Witam wszystkich.
W wędkarstwie łowienie ryb przy pomocy sztucznych much, często wykonanych przez samego wędkarza, jest postrzegane jako kwintesencja sztuki łowieckiej.
Ja proponuję polowanie na papierowe muchy przy pomocy naszych ukochanych dmuchawek, często przez właściciela udoskonalanych
Tu małe przypomnienie, że w Polsce zabronione jest polowanie przy pomocy wiatrówek.
Na temat strzelania do plansz z imitacjami much natknąłem się na którymś z forów strzeleckich, przy okazji poszukiwania wiedzy z garnkiem zupy za pan brat.
Przypomniałem sobie o tych planszach, gdy po kolejnej wystrzelanej paczce śrutu stwierdziłem, że strzelanie do tarcz typowo strzeleckich nie jest tym, co tygrysy lubią najbardziej.
Na początek wstawiam fotki dwóch plansz (są one z dwoma rozmiarami much) wystrzelanych z pistoletu HW70, śrutem H&N Diablo Sport, dystans 5m, pozycja stojąca z jednej ręki.
Na drugiej fotce dziurki po śrucie nie są już takie ładne, ponieważ śrutochwyt z pudełka po pizzy przypominał ser szwajcarski. Tarcze drukuje sobie w pracy na zwykłym papierze.
Poniżej podaje pliki pdf do ściągnięcia z planszami, o których była wyżej mowa.
Życzę wszystkim owocnego "polowania", prawdziwe muchy i tak teraz śpią, więc nie pójdą ze skargą na nas do "Organizacji Obrony Praw Much"
Cele alternatywne - Fly Hunting
Moderator: Hiszpan63
-
- Ściepnik
Cele alternatywne - Fly Hunting
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uczę się strzelać od nowa
-
- Ściepnik
-
- -#Złoty Dobromir
-
-
-
-
-
Panowie, jak zaczniecie trafiać w wydrukowane pchły z 50m, to ja swoją gwintówkę wsadzę lufą do dołu w ziemię i posadzę obok pomidora...
Pozdrawiam
KWP
Pozdrawiam
KWP
PFTA
http://orzel.org.pl
http://orzel.org.pl
-
Ja też prawdziwego motyla zastrzeliłem.daras pisze:Troszkę ich zestrzeliłeś, przynajmniej będzie ich mniej na wiosnę
Siedział sobie jakieś 5 m przede mną ,przecież go nie trafię -pomyślałem
...............
niestety -trafiony w kadłubek-tylko skrzydełka zostały
szkoda mi go
były kochane 9,był szmelc,był FWB 300,jest Baikal 512M i do tego dodam inne wyzwanie ...