taśma izolacyjna pod pierścień prowadzący

Można wpisywać tu rady które przydadzą sie nowym posiadaczom wiatrówek. Rady związane z użytkowaniem wiatrówki jak również z bezpieczeństwem podczas strzelania.

Moderator: Hiszpan63

bandit88

taśma izolacyjna pod pierścień prowadzący

Post autor: bandit88 »

witam od dwóch miesięcy jestem posiadaczem tuningowanej (pff) slavi 634, tak ją w Gdyni stuningowali ,że dali prowadnicę o szer. 13mm (powinno być 12,6mm) prowadnica wychodzi ,ale trzeba do tego użyć kombinerek i sporej sporej siły, do tego dali mi niby nowy pierścień prowadzący , który okazał się fabrycznym pierścieniem który ma 24,35mm a tłok ma przy końcu 24,75mm, i teraz moje pytanie brzmi czy mogę pod pierścień prowadzący dać taśmę izolacyjną jedną warstwę ? w sumie już to zrobiłem i jest teraz idealnie 25mm, tylko jeszcze nie złożyłem wiatrówki, czy po jakimś czasie taśma się wytrze lub zdeformuje?(mi się wydaje że nie powinna, a jak tak to zawsze można założyć nową) zrobił bym nowy pierścień prowadzący ,ale tokarze u mnie w mieście takimi bzdurami za 5zł się nie zajmują :) . może macie jakieś patenty gdzie można kupić coś przypominające pierścień do slavi , wiadomo zawsze można co nieco delikatnie zeszlifować , tak jak zrobiłem to z prowadnicą (12,6mm) i teraz sprężynka fajnie mi na tym chodzi , mam nadzieję , że slavia przestanie mi bić w prawo
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

bandit88 pisze:czy mogę pod pierścień prowadzący dać taśmę izolacyjną jedną warstwę ? w sumie już to zrobiłem i jest teraz idealnie 25mm,
W sumie możesz , jeżeli jak piszesz , udało Ci się dobrać odpowiedni wymiar to ok. A na skutek ciepła taśma izolacyjna może , choć nie musi , się zdeformować.
bandit88 pisze:mam nadzieję , że slavia przestanie mi bić w prawo
A co ma prowadnica i tłok do bicia w prawo ? :shock: Raczej masz problem z luzem na kostce lufy lub skrzywioną lufę. Chyba , że miałeś na myśli cykl strzału powodujący szarpnięcie karabinka wokół osi na prawo ; pomogą podkładki ślizgowe na końcach sprężyny. I jeszcze wypadałoby się przywitać w odpowiednim dziale :D
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
bandit88

tak tak, miałem na myśli cykl strzału , wstawiłem już podkładki i lekko zeszlifowałem prowadnicę juto się okaże czy winą prawego bicia była za duża co do swojej szerokości prowadnica i brak podkładek
p.s. zamiast taśmy izolacyjnej użyłem taśmy teflonowej, która pod wpływem ciepła co nieco się utwardza
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

hiszpan63 pisze:I jeszcze wypadałoby się przywitać w odpowiednim dziale
Przemek, daj sobie spokój :/

bandit zakłada ten temat na kilku forach
bandit88

jeżeli przez dłuży czas nie uzyskałem odpowiedzi na moje pytanie , to dlaczego nie miałby dać tego tematu na innym forum, (kto pyta nie błądzi) ,a tak po za tematem dzięki za podpowiedz hiszpan63 !!!
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

Widzisz nie każdy czeka na Twoje pytanie do 24, forum to nie zakład pracujący w systemie 3 zmianowym, nikt nie ma tu obowiązku dyżurować i odpowiadać po minucie od ukazania się tematu. Trzeba być cierpliwym, nie jesteś pępkiem świata.
guntuning.com
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

bandit88, No to chyba trochę przeginasz Kolego :shock: http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=65054 :x Otrzymałeś konkretną odpowiedż na Naszym forum na niemal godzine wcześniej niż gdzieś tam. Teraz myślę , że nie oczekiwałeś porady , a jedynie potwierdzenia co jednakże również otrzymałeś....zatem życzę Ci dobrej zabawy w innej "piaskownicy".........
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

Kolega się poskarżył na iwebie jacy z nas delikatnie mówiąc nieżyczliwi ludzie. Tylko nie doczekał się współczucia, straszne. :-?
guntuning.com
Awatar użytkownika
Cezar

Post autor: Cezar »

:mrgreen:
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...

żyj , a nie istniej
PS+GS
Jamba

Post autor: Jamba »

Nie no... bezczelność ludzka nie zna granic :x Masakra Panowie... :shock:
Falcon 25Cs+Leapers 3x9-40AO R/G
koscielski8

Post autor: koscielski8 »

Czemu mi sie wydaje ze ten sam człowiek ogląda ten temat i pewnie zaczyna "nowe życie" (hehe) na naszym forum pod innym nickiem? ;D