Problem z Crosmanem C11

Moderator: Hiszpan63

fryc08

Problem z Crosmanem C11

Post autor: fryc08 »

kurcze pojawil sie problem... Rozgrzełem w goracej wodzie gaz tak z 5min wsadziłem go do pistoletu zaladowałem magazynek odbezpieczyłem no i chce oddac strzal a tu nic drugi raz naciskam spust nadal nic wyciagam magazynek a tam sruty wzielo a nic z lufy nie wylecialo. z wyciagnietym magazynkiem strzelam i nic, drugi strzal i wystrzeliwuje dwa sruty. Znowu wlozyłem magazynek to tylko huk jest a srut nie wylatuje nawet jak jeden wloze do magazynka. Sprawa wyglada tak zeby strzelic to wkladam jeden srut do magazynka naciskam spust wyciagam magazynek(pusty) i naciskam spust to wtedy wylatuje srut. Co moze byc nie tak? Robie coś zle?

To moja pierwsza wiatrówka wieć może czegoś prostego nie umiem
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Qurcze, jak się masz, chłopie kochany, qurczę :-?
fryc08

Sory za to "kurcze" ale to z nerwów
Awatar użytkownika
green_thunder

Nie, nie chodzi o "kurczę", lecz zwyczaje z czatu. Zwykle najpierw witamy sie we właściwym dziale, z lekka przybliżamy swoją sylwetkę, potem piszemy w temacie ;)
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

1) Przecinki, bo się źle czyta i można źle zrozumieć.
2)
Rozgrzełem w goracej wodzie gaz tak z 5min wsadziłem go do pistoletu
Co za idiota powiedział Ci, żeby tak robić?
fryc08

yhym. No wiem że są takie zwyczaje tylko nie chcialem czasu tracić, bo potrzebuje pilnie rady od fachowców. Ale jakoś nie mogę znaleść takiego działu zapoznawczego

[ Dodano: 2010-03-26, 09:45 ]
A przed zakupem wiatrówki tak wyczatłem gdzieś w internecie że sie tak niby robi zeby lepiej strzelał.
Awatar użytkownika
green_thunder

fryc08 pisze:gdzieś w internecie
Ale chyba nie na żadnym forum strzeleckim. Jedyne, co można zrobić, to trzymać pistolet za paskiem na brzuchu, żeby nie marzł. A Twój, to chyba reklamować trzeba.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

fryc08, Kolego , tutaj podobnie ,jak na innym forum na którym prosiłeś o poradę, obowiązują zasady poprawności języka polskiego. Z tego bełkotu powyżej niewiele można pojąć , ale coś mi się widzi , że masz w tym pistolecie spore nieszczelności i być może drobny problem z magazynkiem i podajnikiem śrutu. Trzeba rozebrać , sprawdzić czy wszystko spasowane jak należy , czy nie ma jakiś zadziorów blokujących śrut. Zanim jednak rozbierzesz pistolet spróbuj załadować magazynek lekko naoliwionymi śrutami i wystrzel. Jak nie pomoże to do roboty......A i wypadało by się przywitać w odpowiednim dziale....to nie supermarket z działem obsługi klienta....
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
fryc08

Nie wiem czy na forum ale na pewno nie na tym forum. Z reklamacja bedzie ciężko, bo nie była ona w sklepie kupowana
Awatar użytkownika
green_thunder

Przyjrzyj się dobrze magazynkowi, może masz mozliwość wypróbowania innego?
fryc08

Spróbuje zrobić tak. Nasmaruje troche śruty i spróbuje strzelić. A jak nie to rozkrecę pistolet wyczyszczę lufę i ten łącznik co podaje śruty z magazynku do lufy(sory za brak fachowych nazw ale nie wiem jak to nazwac)

[ Dodano: 2010-03-26, 09:57 ]
Niestety nie mam takiej mozliwosci. Ale nie wiem czy to normalne w tych pistoletach czy nie ale śruty w nim nie leżą tak równo w rzadku tylko tek troche na boki schodzą.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

fryc08 pisze: śruty w nim nie leżą tak równo w rzadku tylko tek troche na boki schodzą.
Zaraz zaraz , przecież c11 jest na kulki bb , to z czego ty strzelasz ????
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
fryc08

sory znowu żle sie wyraziłem. Tak masz racje są to kulki. Tylko jakoś wszedzie na to mówią śruty
Awatar użytkownika
SlaweQ
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: SlaweQ »

Jakby kolega jednak zechciał się przedstawić to poniżej link do 'Przywitalni'

http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=18

Powodenia z uruchomieniem pistola.

Uczę się strzelać od nowa 8-)
fryc08

SlaweQ zaraz to zrobię tylko może zamieszcze zdjęcie tych kulek w magazynku bo to mi sie nie podoba.