Oczywiście można nosić rożnego typu zawieszki pudełeczka itp. Problem jest tego typu że jeśli się czegoś takiego nie posiada to często śrut pozostaje w kieszeniach spodni koszul i innej garderoby

Często także ten śrut wylatuje z kieszeni i poniewiera się po podłodze, fotelu lub na kanapie, a wtedy to już gorzej bo narażamy się żonie

Dziś żona była na zakupach i kupiła córce lizak z zabawką Chupa Chups

I doznałem olśnienia bawiąc się opakowaniem od tego lizaka !
Myślę przecież to pudełeczko doskonale nadaje się na dystrybutor śrutu i można je zamontować na smyczy jako zawieszka ;laughing:
Pudełeczko jest pozostałością po lizaku a lizaka możemy dac dziecku żonie albo kochance

Co nam będzie potrzebne do zrobienia dystrybutora na śrut :
Wspomniany lizak Chupa Chups, smycz, no i z narzędzi wiertarka i wiertło fi 1-1,5mm
[center]

Rozkładamy pudełeczko, lizaka wydajemy

[center]

Wiercimy dwa otworki przez które przełożymy sznureczek od zawieszki od smyczy
[center]

Rozkładamy i rozwiązujemy zawieszkę od smyczy
[center]

Przekładamy sznureczek przez wywiercone otworki a następnie zawiązujemy na supełek i polecam lekko podpalić zapalniczki żeby na końcu supła nitki się stopiły w kulkę. Nie będzie nam się rozwiązywać

[center]

Składamy wszystko do kupy i mamy już zawieszkę dystrybutor gotowy

[center]

Śrut się bardzo dobrze wyciąga z pudełeczka, wystarczy odwrócić pudełko otworem do dołu a w sytuacji kiedy nie wylatuje należy kilka razy pokręcić pudełkiem i śrut się wysypuje

[center]

[/center]
Całość jest tania szybko się to wykonuje max 5 minut, bardzo dobrze prezentuję :-D jest wygodne w użytkowaniu, można wykonać sobie kilka takich pudełeczek na rożne rodzaje śrutu.
Sprawdza się przy śrucie 4,5mm ale myślę że jeśli ktoś będzie chciał użyć takiego pudełeczka do śrutu 5,5mm wówczas musi nieco skrócić ta rurkę przez która się wysypuje śrut, ponieważ bliżej pojemniczka ta rurka zwiększa swoja średnice

[center]

Pozdrawiam DoktorPio