, aczkolwiek byłbym zachwycony gdybym dostał jakieś schematy albo zdjęcie chociaż jak powinno to wyglądać i co gdzie leżeć. No i oczywiście o poradę w sprawie w/w.
koruss89

Post autor: koruss89 »

Witaj . A szukalas dobrze na FORUM ?? albo google

[ Dodano: 2010-05-13, 21:37 ]
No i tak na przyszlosc , pewnie nikt by sie nie obrazil jak bys sie przywital :mrgreen:
Dyszka i do przodu ;)
Kral 02 Wood 4.5 Tuning GAMO 9X32
Sharp Innova 5.5 Leapers 3-9x32 AO
Crosman 357, BLOW POWER AIR 4.5
Chineczka 4.5
Jabber

Szukałem. Owszem, pytanie o schematy padło, ale odpowiedź padła na maila, z tego co się orientuję. W googlach nie mogłem znaleźć ;/ Próbowałem Crosman C11 schematy, wnętrze, aż w końcu wpadłem na to forum. Jeżeli byłoby coś na forum, prosiłbym o linka, bo za chiny nie moge znaleść ;/

EDIT: Przywitałem się w przywitalni, zgodnie ze zwyczajem. A co do początku tematu, to bardzo przepraszam i witam się teraz :P Dzień dobry :). Heh... Pod latarnią najciemniej. Wydaje mi sie, ze znalazlem po wpisaniu "złożyć c11" :P Aczkolwiek pytanie odnosnie magazynka pozostaje...
Awatar użytkownika
Nelo

Post autor: Nelo »

Miałem podobny problem, złamał mi się "haczyk" na sprężynkę trzymającą magazynek. Nie przebierając w środkach odgiąłem ze dwa zwoje sprężynki i wkręciłem małą śrubką w plastik... działa :mrgreen:
Co do schematów rzeczywiście jest tego nie wiele.
Najlepiej porób zdjęcia i opisz z czym masz kłopot. Jakoś pomożemy. ;)
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
koruss89

Post autor: koruss89 »

Bardzo bym chcial pomoc ale nie mam zielonego pojecia o tego typu wiatrowke .
Dyszka i do przodu ;)
Kral 02 Wood 4.5 Tuning GAMO 9X32
Sharp Innova 5.5 Leapers 3-9x32 AO
Crosman 357, BLOW POWER AIR 4.5
Chineczka 4.5
Jabber

a gdzie owy haczyk?
Awatar użytkownika
Nelo

Post autor: Nelo »

Teraz w śmieciach :D .
Tam gdzie przycisk do zwalniana magazynka, opierała się na nim sprężynka, a z drugiej strony leżała na półeczce chyba.. nie pamietam już, a nie mam pistola pod ręką. Jakbym miał fotkę ... :roll:
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
Jabber

Ok, znalazłem to, już zrobiłem xD Chyba xD

[ Dodano: 2010-05-13, 23:03 ]
Jednak kicha. Poskładałem wsystko i dalej to samo. Magazynek nie zatrzaskuje się.

[ Dodano: 2010-05-13, 23:19 ]
Ok, wiem co jest nie tak. Chyba nawet ten sam chaczyk sie ulamal. Musze jakas pozioma blaszkę przylutować.
Awatar użytkownika
bastek_34_WALCZ

Post autor: bastek_34_WALCZ »

C 11, bym na Twoim miejscu od razu wyrzucił, głosny jak pistolet w dodatku idą momentalnie uszczelki, a zostaw jeszcze gaz nabity na pare dni, to masz po pistoleciku :) w instrukcji nawet pisze nie trzymać nabitego powyżej 24 godzin (jak dobrze pamiętam) miałem to coś i sie szybko pozbyłem
Osiąganie zwycięstwa w zwykły sposób nie stanowi szczytu osiągnięć. Sun Tzu
Awatar użytkownika
tomcat

Post autor: tomcat »

Nelo pisze: Tam gdzie przycisk do zwalniana magazynka, opierała się na nim sprężynka, a z drugiej strony leżała na półeczce chyba..:roll:
Potwierdzam. Co do fotek to mam tylko taką na której niestety niewiele widać.
Obrazek

A z wyrzucaniem C11 bym się nie spieszył- poza awarią tego samego elementu co u Kol.Nelo (tyle że ja dokupiłem zapasowy element w M.....a) mimo że prawidłowe włożenie sprężynki spustu po rozbiórce przyprawiło mnie o siwe włosy :evil: to służy mi już półtora roku.O ile w półrocznej równie badziewnej Beretcie Elite II co chwila blokują się przy strzale kulki to Crosik jak pluł BB-kami na wszystkie strony w młodości tak równie dziarsko robi to teraz. :mrgreen:

pozdrawiam
Marek
Marek

WRESZCIE Vz.47 :mrgreen:, FWB300S, Slavia631 i 634 ze szkłem,Iżyk 22,Łucznik wz.70, Beretta Elite, stado Crosmanów, LOV-2 o zasięgu rażenia 2 m :P
Baobab
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Baobab »

Bastek napisał wyrzuć , ale nie dopisał "i napisz gdzie" to podjadę. :mrgreen:
Jabber

Więc poszła ta część, która jest na zdjęciu, ten właśnie dzyndzelek przy przycisku do uwalniania magazynku. Właśnie też myżlałem o mi.....i, postram się zdobyć tą część. A mógłby mi ktoś zmierzyć suwmiarką dokładne wymiary tego haczyka? Może bym coś przylutował ^^