Witam, szukam dobrej lunety ze zmiennym powiększeniem najlepiej do 16x i co jak dla mnie najważniejsze z siatką celowniczą podobną jak u OPTISAN VIPER przynajmniej coś w tym stylu, jeżeli trzeba więcej wydać to spoko.
Wyczytałem że te lupki Viper nie są warte swojej ceny i przy największym powiększeniu robi się mleko, ale to tylko moja wypowiedź i może to być nie prawda czekam na propozycje
z góry dziękuję
[ Dodano: 2010-03-03, 21:44 ]
Przepraszam nie podałem ceny, więc jestem skłonny wydać 500zł jak powyżej jeżeli trzeba więcej to ok
Luneta na S400 Classic
Moderator: Hiszpan63
-
-
- -#Srebrny Dobromir
Cóż... za 500 zł ciężko będzie znaleźć lupkę z powiększeniem x16 i do tego "dobrą". Ja na swoim S400 mam Weavera V16. 4-16x40 AO . IMHO bardzo zacna lupka. Cena za nową 1300zł. Mam też w domciu Leapers'a Swat 3-12x44 SF Też niezła. Nie jest to Weaver ale całkiem przyzwoity obraz. Cena za nową coś koło 950 zł:mrgreen: Gabarytowo praktycznie jednakowe.
Na marginesie, kupiłem nowego V16 z krzyżem .223 Balistic Plex i wkrótce stary V16 i Leapers będzie na sprzedaż
Na marginesie, kupiłem nowego V16 z krzyżem .223 Balistic Plex i wkrótce stary V16 i Leapers będzie na sprzedaż
-
-
Znalazłem ten stary temat to go zreanimuję bo potrzebuję Waszej porady.
Kupiłem 400F i potrzebuję teraz na niego wsadzić lunetę. Do tej pory w zasadzie byłem zdecydowany na DOCa 3-9X40 ale zacząłem kombinować, że do strzelania rekreacyjnego (pewnie głównie na bemowie ) to chyba jednak wolałbym coś z AO i może jednak z większym powiększeniem niż 9.
Górny próg mojego budżetu to około 600 zł. W sumie tak sobie patrzyłem i znalazłem Delta Optical Classic 3-12x42, która jeśli dobrze patrzę to ma AO. 650 nówka w sklepie. Co moglibyście zaproponować/polecić do tego limitu? A może ktoś z Was ma coś ciekawego do sprzedania?
Przy okazji dopiszę, że potrzebuję też kupić butlę (4 L, 300 bar, z legalizacją), przetoczkę, montaż i pokrowiec
Kupiłem 400F i potrzebuję teraz na niego wsadzić lunetę. Do tej pory w zasadzie byłem zdecydowany na DOCa 3-9X40 ale zacząłem kombinować, że do strzelania rekreacyjnego (pewnie głównie na bemowie ) to chyba jednak wolałbym coś z AO i może jednak z większym powiększeniem niż 9.
Górny próg mojego budżetu to około 600 zł. W sumie tak sobie patrzyłem i znalazłem Delta Optical Classic 3-12x42, która jeśli dobrze patrzę to ma AO. 650 nówka w sklepie. Co moglibyście zaproponować/polecić do tego limitu? A może ktoś z Was ma coś ciekawego do sprzedania?
Przy okazji dopiszę, że potrzebuję też kupić butlę (4 L, 300 bar, z legalizacją), przetoczkę, montaż i pokrowiec
S400 F + DOT 4-16X42