Piekielna sprężyna
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Piekielna sprężyna
Marzenie o pcp rozwiała cena. Teraz szukam mocnej wiatrówki sprężynowej.
Mam co do niej kilka wymagań.
1.Moc jak hatsan 150 torpedo
2. Celna jak cz200
Narazie myśle o Dianie 350 magnum
mam do niej kilka pytań
mocna jest przy 5.5
2. Celna jak cz200
Narazie myśle o Dianie 350 magnum
mam do niej kilka pytań
mocna jest przy 5.5
atomowy granat wielokrotnego użytku
-
-
Ech... Znowu ta "szmoc". "Szmocniejsza" od 17J - to już FAC, więc rejestracja.
Jeśli stać Cię na taką Dianę, to poszukaj w ogłoszeniach - może Ktoś będzie sprzedawał CZ'kę w podobnej cenie. Jeśli chcesz Dianę - to raczej zastanawiałbym się nad 48 [bardzo fajny karabinek]. Ha 97, 98, 90 też będzie OK.
Osobiście, bardzo polecam TX 200 (Mk3, bądź HC) - fajniuteńka sprężyna.
Pozdrawiam,
G.
PS. Szukaj, czytaj...
Jeśli stać Cię na taką Dianę, to poszukaj w ogłoszeniach - może Ktoś będzie sprzedawał CZ'kę w podobnej cenie. Jeśli chcesz Dianę - to raczej zastanawiałbym się nad 48 [bardzo fajny karabinek]. Ha 97, 98, 90 też będzie OK.
Osobiście, bardzo polecam TX 200 (Mk3, bądź HC) - fajniuteńka sprężyna.
Pozdrawiam,
G.
PS. Szukaj, czytaj...
AA S400 Classic + ZEISS Classic Diatal 6x42 T*
Na Walthera planowana zmiana.
Nożyków trochę.
GSDZ
Na Walthera planowana zmiana.
Nożyków trochę.
GSDZ
-
-
Kolego Lorak123 wiec ja w imieniu wszystkich powiem ci kilka rzeczy. Po pierwsze nikt ci tu nie pomoże w kwestii FAC-a jeśli otwarcie deklarujesz na forum że nie masz zamiaru go rejestrować bo jest to łamanie prawa a my strzelcy wiatrówkowi nie chcemy uchodzić za przestępców szalejących z BRONIĄ Bo nie wiem czy wiesz ale w świetle prawa wiatrówka która ma ponad 17J jest bronią. Po drugie nie deklarował bym tak wszem i wobec że mam zamiar stać sie nielegalnym posiadaczem broni pneumatycznej Bo bardzo się zdziwisz kiedy któregoś pięknego dnia zapuka do ciebie pan dzielnicowy. Teraz pewnie się śmiejesz bo nie śledzisz for internetowych ale poszukaj na iwebie kolegi EL COMENDANTE i zapytaj a on ci wszystko dokładnie wytłumaczy ponieważ miał taki problem właśnie.
P.S. przepraszam moderatorów za ten czerwony kolor ale chciałem żeby kolega lorak123 zauważył to co jest najważniejsze w tym poście.
P.S. przepraszam moderatorów za ten czerwony kolor ale chciałem żeby kolega lorak123 zauważył to co jest najważniejsze w tym poście.
Diablik + Waver v10 2-10x38
-
- Ściepnik
Jeśli myślisz o zakupie wiatrówki FAC z klasycznym napędem (sprężyna, gas-ram),
to musisz jeszcze wziąć pod uwagę ich cechę charakterystyczną przy tej 'szmocy', czyli kopnięcie.
W niektórych zaś przypadkach dobre pi....cie w ramie.
Miałem okazję strzelać z kilku FAC-ów Webleya Patriota 5,5 GasSrut, Baikala 513 4,5 Spring, HW90 5,5 GasRam
i po mimo, że do najdrobniejszych nie należę (176cm, 86kg) to dłuższe strzelanie przestawało być komfortowe.
Po takiej sesji jakakolwiek zrobiona sprężyna w limicie, zdawała być się PCP i zachwycała swoją łagodnością.
FAC z którego fajnie się strzelało to był Daystet MK3 Sports 5,5 nawet przy 40J.
Wszystkie wymienione wiatrówki były zarejestrowane przez kolegów z 'Orła' i na tejże strzelnicy z nich mogłem postrzelać.
Zastanów się nad dobrą, zrobioną sprężyną w limicie.
Wiatrówka nie musi być super mocna, chyba, że idzie to z celnością.
Ma być do opanowania przez strzelca, tak żeby za każdym razem miał pewność,
że tam gdzie celuje poleci śrut.
P.S.
Weź do serca to co napisał 'Maximus'. S.
to musisz jeszcze wziąć pod uwagę ich cechę charakterystyczną przy tej 'szmocy', czyli kopnięcie.
