taśma izolacyjna pod pierścień prowadzący
Moderator: Hiszpan63
-
taśma izolacyjna pod pierścień prowadzący
witam od dwóch miesięcy jestem posiadaczem tuningowanej (pff) slavi 634, tak ją w Gdyni stuningowali ,że dali prowadnicę o szer. 13mm (powinno być 12,6mm) prowadnica wychodzi ,ale trzeba do tego użyć kombinerek i sporej sporej siły, do tego dali mi niby nowy pierścień prowadzący , który okazał się fabrycznym pierścieniem który ma 24,35mm a tłok ma przy końcu 24,75mm, i teraz moje pytanie brzmi czy mogę pod pierścień prowadzący dać taśmę izolacyjną jedną warstwę ? w sumie już to zrobiłem i jest teraz idealnie 25mm, tylko jeszcze nie złożyłem wiatrówki, czy po jakimś czasie taśma się wytrze lub zdeformuje?(mi się wydaje że nie powinna, a jak tak to zawsze można założyć nową) zrobił bym nowy pierścień prowadzący ,ale tokarze u mnie w mieście takimi bzdurami za 5zł się nie zajmują . może macie jakieś patenty gdzie można kupić coś przypominające pierścień do slavi , wiadomo zawsze można co nieco delikatnie zeszlifować , tak jak zrobiłem to z prowadnicą (12,6mm) i teraz sprężynka fajnie mi na tym chodzi , mam nadzieję , że slavia przestanie mi bić w prawo
-
- Ściepnik
W sumie możesz , jeżeli jak piszesz , udało Ci się dobrać odpowiedni wymiar to ok. A na skutek ciepła taśma izolacyjna może , choć nie musi , się zdeformować.bandit88 pisze:czy mogę pod pierścień prowadzący dać taśmę izolacyjną jedną warstwę ? w sumie już to zrobiłem i jest teraz idealnie 25mm,
A co ma prowadnica i tłok do bicia w prawo ? Raczej masz problem z luzem na kostce lufy lub skrzywioną lufę. Chyba , że miałeś na myśli cykl strzału powodujący szarpnięcie karabinka wokół osi na prawo ; pomogą podkładki ślizgowe na końcach sprężyny. I jeszcze wypadałoby się przywitać w odpowiednim dzialebandit88 pisze:mam nadzieję , że slavia przestanie mi bić w prawo
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
tak tak, miałem na myśli cykl strzału , wstawiłem już podkładki i lekko zeszlifowałem prowadnicę juto się okaże czy winą prawego bicia była za duża co do swojej szerokości prowadnica i brak podkładek
p.s. zamiast taśmy izolacyjnej użyłem taśmy teflonowej, która pod wpływem ciepła co nieco się utwardza
p.s. zamiast taśmy izolacyjnej użyłem taśmy teflonowej, która pod wpływem ciepła co nieco się utwardza
-
-
-
- -#Złoty Dobromir
-
- Ściepnik
bandit88, No to chyba trochę przeginasz Kolego http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=65054 Otrzymałeś konkretną odpowiedż na Naszym forum na niemal godzine wcześniej niż gdzieś tam. Teraz myślę , że nie oczekiwałeś porady , a jedynie potwierdzenia co jednakże również otrzymałeś....zatem życzę Ci dobrej zabawy w innej "piaskownicy".........
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
-
- -#Złoty Dobromir
-
-
-