W niektórych zaś przypadkach dobre pi....cie w ramie.
Miałem okazję strzelać z kilku FAC-ów Webleya Patriota 5,5 GasSrut, Baikala 513 4,5 Spring, HW90 5,5 GasRam
i po mimo, że do najdrobniejszych nie należę (176cm, 86kg) to dłuższe strzelanie przestawało być komfortowe.
Po takiej sesji jakakolwiek zrobiona sprężyna w limicie, zdawała być się PCP i zachwycała swoją łagodnością.
FAC z którego fajnie się strzelało to był Daystet MK3 Sports 5,5 nawet przy 40J.
Wszystkie wymienione wiatrówki były zarejestrowane przez kolegów z 'Orła' i na tejże strzelnicy z nich mogłem postrzelać.
Zastanów się nad dobrą, zrobioną sprężyną w limicie.
Wiatrówka nie musi być super mocna, chyba, że idzie to z celnością.
Ma być do opanowania przez strzelca, tak żeby za każdym razem miał pewność,
że tam gdzie celuje poleci śrut.
P.S.
Weź do serca to co napisał 'Maximus'. S.
Uczę się strzelać od nowa

-
Re: Piekielna sprężyna
Szanowny kolego...lorak123 pisze:Marzenie o pcp rozwiała cena. Teraz szukam mocnej wiatrówki sprężynowej.
2. Celna jak cz200
Narazie myśle o Dianie 350 magnum mam do niej kilka pytań mocna jest przy 5.5
W sumie musze to rozwarzyć, tylko że na działce sobie nie postrzelam.
Z fac też, Hatsan odpadł. Teraz myśle o mocnej sprężynie. Chce nieświadomym użtkownikiem wiatrówki w limicie , która będzie mocno go przekracząć .
Kiedyś w niemiekim katalogu widziałem cp cal. 5.5 4.5 ślyszał ktos
mam znajomego w czarnobylu można sobie postrzelać znajomy świeci
MOC jest dla mnie ważna mógł bym kupić 150 torpedo tak tylko moc czuł by w ramieniu
Fac zwiększa celność do nie ma górki mocy. Wiem że pikielna 6 -stka daje spory rozrzut ale atek jest dość celny. 5.5 jest słabe na fac-u tylko 35 żuli mniejszy alkocholik
Myśle zakupie turka cal. 6.35 fac z tego co wiem ma ok.60 żuli
pytanie brzmi czy gdy kupie iglice fac na alledrogo to szanowny pan sprzedawca powiadomi o moim zakupie panów pilicjantów
lepiej jakieś pca np. Crosman 1377 Classic bardzo celny i mocny
poza tym fajny. Pozdrawiam wszystkich posiadaczy corsa 3576 mój ma troche więcej mocy
niż piszecie ok. 160 m/s -140m/s
Moim zdaniem hatsan at 44 jest git.
Szczególnie 6.35 fac ok. 60 jouli wymiata. Myśle o zakupie takiego.
poza tym fajnie wygląda i ma dużo wersji np. pa pump- action
Analizując twoje posty (celowo małą literą, bo kolega też Nas nie szanuje)
dochodzę do wniosku, że powinieneś :
po pierwsze nauczyć się pisać po polsku,
po drugie poczytać choć trochę o wiatrówkach bo odnoszę wrażenie,że
nie masz kompletnie o tym pojęcia,
po trzecie zmienić Forum bo to przestaje być zabawne.
po czwarte zapraszam do Torunia to zobaczysz strzelanie z armatohaubicy na poligonie (mam jeszcze Kolegów z czasów służby w WSO, którzy mogą to umożliwić).
Może przejdą ci marzenia o mocy, poprawi się Twoja ortografia i styl wypowiedzi.
A może wydoroślejesz, w co na razie wątpię.
Dla chcącego nie ma NIC...
-
- -#Złoty Dobromir
-
Nie jestem zainteresowany tym tematem !daras pisze:Dyskusja nie związana z tematem została przeniesiona do strefy wojny, zainteresowanych a zwłaszcza DoktoraPio zapraszam do administracji po uprawnienia do dyskusji.
Widzę że kolega daras zdecydowanie do mnie coś czuje i stara się mnie sprowokować. Przez atakowanie mojej osoby pokazuje tylko swoja niższość.
Nie będę się więcej rozpisywał bo widzę że z kolegą daras nie da się obiektywnie dyskutować.
Nie ten poziom nie ta liga !
Tak wiec nie podniosę tej rękawicy bo nie warto.
HW 100S FSB 4-16X50
HW 97K 3,5-10x40
AirArms ProSport 4-12x40
BSA Lightning XL 3-9x40
HW 97K 3,5-10x40
AirArms ProSport 4-12x40
BSA Lightning XL 3-9x40
-
-
- -#Złoty Dobromir